...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Drożdże Perfekta Czerwona

    Drożdże Perfekta Czerwona


    Drożdże uniwersalne o najwyższej jakości
    Idealne do pieczywa zwykłego, wyborowego, półcukierniczego, mieszanego i na bazie ciast mrożonych. Szczególnie polecane są w technologiach produkcji opartych na mrożeniu ciast surowych oraz w odroczonych technologiach wypieku. Przy dobraniu odpowiedniej dozy drożdże czerwone można zastosować we wszystkich fermentacjach. Perfekta Czerwona to stabilność w różnych zastosowaniach.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Bułka Fitness

    Bułka Fitness

    Bułka Fitness to 30% mieszanka piekarska do produkcji pszennego pieczywa ziarnistego.

    Mieszanka piekarska polecana do wyrobu pszennych bułek ziarnistych, ale również świetnie się sprawdzi do produkcji chleba.

    Produkt jest przeznaczony dla konsumentów, którzy prowadzą zdrowy styl życia oraz są zainteresowani żywnością funkcjonalną.

    Odpowiednio dobrana formuła, która daje ilość ok. 16% ziaren w wypieczonym produkcie, zapewnia długie poczucie sytości przy jednoczesnym dostarczeniu korzyści prozdrowotnych.

    Gotowy wyrób jest źródłem: witaminy E, cynku, magnezu, potasu, błonnika pokarmowego oraz białka, a także ma wysoką zawartość fosforu, miedzi oraz manganu. Bułki Fitness wyróżniają się wilgotnym, elastycznym miękiszem, utrzymującą się długą świeżością pieczywa oraz cienką, ciemnozłocistą skórką z widocznymi ziarnami.

    Produkt sprawdzi się zarówno w obróbce ręcznej, jak również maszynowej.

    Mieszanka piekarska jest opatrzona znakiem „Clean Label”.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Zakwasy piekarskie Livendo

    Zakwasy piekarskie Livendo

    Preparaty oparte na zakwasie umożliwiają piekarzom wyróżnienie swoich wyrobów poprzez nadawanie im własnych, niepowtarzalnych cech wizualnych i smakowych,

    UNIWERSALNE
    Livendo jest wytworzone na bazie naturalnego zakwasu żytniego. Dzięki doborowi najlepszych składników otrzymujemy optymalny proces ukwaszenia w cieście i gotowym produkcie. Po dodaniu ich do mieszanki, nadają końcowemu produktowi wyjątkowy kolor i smak.

    PRAKTYCZNE
    Dodaje się je bezpośrednio do mąki, a łatwość dozowania umożliwia uzyskanie oczekiwanej intensywności aromatu. Użycie preparatów ułatwia formowanie kęsów ciasta.

    ELASTYCZNE
    Nasze rozwiązania są odpowiednie dla wszystkich procesów wytwarzania pieczywa.

     

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Chleb rustykalny z witaminą D

    Chleb rustykalny z witaminą D

    Rustykalny z witaminą D to 25% mieszanka piekarska do produkcji pieczywa mieszanego z dodatkiem witaminy D. Mieszanka piekarska polecana do wypieku pszenno-żytnich bułek oraz żytnio-pszennego chleba.

    Potwierdzona w badaniach laboratoryjnych zawartość witaminy D w wyrobie gotowym to 100 IU/100 g, czyli aż 50% Referencyjnych Wartości Spożycia. Witamina D pomaga w prawidłowym wchłanianiu wapnia i fosforu, utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi, zdrowych kości, zębów, a także w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i układu odpornościowego. Do tego odpowiednio dobrana formuła – zastosowanie mąki żytniej, słodu, zakwasu oraz ekstraktu drożdżowego – sprawiają, że pieczywo charakteryzuje niezwykle rustykalny wygląd, chrupiąca skórka oraz tradycyjny, słodowy smak i zapach.

    To idealna propozycja dla wymagających konsumentów, poszukujących żywności funkcjonalnej, którzy oczekują od pieczywa dodatkowych walorów prozdrowotnych. Pieczywo Rustykalny z witaminą D charakteryzuje także wysoka zawartość manganu, który przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. To także źródło błonnika pokarmowego oraz białka, które przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w jej utrzymaniu.

    Produkt może być spożywany przez wegetarian.

    Opatrzony jest znakiem „Clean Label” - podkreślającym prosty i naturalny skład pieczywa.

    Ulotka konsumencka >

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Pączek na medal 20%

    Pączek na medal 20%

    Mieszanka Pączek na medal to łatwa w przygotowaniu i ekonomiczna mieszanka do produkcji smakowitych pączków. Nowa formuła mieszanki ułatwia uzyskanie wysokiej jakości wyrobów o dużej objętości i korzystnych cechach miękiszu. Dzięki jej zastosowaniu otrzymujemy doskonałe pączki o apetycznym wyglądzie i wydłużonym czasie przechowywania. Dodatkowym atutem mieszanki jest najwyższa powtarzalność produkcji oraz prostota wytwarzania.

    Promocja na tłusty czwartek 2022 >

    Zalety

    ułatwia produkcję i stabilizuje jakość produktu,
    nie absorbuje tłuszczu podczas smażenia,
    wydłuża świeżość i zwiększa objętość produktu.

    Sposób stosowania mieszanki
    20% w stosunku do mąki, czyli 20 kg mieszanki na 100 kg mąki (bezpośrednio przed miesieniem).

    Składniki: cukier, tłuszcz w proszku (olej palmowy, syrop glukozowy, białka mleka, substancja przeciwzbrylająca: E551), mąka pszenna, gluten pszenny, sól, glukoza, emulgatory: E472e, E471; substancja spulchniająca: E450i, aromat, barwnik: beta-karoten, środki do przetwarzania mąki: enzymy*, kwas askorbinowy.
    *Enzymy w procesie obróbki termicznej zostają dezaktywowane, dlatego nie pełnią żadnej funkcji technologicznej w gotowym, wypieczonym wyrobie. W związku z tym nie podlegają obowiązkowi dalszego znakowania.

    Alergeny
    Produkt może zawierać: jaja i pochodne, soję i pochodne, sezam.

     

    Wartość odżywcza w 100 g produktu

    Wartość energetyczna

    1910 kJ/456 kcal

    Tłuszcz

    21 g

    w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    12 g

    Węglowodany

    59 g

    w tym cukry

    41 g

    Błonnik

    0,7 g

    Białko

    8,1 g

    Sól

    6,6 g

     

    Masa netto: 25 kg

    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i przewiewnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego (maksymalna temperatura 25°C).


     

    RECEPTURA

    Składniki
    Mąka pszenna 1000 g
    Mieszanka 200 g
    Drożdże 60 g
    Woda 380 g
    Jaja 150 g
    Margaryna 80% 80 g

    Miesienie w mieszałce spiralnej: 3 min + 5 min
    Temperatura ciasta: 27-28°C

    Wytwarzanie
    Wszystkie składniki ciasta wymiesić do uzyskania jednolitej konsystencji, odstawić do wstępnej fermentacji na około 15 min. Następnie odważyć pożądaną gramaturę i uformować kęsy, po czym fermentować w 33-35°C i wilgotności powietrza 70-80% przez kolejne 45-50 min. Smażyć na tłuszczu rozgrzanym do 180°C przez 3 min, przekręcić i smażyć kolejne 2 min.

     

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Bubble Bun - mieszanka do drożdżowych bułeczek o smaku gumy balonowej

    Bubble Bun - mieszanka do drożdżowych bułeczek o smaku gumy balonowej

    Bubble Bun to mieszanka cukiernicza do wypieku drożdżowych bułeczek o aromatycznym zapachu oraz ciekawym i oryginalnym smaku gumy balonowej. To idealna słodka przekąska, którą można wypiekać w wielu różnych kształtach oraz zdobić według własnego zapotrzebowania.

    Dla urozmaicenia walorów smakowych produkt można wykonać z dowolnym nadzieniem.

    Niewątpliwe zalety wypieku to elastyczny miękisz o bardzo delikatnej strukturze oraz powtarzalność produkcji. Istotnym atutem mieszanki jest też fakt, że wypieczone na jej bazie bułeczki mają złoto-brązową, delikatną skórkę oraz długo zachowują świeżość.

    To propozycja idealna dla dzieci, ale też dla rodziców do porannej kawy.

    Produkt może być spożywany przez wegetarian.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe