...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Froststar Spezial

    Froststar Spezial

    Froststar Spezial z dozowaniem 2-3% oraz bazą enzymatyczną. Ten środek piekarniczy jest odpowiedni doróżnych sposobów prowadzenia ciast, w szczególności można do używać w nowoczesnych urządzaniach chłodniczych oraz liniach produkcyjnych.

    Skład
    Emulgator E 472e, zagęszczacz guma guar, dekstroza, mąka PSZENNA, mąka słód JĘCZMIENNY, cukier, środki antyadhezyjne, siarczan wapnia, środki spulchniające (Fosforan wapnia, difosforany), mąka PSZENNA, kwas askorbinowy, enzymy

    Receptura
    10,00 kg Mąka pszenna typ 700/500
    0,250 kg Froststar Spezial // Art.Nr. DE00004625
    0,350 kg Drożdże
    0,200 kg Sól
    5,600 kg Woda
    -------------------------------------------
    16,400 kg razem

    Wytwarzanie
    Dozowanie: 20-30 g na kg mąki = 2-3% na 1 kg mąki

    Art. Nr. DE00004625

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Pfahnl
    sprzedawca
    Pfahnl Polska

    Cena do negocjacji

  • Paczek 25% z jajkiem

    Paczek 25% z jajkiem

    Pączek 25% z jajkiem jest przeznaczony do wytwarzania różnych rodzajów pączków i produktów smażonych.

    Wyróżnia się krótkim kęsem, dobrym smakiem i długo utrzymującą się świeżością.

    Dozowanie: 25%.

    Skład
    Mąka PSZENNA, serwatka w proszku (z MLEKIEM), cukier, żółtka JAJ w proszku, białko JAJ w proszku, glukoza, emulgatory (E471, E472e, lecytyna), sól, węglan wapnia, olej palmowy, enzymy, kwas askorbinowy, L-Cysteina

    Receptura
    10,000 kg mąka pszenna typ 500 // Art. Nr. DE00014100
    2,500 kg Pączek z jajkiem 25% // Art. Nr. PL00004225
    0,700 kg olej roślinny/margaryna
    0,650 kg drożdże
    5,500 kg woda
    ----------------------------------------------------
    19,350 kg razem

     

    Art. Nr. PL00004225

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Pfahnl
    sprzedawca
    Pfahnl Polska

    Cena do negocjacji

  • Paczek 15% bez jajka

    Paczek 15% bez jajka

    Koncentrat wykorzystujemy do wytwarzania pączków.

    Pączki są chrupiące oraz mają niepowtarzalny smak.

    Gotowy produkt ma doskonałą strukturę i puszystość. Pozostaje bardzo długo świeży.

    Skład
    cukier, serwatka w proszku (zawiera MLEKO), sól, emulgatory (E 471, E 481, E 472e) LAKTOZA, mąka PSZENNA, MLEKO w proszku, słód PSZENNY, przyprawy, enzymy, kwas askorbinowy

    Receptura
    10,000 kg mąka pszenna typ 550
    1,500 kg Pączek 15% bez jajka
    2,000 kg całe jaja
    0,700 kg margaryna
    0,700 kg drożdże
    3,300 kg ok. woda
    -------------------------------------------
    18,200 kg razem

     

    Art. Nr. RU00000925

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Pfahnl
    sprzedawca
    Pfahnl Polska

    Cena do negocjacji

  • Pane Rustico CL (bagietki)

    Pane Rustico CL (bagietki)

    Pane Rustico to uniwersalny koncentrat do produkcji pysznych bagietek, ciabatty i bułek francuskich.

    Starannie wyselekcjonowane składniki umożliwiają wytwarzanie wypieków o dużych porach, intensywnym smaku i długiej świeżości.

    Składniki
    PSZENNA semolina, suchy zakwas z semoliny PSZENNEJ, dekstroza, PSZENNY gluten, inaktywowane drożdże, olej rzepakowy, enzymy, owoce w proszku.

