...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Linia do bułek Formprofi Eco WP Bakery Technologies

    Linia do bułek Formprofi Eco WP Bakery Technologies

    Linia do bułek ze zintegrowaną dzielarką FORMPROFI ECO WP Bakery Technologies
    5 rzędowe urzadzęnie do produkcji bułek kajzerek, gładkich okrągłych i podwójnych.

    Najważniejsze cechy urządzenia:

    • Elastyczna, modułowa koncepcja urzadzenia
    • Konfiguracja urzadzenia dostosowana do specyfiki wymagań produktów
    • Wykonanie ze stali nierdzewnej
    • Możliwość współpracy z robotem do załadunku blach
    • Zmienne wydajności
    • Automatyczny przebieg produkcji
    • Powtarzalna jakość produktów
    • Zakres dzielenia: 35-85 g
    • Wydajność: 4000stc/h
    • Wymiary: 2600x1150x2550 mm

     

     

    Więcej
  • Ubijaczki planetarne BEAR-VARIMIXER

    Ubijaczki planetarne BEAR-VARIMIXER

    BEAR-VARIMIXER, duński producent z prawie 100 letnim doświadczeniem w produkcji ubijaczek! Ponad 400 tys. mikserów pracujących w piekarniach i cukierniach Całego Świata. Jakość! Wytrzymałość! Bezpieczeństwo!

    Miksery serii ERGO (ergonomik) polecane są jako główne ubijaczki do pracy w piekarniach i cukierniach oraz pizzeriach i kuchniach hotelowych i restauracyjnych.

    Zalety modeli serii ERGO (60-100-140L):

    • „ERGO” znaczy „ergonomik” i jest bezpośrednio związane z mocą silnika, z którego producentowi udało się wyciągnąć większą moc KM przy zachowaniu jego pierwotnej mocy w kW. Zatem maszyna zapewnia większą moc i może być bardziej obciążona produkcją.
    • napęd regulowany falownikiem (zakres: 47-257 obr/min)
    • korpus ubijaczek wykonany w wersji malowanej proszkowo lub ze stali nierdzewnej (140L tylko stal nierdzewna)
    • elektroniczny panel sterujący VL-4 z funkcją zapamiętywania programów REMIX
    • ubijaczki wykonane z przemysłowym zabezpieczeniem IP54 (można myć bieżącą wodą)
    • zaciskowy system pozycjonowania dzieży w ubijaczce (gwarantujący zawsze poprawne umieszczenie dzieży w maszynie)
    • bogate wyposażenie podstawowe: dzieża główna, dzieże połówkowe i pośrednie, hak, mieszadło, 4 rodzaje rózg, zgarniak, maszynki do mięsa / sera, szatkownica do warzyw itp.

     

    Ubijaczki BEAR-VARIMIXER należą do najmocniejszych i najtrwalszych urządzeń tego typu na Świecie. Przykładowo w przypadku ciasta na chleb typu „ciabatta” w dzieży jednorazowo można przygotować ciasto o wadze: AE60 = 40kg, AE100 = 75gk, AE140 = 105kg. Żadna inna ubijaczka nie może pochwalić się takimi wynikami.

    Dla uzyskania świetnych efektów w pracy z produktami, które wymagają zwiększenia ich objętości (śmietana, białka jaj, biszkopt etc.) został zaprojektowany specjalny system oddolnego napowietrzania dzieży zimnym sprężonym powietrzem. System AIR INJECTION aż o 15% podnosi objętość produktu, utrwalając go jednocześnie oraz o ponad 30% skraca czas potrzebny na jego przygotowanie w ubijaczce.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Hert Akcesoria
    sprzedawca
    HERT AKCESORIA

    Cena do negocjacji

  • Zestaw krojąco-pakujący MHS+HARTMANN

    Zestaw krojąco-pakujący MHS+HARTMANN

    Zestaw jest skutecznym połączeniem taśmowej krajalnicy trakowej MHS model CGM oraz zamykarki do worków HARTMANN model EC101HS z przeznaczeniem dla piekarni krojących dziennie (zmiana) do 15.000 sztuk chlebów.

    Wydajność całego zestawu przy 3 osobowej obsłudze szacuje się na około 1200-1500 sztuk chleba / godzinę z krojeniem i pakowaniem. System działa w oparciu o pracę 3 osób z których: (1) podaje chleb do krajalnicy (2) odbiera chleb i wsuwa w worek podając na automatyczną zamykarkę (3) odbiera i konfekcjonuje worki z pieczywem.

    Zalety zestawu:

     

    KRAJALNICA MHS:

    • niemiecka produkcja MHS Schneidetechnik GmbH
    • regulacja prędkości taśmy podawczej w bardzo wysokim zakresie: 1,5 – 4,5 m / min.
    • bardzo łatwa i szybka wymiana noży - wystarczy odkręcić dwie śruby
    • elementy napędu oraz cała elektronika zabezpieczona przed pyleniem i zabrudzeniem pozostałościami z krojenia. Cała elektronika i napęd mechaniczny oddzielony jest od przestrzeni krojącej
    • opcjonalna taśma podawcza z tworzywa sztucznego z zębami stalowymi
    • wydajność techniczna wynosi od 1500 do 2500 bochenków na godzinę i wynika z prędkości przesuwu taśmy transportera
    • regulowana prędkość noży tnących

     

    ZAMYKARKA HARTMANN:

    • niemiecka produkcja GHD HARTMANN
    • wydajność do 30 bochenków na minutę (1800 taktów na godzinę)
    • automatyczne zamknięcie worka z pieczywem taśmą typu „clipband”
    • odessanie powietrza z worka (przedłużenie trwałości pieczywa)
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Hert Akcesoria
    sprzedawca
    HERT AKCESORIA

    Cena do negocjacji

  • Wałkowarka  EUROMATIC

    Wałkowarka EUROMATIC

    Wałkowarka model EUROMATIC jest urządzeniem ze sterowaniem półautomatycznym, komputerowym idealnym do średnich zakładów piekarniczych i cukierniczych. Wałkowarka model EUROMATIC jest wykonana ze stali czarnej malowanej proszkowo z najwyższą dbałością o szczegóły. Można z nią pracować w trybie manualnym lub automatycznym.

    Taśmy transportowe w maszynie, wykonane są ze specjalnego, łatwego do wyczyszczenia tworzywa. Taśmy mają zróżnicowane prędkości po lewej i po prawej stronie tak, aby na lewym ramieniu można było zamontować stację wycinającą.

    Urządzenie przy każdym uruchomieniu automatycznie dokonuje pozycjonowania i kalibracji walców – co umożliwia precyzyjne ustawienie grubości laminowania sięgającej nawet do 0,10 mm.

    FUNKCJE STEROWANIA

    1. Początkowa kalibracja
    2. Zmienna prędkość taśm ustawiana płynnie na panelu sterowniczym
    3. Zróżnicowana prędkość taśmy przy przesuwie w lewo i w prawo
    4. Ręczny posypywacz mąki / Automatyczny posypywacz mąki
    5. Sterowanie manualne (pracą urządzenia steruje człowiek)
    6. Sterowanie automatyczne po załączeniu programu laminowania (pracą urządzenia steruje fotokomórka)
    7. 50 programów laminacji z możliwością ustawienia funkcji:
      • Ustawienie do 30 faz laminacji na każdym z programów
      • Max i Min grubości ciasta na początku i końcu laminowania
      • % schodzenie z grubości ciasta w kolejnym kroku pracy urządzenia (% liczony jest od poprzedniego kroku)
      • Funkcja pauzy podczas laminacji w dowolnym momencie
      • Skończenie laminacji na lewym lub prawym ramieniu wałkowarki
    8. Stacja wycinająca do ciasta. W standardzie wałek tnący pasy oraz wałek do croissant. Na zamówienie możliwość wykonania każdego wzoru.
    9. Automatyczna stacja nawijająca gotowe ciasto do dalszej obróbki na wałek aluminiowy.
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Hert Akcesoria
    sprzedawca
    HERT AKCESORIA

    Cena do negocjacji

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe