Drożdże uniwersalne o najwyższej jakości
Idealne do pieczywa zwykłego, wyborowego, półcukierniczego, mieszanego i na bazie ciast mrożonych. Szczególnie polecane są w technologiach produkcji opartych na mrożeniu ciast surowych oraz w odroczonych technologiach wypieku. Przy dobraniu odpowiedniej dozy drożdże czerwone można zastosować we wszystkich fermentacjach. Perfekta Czerwona to stabilność w różnych zastosowaniach.
Katalog Produktów i Usług
Lista produktów
-
Więcej
-
Bułka Fitness
WięcejBułka Fitness to 30% mieszanka piekarska do produkcji pszennego pieczywa ziarnistego.
Mieszanka piekarska polecana do wyrobu pszennych bułek ziarnistych, ale również świetnie się sprawdzi do produkcji chleba.
Produkt jest przeznaczony dla konsumentów, którzy prowadzą zdrowy styl życia oraz są zainteresowani żywnością funkcjonalną.
Odpowiednio dobrana formuła, która daje ilość ok. 16% ziaren w wypieczonym produkcie, zapewnia długie poczucie sytości przy jednoczesnym dostarczeniu korzyści prozdrowotnych.
Gotowy wyrób jest źródłem: witaminy E, cynku, magnezu, potasu, błonnika pokarmowego oraz białka, a także ma wysoką zawartość fosforu, miedzi oraz manganu. Bułki Fitness wyróżniają się wilgotnym, elastycznym miękiszem, utrzymującą się długą świeżością pieczywa oraz cienką, ciemnozłocistą skórką z widocznymi ziarnami.
Produkt sprawdzi się zarówno w obróbce ręcznej, jak również maszynowej.
Mieszanka piekarska jest opatrzona znakiem „Clean Label”.
-
Zakwasy piekarskie Livendo
WięcejPreparaty oparte na zakwasie umożliwiają piekarzom wyróżnienie swoich wyrobów poprzez nadawanie im własnych, niepowtarzalnych cech wizualnych i smakowych,
UNIWERSALNE
Livendo jest wytworzone na bazie naturalnego zakwasu żytniego. Dzięki doborowi najlepszych składników otrzymujemy optymalny proces ukwaszenia w cieście i gotowym produkcie. Po dodaniu ich do mieszanki, nadają końcowemu produktowi wyjątkowy kolor i smak.PRAKTYCZNE
Dodaje się je bezpośrednio do mąki, a łatwość dozowania umożliwia uzyskanie oczekiwanej intensywności aromatu. Użycie preparatów ułatwia formowanie kęsów ciasta.ELASTYCZNE
Nasze rozwiązania są odpowiednie dla wszystkich procesów wytwarzania pieczywa. -
Chleb rustykalny z witaminą D
WięcejRustykalny z witaminą D to 25% mieszanka piekarska do produkcji pieczywa mieszanego z dodatkiem witaminy D. Mieszanka piekarska polecana do wypieku pszenno-żytnich bułek oraz żytnio-pszennego chleba.
Potwierdzona w badaniach laboratoryjnych zawartość witaminy D w wyrobie gotowym to 100 IU/100 g, czyli aż 50% Referencyjnych Wartości Spożycia. Witamina D pomaga w prawidłowym wchłanianiu wapnia i fosforu, utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi, zdrowych kości, zębów, a także w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i układu odpornościowego. Do tego odpowiednio dobrana formuła – zastosowanie mąki żytniej, słodu, zakwasu oraz ekstraktu drożdżowego – sprawiają, że pieczywo charakteryzuje niezwykle rustykalny wygląd, chrupiąca skórka oraz tradycyjny, słodowy smak i zapach.
To idealna propozycja dla wymagających konsumentów, poszukujących żywności funkcjonalnej, którzy oczekują od pieczywa dodatkowych walorów prozdrowotnych. Pieczywo Rustykalny z witaminą D charakteryzuje także wysoka zawartość manganu, który przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. To także źródło błonnika pokarmowego oraz białka, które przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w jej utrzymaniu.
Produkt może być spożywany przez wegetarian.
Opatrzony jest znakiem „Clean Label” - podkreślającym prosty i naturalny skład pieczywa.
-
Pączek na medal 20%
WięcejMieszanka Pączek na medal to łatwa w przygotowaniu i ekonomiczna mieszanka do produkcji smakowitych pączków. Nowa formuła mieszanki ułatwia uzyskanie wysokiej jakości wyrobów o dużej objętości i korzystnych cechach miękiszu. Dzięki jej zastosowaniu otrzymujemy doskonałe pączki o apetycznym wyglądzie i wydłużonym czasie przechowywania. Dodatkowym atutem mieszanki jest najwyższa powtarzalność produkcji oraz prostota wytwarzania.
Promocja na tłusty czwartek 2022 >
Zalety
ułatwia produkcję i stabilizuje jakość produktu,
nie absorbuje tłuszczu podczas smażenia,
wydłuża świeżość i zwiększa objętość produktu.
Sposób stosowania mieszanki
20% w stosunku do mąki, czyli 20 kg mieszanki na 100 kg mąki (bezpośrednio przed miesieniem).
Składniki: cukier, tłuszcz w proszku (olej palmowy, syrop glukozowy, białka mleka, substancja przeciwzbrylająca: E551), mąka pszenna, gluten pszenny, sól, glukoza, emulgatory: E472e, E471; substancja spulchniająca: E450i, aromat, barwnik: beta-karoten, środki do przetwarzania mąki: enzymy*, kwas askorbinowy.
*Enzymy w procesie obróbki termicznej zostają dezaktywowane, dlatego nie pełnią żadnej funkcji technologicznej w gotowym, wypieczonym wyrobie. W związku z tym nie podlegają obowiązkowi dalszego znakowania.
Alergeny
Produkt może zawierać: jaja i pochodne, soję i pochodne, sezam.Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna
1910 kJ/456 kcal
Tłuszcz
21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
12 g
Węglowodany
59 g
w tym cukry
41 g
Błonnik
0,7 g
Białko
8,1 g
Sól
6,6 g
Masa netto: 25 kg
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i przewiewnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego (maksymalna temperatura 25°C).
RECEPTURA
Składniki
Mąka pszenna 1000 g
Mieszanka 200 g
Drożdże 60 g
Woda 380 g
Jaja 150 g
Margaryna 80% 80 g
Miesienie w mieszałce spiralnej: 3 min + 5 min
Temperatura ciasta: 27-28°C
Wytwarzanie
Wszystkie składniki ciasta wymiesić do uzyskania jednolitej konsystencji, odstawić do wstępnej fermentacji na około 15 min. Następnie odważyć pożądaną gramaturę i uformować kęsy, po czym fermentować w 33-35°C i wilgotności powietrza 70-80% przez kolejne 45-50 min. Smażyć na tłuszczu rozgrzanym do 180°C przez 3 min, przekręcić i smażyć kolejne 2 min. -
Bubble Bun - mieszanka do drożdżowych bułeczek o smaku gumy balonowej
WięcejBubble Bun to mieszanka cukiernicza do wypieku drożdżowych bułeczek o aromatycznym zapachu oraz ciekawym i oryginalnym smaku gumy balonowej. To idealna słodka przekąska, którą można wypiekać w wielu różnych kształtach oraz zdobić według własnego zapotrzebowania.
Dla urozmaicenia walorów smakowych produkt można wykonać z dowolnym nadzieniem.
Niewątpliwe zalety wypieku to elastyczny miękisz o bardzo delikatnej strukturze oraz powtarzalność produkcji. Istotnym atutem mieszanki jest też fakt, że wypieczone na jej bazie bułeczki mają złoto-brązową, delikatną skórkę oraz długo zachowują świeżość.
To propozycja idealna dla dzieci, ale też dla rodziców do porannej kawy.
Produkt może być spożywany przez wegetarian.