    Receptura podstawowa
    10,000 kg mąka pszenna Typ 550 / 500
    0,400 kg Pane Rustico CL, Art. Nr. DE00839125
    0,100 - 0,150 kg drożdże
    0,200 kg sól
    6,500 - 7,000 kg woda
    -------------------------------------------------------
    ok. 17,600 kg razem

    Przygotowanie
    Czas ugniatania: 4 min / 6-8 min (mieszałka spiralna)
    Temperatura ciasta: ok. 26 - 28°C
    Czas spoczynku: 30-60 min

    Art. Nr. DE00839125

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Pfahnl
    sprzedawca
    Pfahnl Polska

    Cena do negocjacji

  • Pieczywo Kukurydziane

    Pieczywo Kukurydziane

    PFAHNL CORN BREAD Art. Nr. HR10778125

    Sklad

    • Ekstrudowana kukurydza, maka PSZENNA, sól, cukier,
    • serwatka w proszku (z MLEKIEM), stabilizator guma guar,
    • gluten PSZENNY, emulgator E 472e, kwas mlekowy, olej
    • rzepakowy, przyprawy koloryzujace, srodek do
    • przetwarzania maki


    Wytwarzanie

    • Czas ugniatania: mieszalka spiralna, 1. poziom: 4 min / 2.
    • poziom: 4 - 5 min.; Wazne: dobrze ugniesc!
    • Czas spoczynku: 10 - 20 min.
    • Temperatura ciasta: 26 - 28°C
    • Garowanie: 45 - 50 min;
    • temperatura pieczenia: 230°C opadajaca do 190°C
    • Czas pieczenia: okolo 30 min, zalezy od wagi

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Pfahnl
    sprzedawca
    Pfahnl Polska

    Cena do negocjacji

  • TSM jasny zakwas do chleba

    TSM jasny zakwas do chleba

    TSM jest jasną wersją wysokiej wartości zakwasu do chleba.
    Obok doskonale dobranej mieszanki zakwaszającej zawiera, lecytynę, mąkę pęczniejącą oraz składniki stabilizujące ciasto.
    Świetnie nadaje się do wszelkich odmian jasnego pieczywa i łatwy w użyciu.
    Kwasowość 400

    Skład
    mąka PSZENNA, regulator kwasowości (kwas cytrynowy, difosforan, węglan wapnia, fosforan wapnia), mąka PSZENNA pęczniejąca, emulgator lecytyna, olej rzepakowy, środek do przetwarzania mąki kwas askorbinowy

    Receptura
    żytnia  pszenna   na 10 kg mąki   na 10 litrów wody
    100%   0%   0,200 kg - 0,220 kg     0,300 kg - 0,360 kg
    90%    10%   0,180 kg - 0,198 kg      0,270 kg - 0,330 kg
    80%   20%   0,160 kg - 0,176 kg     0,240 kg - 0,290 kg
    70%   30%   0,140 kg - 0,154 kg     0,210 kg - 0,250 kg
    60%   40%   0,120 kg - 0,132 kg     0,180 kg - 0,216 kg
    50%   50%   0,100 kg - 0,110 kg     0,150 kg - 0,170 kg
    40%   60%   0,080 kg - 0,086 kg     0,120 kg - 0,136 kg
    30%   70%   0,060 kg - 0,066 kg     0,090 kg - 0,102 kg
    20%   80%   0,040 kg - 0,044 kg     0,060 kg - 0,068 kg

    Zalety produktu

    • Suchy zakwas o dużej mocy zakwaszania
    • Odpowiedni do wszystkich rodzajów chleba
    • Aromatyczny smak chleba
    • Wysokie bezpieczeństwo produkcji
    • Doskonale utrzymuje świeżość
    • Wysoka stabilność fermentacyjna
    • Polepsza stabilizację ciasta i fermentacji


    Art. Nr. PL00813225

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    PFAHNL
    sprzedawca
    Pfahnl Polska

    Cena do negocjacji

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe