...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • R-EVOLUTION

    R-EVOLUTION

    Model R-EVOLUTION to niepowtarzalne i opatentowane połączenie dwóch systemów rozprowadzania ciepła: konwekcji oraz promieniowania.

    Jako jedyna firma oferujemy piec obrotowy (zasilany gazem lub olejem) ze zintegrowaną technologią wypieku ICT, kojarzoną do tej pory wyłącznie z naszymi piecami półkowymi.

    Innowacyjna konstrukcja pieca obrotowego R-EVOLUTION ICT z nowym opatentowanym wymiennikiem ciepła daje więcej możliwości polegających m.in. na oszczędności energii w porównaniu z tradycyjnym piecem obrotowym.

    Więcej
  • COLUMBUS: Piece półkowe palnikowe (gaz lub olej)

    COLUMBUS: Piece półkowe palnikowe (gaz lub olej)

    Piece typu Columbus są urządzeniami niepowtarzalnymi, charakteryzującymi się wysoką jakością wykonania oraz energooszczędnością. Poprzez możliwość dostępu do całej armatury z przodu pieca oraz małe wymiary zewnętrzne możemy nawet w niewielkiej piekarni uzyskać dużą produkcję. Solidna budowa i odpowiednie materiały gwarantują długą 
    żywotność i bezawaryjną pracę wszystkich elementów pieca. Przemyślana i sprawdzona konstrukcja zapewnia idealne warunki do prawidłowego i równomiernego wypieku oraz łatwą obsługę i konserwację. Komory wypiekowe pieców półkowych produkowane są w standardowych szerokościach od 1200 do 1800 mm oraz dwóch głębokościach: 1600 i 2000 mm. Każda komora posiada niezależne zaparowanie.

    Wszystkie te cechy oraz proste i czytelne sterowanie sprawiają, że piece typu ECO są bardzo ergonomiczne i przyjazne dla użytkownika.

    Model MONO

    Piece 4-,5- lub 6-półkowe ze sterowaniem elektronicznym lub komputerowym (opcjonalnie analogowe) wyposażone w palniki jednostopniowe (jedna temperatura na piecu) produkowane w szerokiej gamie powierzchni wypiekowej od 7,7 m2 do 21,6 m2.  

    Model VARIO

    Piece 4-,5- lub 6-półkowe ze sterowaniem elektronicznym lub komputerowym (opcjonalnie analogowe) wyposażone w palniki dwustopniowe produkowane w szerokiej gamie wymiarowej od 7,7 m2 do 21,6 m2. Piece tego typu są podzielone na dwie grupy komór. Ich podstawową zaletą jest możliwość wypieku na dwóch różnych temperaturach jednocześnie lub odłączenia jednej grupy komór. Dwa piece w jednym. Bardzo przydatne dla małych piekarni oraz cukierni.

    Model TRIOMAT

    Piece 6-półkowe ze sterowaniem komputerowym wyposażone w palniki o zmiennej mocy produkowane w czterech podstawowych wielkościach powierzchni wypiekowej: 11,5; 14,4; 17,3; 21,6m2. Piece tego typu są podzielone na trzy grupy komór. Ich podstawową zaletą jest możliwość wypieku na trzech różnych temperaturach jednocześnie lub odłączenia jednej lub dwóch grup komór. W piecach tych część energetyczna znajduje się zawsze u góry, a najniższa grupa komór posiada dwa herty wyjezdne. Trzy piece w jednym. Przydatne w cukierniach lub piekarniach o bardzo zróżnicowanym asortymencie.  

    Model COMFORT

    Piece 6-półkowe ze sterowaniem komputerowym przystosowane do załadunku automatycznego wyposażone w palniki jedno- lub dwustopniowe(wersja VARIO) produkowane w czterech podstawowych wielkościach 11,5;14,4;17,3;21,6m2. W piecach tych część energetyczna znajduje się zawsze u góry, a ze względu na automat załadowczy komory wypiekowe mają wysokość 23 mm. W zależności od wyposażenia oraz czasu wypieku sterowany komputerem automat załadowczy może maksymalnie obsłużyć do 6 pieców przy wypieku bułek oraz do 8 pieców przy wypieku chleba. Przydatne w średnich lub dużych zakładach o dużej i jednorodnej produkcji. 

     

    Technologie wypieku:

     

    System STIR

    Nowy rewolucyjny system opracowany został przez firmę Wachtel we współpracy z firmą IBT we Freibergu. Celem tego współdziałania była znaczna redukcja czasu pieczenia przy zachowaniu przynajmniej porównywalnej jakości przy użyciu konwencjonalnej techniki stosowanej w piecach piekarskich. Przy tradycyjnym wypieku na piecach półkowych ciepło występuje w trzech postaciach: ciepło konwekcyjne zawarte w powietrzu, ciepło kontaktowe w zetknięciu z płytą hertową oraz promieniowanie cieplne w postaci podczerwieni.
    Udział podczerwieni w tradycyjnym wypieku wynosi ok. 30-40 %.Cechą charakterystyczną promieniowania podczerwieni jest bardzo duża ilość skumulowanej energii cieplnej oraz możliwość szybkiego wnikania do wnętrza wypiekanego wyrobu. Chodziło o zmianę proporcji pomiędzy poszczególnymi formami energii cieplnej biorącej udział w wypieku, co pozwoliłoby na jego znaczne skrócenie. Przy zastosowaniu technologii STIR udział ciepła konwekcyjnego i kontaktowego w wypieku spadł do zaledwie 10-15%,reszta to podczerwień.
    Udało się to uzyskać przy zastosowaniu specjalnej warstwy ceramicznej natryskiwanej na dół i górę komory wypiekowej. W zależności od rodzaju pieczywa oszczędności w czasie wypieku wynoszą od 25-50 %.
    Dodatkową zaletą nowej technologii jest większa wilgotność miękiszu, co wydłuża świeżość oraz większy rozrost porów wewnątrz ciasta poprzez zlikwidowanie bariery, jaką tworzyła wcześniej zapieczona przy tradycyjnej technologii skórka. W przeciwieństwie do promieniowania mikrofalowego, z którym jest często kojarzona, podczerwień nie jest szkodliwa dla zdrowia. Należy jeszcze raz zaznaczyć, że oprócz warstwy ceramicznej natryskiwanej na blachę góry i dołu komory wypiekowej nic nie zmieniło się w wyposażeniu pieców i nowa technologia może być zastosowana do każdego typu pieca półkowego Wachtel ( Model Columbus) bez względu na rodzaj użytego nośnika energii, wielkość czy też zastosowane sterowanie a od niedawna również w zasilanym olejem lub gazem piecu obrotowym Wachtel ( Model Compact K).

    Jako nowość proponujemy Państwu dodatkowo wyposażenie pieca półkowego z opcją STIR w technologię TURBO umożliwiająca bezproblemowe uzyskanie wspaniale chrupiącej skórki z jednoczesnym doskonałym miękiszem. Obok promieniowania cieplnego w postaci podczerwieni zastosowane są wentylatory nadmuchowe zapewniające dodatkową cyrkulację gorącego powietrza w komorze wypiekowej, dając w efekcie równomierne kolorowanie skórki i szybszy zapiek. Każda komora sterowana jest indywidualnie zapewniając tym samym swobodę wyboru technologii wypieku.

    System STEIN

    - komora wypiekowa pieca wyłożona jest w całości płytą szamotową
    - atmosfera wypieku identyczna jak w piecu ceramicznym

    Piec typu Stein
    System opracowany z myślą o klientach szczególnie ceniących sobie tradycyjny wypiek chleba, gwarantujący charakterystyczny smak i wygląd pieczywa porównywalny wyłącznie z efektem wypiekowym jaki uzyskujemy w piecem murowanym. Oparta na najlepszych tradycjach nowoczesna technologia polega na możliwości opcjonalnego wyłożenia komór wypiekowych klasycznego pieca Columbus szamotem. Grube płyty szamotowe na wszystkich ściankach komory wypiekowej pieca magazynują duże ilości ciepła zapewniając tym samym jego temperaturową stabilność. To właśnie zastosowanie szamotu pozwala na uzyskanie atmosfery wypieku chleba identycznej jak w piecach ceramicznych, przy jednoczesnym ekonomicznym użytkowaniu pieca.Nowoczesne sterowanie i sprawdzony system ogrzewania sprawia, że użytkowanie takiego pieca jest bardzo ekonomiczne.

     

    Więcej
  • PICCOLO - piece modułowe elektryczne

    PICCOLO - piece modułowe elektryczne

    Piece tego typu ze względu na bardzo zróżnicowane rozmiary oraz możliwość dowolnego zestawiania pieca wg potrzeb oraz możliwości lokalowych znajdują szerokie zastosowanie w piekarniach, cukierniach, hotelach, restauracjach, laboratoriach piekarskich, sklepach, kuchniach, kantynach itp. 

    Model Piccolo

    Elektryczne piece modułowe ogrzewane grzałkami elektrycznymi w obudowie ceramicznej produkowane w 5 wersjach o zróżnicowanej wielkości komór wypiekowych. Poprzez dostawianie kolejnych modułów można powiększać swój piec odpowiednio do zwiększającej się produkcji. W zależności od potrzeb mogą być wyposażone w zabudowaną pod piecem komorę garowniczą lub podstawę jezdną na kółkach, wyciąg z wentylatorem oraz zaparowanie. Komory wyposażone są w płyty ceramiczne. Każda z komór jest niezależnie zasilana i wyposażona w sterowanie elektroniczne lub komputerowe(opcjonalnie analogowe).Istnieje możliwość regulacji temperatury góry i dołu komory. Niezależne zasilanie komór umożliwia wyłączenie ich dowolnej ilości, oraz jednoczesny wypiek kilku wyrobów na różnych temperaturach.

    Wymiary wewnętrzne komór dla poszczególnych typów wg wymiarów blach wypiekowych:

    • Mini-Piccolo-1 blacha 600x400mm
    • Piccolo I- 1 blacha 580x780mm
    • Piccolo II-2 blachy 580x780mm
    • Piccolo PRO I-1 blacha 580x780mm
    • Piccolo PRO I D-1 blacha 580x780mm

     

    Piece typu Piccolo PRO są to piece o komorach zespolonych podwójnych o wysokości 140 mm przez co istnieje możliwość zestawienia maksymalnie aż 8 komór wypiekowych. W piecach Piccolo PRO D towar może być ładowany z tyłu pieca a wyciągany po wypieku z przodu.

     

    Model Thermic

    Elektryczne piece nawiewowe w których wypiek odbywa się na blachach wypiekowych. Piece typu Thermic wyposażone są standardowo w proste sterowanie komputerowe a w zależności od ilości oraz wielkości blach oferowanych jest 5 różnych wersji tych pieców:

    • Mini-Thermic PLUS 5- 5 blach 600x400mm
    • Mini-Thermic PLUS 10- 10 blach 600x400mm(jedno sterowanie)

     

    Więcej
  • TYTAN frytura stała

    TYTAN frytura stała

    Wyjątkowo trwały i wydajny w warunkach smażenia dużych ilości żywności mocno przyprawionej i silnie przetworzonej.
    Produkt rekomendowany do smażenia potraw i przekąsek serwowanych na gorąco, mocno przyprawionych, takich jak: mięsa, frytki i produkty skrobiowe, panierowane warzywa, ryby

    - Bardzo wysoka stabilność zapewniona przez częściowe uwodornienie rafinowanego oleju palmowego istotnie wydłuża czas użytkowania frytury
    - Neutralny smak i zapach frytury nie zaburza smaku i zapachu smażonych potraw
    - Wysoki punkt dymienia, powyżej 250oC, wydłuża czas użytkowania frytury i ogranicza uciążliwe dymienie zapewniając komfort i bezpieczeństwo pracy
    - Frytura Tytan nie zawiera alergenów, konserwantów i substancji genetycznie modyfikowanych

    OPAKOWANIE

    PALETA EURO

    OKRES PRZYDATNOŚCI

    ŹRÓDŁO SUROWCA

    ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU

    10 kg

    720 kg
    (72 kartony)

    10 miesięcy

    palma

    100%

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kruszwica
    sprzedawca
    Kruszwica

    Cena do negocjacji

  • Płynne drożdże Kastalia

    Płynne drożdże Kastalia

    Kastalia to unikatowe rozwiązanie Lesaffre dla wymagających klientów! To praktyczny system chłodzenia i dystrybucji drożdży płynnych .
    System składa się z lodówki, w której umieszcza się karton z drożdżami płynnymi oraz dozownika umożliwiającego  precyzyjne i higieniczne dozowanie drożdży. Drożdże w płynie nie wymagają rozpuszczenia, są gotowe do użycia w cieście. Dzięki systemowi Kastalii możliwa jest oszczędność czasu i surowców.

    Klienci używający drożdży płynnych Kastalia mają prawo przystąpienia do prestiżowego Klubu Kastalii i korzystać z jego przywilejów.

    Więcej informacji o systemie drożdży płynnych i Klubie Kastali u przedstawicieli i technologów Lesaffre.
    dostępne opakowanie - karton 22 kg (20,7 L)

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Startery pszenny i żytni

    Startery pszenny i żytni

    Startery pszenny i żytni są mieszankami najlepszych szczepów bakterii i drożdży, wyizolowanymi z najlepszych zakwasów piekarskich żytnich i pszennych. Tak wyizolowane mikroorganizmy są hodowane w kontrolowanych warunkach, na specjalnie skomponowanym pod kątem ich wymagań życiowych i jednocześnie sterylnym podłożu. W celu zachowania dłuższej żywotności mikroorganizmy te są następnie umieszczane na specjalnych mieszankach mąk i poddane „uśpieniu” poprzez schłodzenie do temperatury +2 - +6oC.

    Startery są produktami żywymi i pomimo przechowywania w niskiej temperaturze, podobnie jak w przypadku drożdży piekarskich, ich żywotność jest ograniczona w czasie.

    Użycie startera skraca w piekarni czas przygotowania kwasów żytnich i pszennych, daje pewność zapoczątkowania właściwej fermentacji, gwarantuje powtarzalność kwasów, a tym samym powtarzalność jakości pieczywa.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Fermis
    sprzedawca
    Fermis

    Cena do negocjacji

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe