...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania































 
rozwiń opcje

Katalog firm

Zespół Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle

Jasło, 38-200

woj. podkarpackie

ul. Staszica 30B

Produkty i usługi

Agnieszka Stanisz i Paulina Stygar Agnieszka Stanisz i Paulina Stygar Lokalne tradycje i ich obecność w kulturach europejskich Lokalne tradycje i ich obecność w kulturach europejskich

Zobacz pełną ofertę w Katalogu produktów i usług (2)

Opis działalności

Zespół Szkół Usługowych i Spożywczych (dawniej Zespół Szkół nr 2) w Jaśle to szkoła sięgająca tradycją końca XIX wieku. Początkowo popularnie zwana "Naftówką" kształciła pracowników znajdujących zatrudnienie w przemyśle naftowym. Po II wojnie światowej stała się jedną z nielicznych placówek na Podkarpaciu, która zajmowała się dokształcaniem młodocianych pracowników dla "rzemiosła" i zakładów pracy. Obecnie, odpowiadając na zapotrzebowanie rynku, we współpracy z rzemieślnikami, Zespół Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle kształci młodzież w kierunkach spożywczych i usługowych, tj. - technik technologii żywności - o specjalnościach: piekarsko - cukierniczej, analiza produktów żywnościowych, żywienie dietetyczne, przemysł owocowo - warzywny; - technik technologii odzieży: o specjalnościach: stylista ubioru, wizażysta; - technik usług fryzjerskich o specjalności fryzjerstwo damskie. Wszystkie technika kształcą w oparciu o podbudowę programową szkoły gimnazjalnej. Szkoła posiada również Technikum Uzupełniające kształcące w wyżej wymienionych kierunkach - program opiera się o podbudowę szkoły zawodowej. Natomiast w szkole zawodowej Zespół Szkół nr 2 kształci młodzież we wszystkich możliwych zawodach, tj. ślusarz, sprzedawca, fryzjer, cukiernik, piekarz, rzeźnik - wędliniarz, fotograf, zegarmistrz, złotnik, jubiler, monter instalacji i urządzeń sanitarnych, mechanik - monter maszyn i urządzeń, monter instalacji i urządzeń gazowych, krawiec, kucharz, tapicer, stolarz, kelner, kominiarz, florysta i każdym innym zawodzie unikalnym. Ponieważ zajęcia praktyczne odbywają się w zakładach pracy, dlatego uczniowie co miesiąc otrzymują wynagrodzenie, mają opłaconą składkę ZUS (emerytalną i zdrowotną), okres nauki liczy się do stażu pracy. Zespół Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle prowadzi Ośrodek Dokształcania i Doskonalenia Zawodowego, który jest publiczną placówką umożliwiającą uzyskanie wiedzy ogólnozawodowej oraz umiejętności i kwalifikacji zawodowych. Do celów i zadań Ośrodka należy: - dokształcanie młodocianych zatrudnionych u pracodawców w celu nauki zawodu i uczęszczających do oddziałów wielozawodowych w zasadniczych szkołach zawodowych - w zakresie teoretycznych przedmiotów zawodowych - dokształcanie młodocianych zatrudnionych u pracodawców w celu nauki zawodu i nie uczęszczających do szkoły - w zakresie teoretycznej nauki zawodu w celu przygotowania do egzaminu na tytuł robotnika wykwalifikowanego lub czeladnika - doskonalenie zawodowe osób dorosłych w zakresie wynikającym z potrzeb lokalnego rynku pracy. W dalszym ciągu rozwijamy bazę dydaktyczną, systematycznie ją unowocześniając i modernizując, w celu lepszego i nowocześniejszego kształcenia naszych uczniów. Postawiliśmy na jakość. Nasi uczniowie odnoszą sukcesy zawodowe na szczeblu centralnym, wojewódzkim, regionalnym a nawet europejskim. Startują w olimpiadach i konkursach przedmiotowych, np. z technologii żywności, przetwórstwa i obróbki mięsa, fryzjerstwa. Szkoła to także młodzi ludzie, których charaktery dopiero się kształtują, dlatego praca wychowawcza stała się dla nauczycieli Zespołu Szkół nr 2 w Jaśle zadaniem priorytetowym. Każdy uczeń jest podmiotem, "szlachetnym kamieniem", który trzeba oszlifować, dlatego dla nich prowadzone są liczne, pozalekcyjne zajęcia dodatkowe. To w nich rozbudzamy humanitaryzm, poszanowanie tradycji i wartości chrześcijańskich, szacunek dla drugiego człowieka. Dbamy o ich wychowanie w duchu patriotyzmu. Pokazujemy czym jest odpowiedzialność, nie tylko w pracy zawodowej, ale również w życiu prywatnym. Przedstawiamy im sens nauki, pracy - dla siebie, dla Ojczyzny, dla Rodziny. Uświadamiamy, że to Oni - młodzi, odpowiedzialni, wykształceni - są przyszłością Polski.

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe