...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Linia do produkcji pralin One Shot

    Linia do produkcji pralin One Shot

    Linie do produkcji pralin o wydajnościach od 35 kg do 140 kg na godzinę

    Produkcja pralin

    • Automatyczna produkcja pralin z wykorzystaniem dozowników typu One Shot
    • wydajne urządzenie do natychmiastowej produkcji pralin.
    • Obsługa automatyczna, jednoosobowa. ?One Shot Pomati to maksymalna wydajność przy minimum przestrzeni. Automatyczna linia do produkcji pralin wraz z komorą chłodniczą to tylko 5 metrów bieżących.
    • Cala linia może być obsługiwana przez jedną osobę, duży czytelny wyświetlacz, proste menu, bezawaryjna praca automatyzacja całego procesu produkcji to zalety systemu Pomati. Wydajność maksymalna do 140 kg pralin na godz.

     

     


    Linia do produkcji pralin to :


    OSM podajnik form


    Dozownik One Shot 5 OSD lub 10 OSD


    Stół wibracyjny OSV


    Komora chłodnicza lub tunel chłodniczy

     Dowiedz się więcej >>

     

     




    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Pomati / BMC Polska
    sprzedawca
    BMC Polska
  • Pasteryzatory do lodów Evopasto

    Pasteryzatory do lodów Evopasto

    Urządzenie cukiernicze do produkcji lodów, kremów, dżemów, polew itp.

    Evopasto - pasteryzator do lodów produkcji TELME to urządzenie wysokiej jakości. Pasteryzator posiada bezpieczny dla produktów spożywczych pośredni system grzania z użyciem ciekłego czynnika grzewczego.

    Ponadto urządzenie posiada przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces pasteryzacji oraz dodawanie surowców w dowolnym momencie cyklu.

    Urządzenie wyposażono w zawór spustowy z wbudowanym systemem ułatwiającym mycie co pozwala utrzymać stałą higienę po każdym dozowaniu a po jego zakończeniu zdemontować zawór bez użycia dodatkowych narzędzi.

    Evopasto w lodziarni
    Miesza i blenduje: z regulowaną szybkością wszystkie składniki: mleko, krem, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jajka, emulgatory, stabilizatory,

    Podgrzewanie i dezynfekcja : topienie tłuszczy, czekolady oraz eliminacja bakterii chorobotwórczych.

    Pasteryzuje: kompletna pasteryzacja chroni przed wzrostem szczątkowych bakterii i utrzymuje produkt w otrzymanej temperaturze według wymagań.

    Evopasto automatycznie dobiera czas utrzymania ogrzewania, zgodnie z wybraną temperaturą pasteryzacji. Obrotowy okapnik pod kranem pomaga utrzymać podłogę w czystości.

    Cylinder wykonano ze stali nierdzewnej gwarantującej wysoką wytrzymałość.


    Pasteryzator posiada również mieszadło umieszczone w studzience, ułatwiającej przepływ mieszanki.

    • Zakres podgrzewania od 60 do 90oC
    • Zakres schładzania od 20 do 0oC
    • Pojemność zbiornika od 30 do 120 L.



    Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.




    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Telme / BMC Polska
    sprzedawca
    BMC Polska
  • Temperówki do czekolady

    Temperówki do czekolady

    Temperówki do czekolady firmy POMATI to profesjonalne urządzenia do szybkiego temperowania i oblewania czekoladą wszelkich wyrobów cukierniczych.

    Proces temperowania czekolady przebiega automatycznie, wydajność do 170 kg na godzinę.

    Wyposażone w innowacyjne funkcje pozwalają skutecznie i w krótkim czasie temperować każdą czekoladę.

    Doskonale sprawdzają się w każdej cukierni i zakładzie produkcyjnym.

    Pomati połączyła temperówki do czekolady T8, T10, T20, T35 z systemem do oblewania kurtyną czekoladową wyrobów takich jak, batony, ptasie mleczko, śliwki, owoce, ciastka, ciasta...itp.

    • Wykonana ze stali nierdzewnej w gat. 304.
    • Pojemność zbiornika od 9 kg do 50 kg
    • Podgrzewany stół wibracyjny
    • Programowane dozowanie lub manualne za pomocą pedału.
    • Podgrzewany zbiornik czekolady
    • Podwójny układ grzania zbiornika i spirali Archimedesa.
    • Demontowana spirala Archimedesa umożliwiająca łatwe czyszczenie urządzenia.
    • Akcesoria do dekoracji
    • Moc od 1,2 kW do 3,5 kW
    • zasilanie 400 V / 50 Hz


    Oblewanie czekoladą
    Pomati połączyła temperówki do czekolady T8, T10, T20, T35 z systemem do oblewania kurtyną czekoladową wyrobów takich jak, batony, ptasie mleczko, śliwki, owoce, ciastka, ciasta...itp.

    System do oblewania czekoladą składa się z :

    • Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm
    • Głowicy do tworzenia kurtyny
    • Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady
    • Lampy grzewczej - opcjonalnie
    • Przenośnik odbiorczy- opcjonalnie
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Pomati / BMC Polska
    sprzedawca
    BMC Polska
  • Powlekarki - drażetkarki

    Powlekarki - drażetkarki

    Powlekarki - drażetkarki obtaczające czekoladą idealnie sprawdzają się przy powlekaniu cukierków, orzechów, migdałów, draży, pastylek, kawy, dmuchanego ryżu np. czekoladą lub inną polewą cukrową. Głównym odbiorcą tej serii powlekarek jest branża spożywcza a w szczególności cukiernicza. Pojemność bębna o 7 kg do 200 kg

    Temperatura i prędkość obrotów jest regulowana z panelu operatorskiego, a menu jest przyjazne dla pracownika.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    BMC Polska
    sprzedawca
    BMC Polska
  • Młyny kulowe

    Młyny kulowe

    Młyny kulowe Packint to maszyny pracujące przy niskiej prędkości z możliwością regulacji dzięki czemu zapobiegamy spaleniu smaku, a nawet karmelizacji cukru lub „ugotowaniu” białka mleka z powodu przegrzania spowodowanego dużą prędkością i tarciem. Nasze młyny kulowe to jakość gdzie otrzymujemy czekoladę o 18-20 mikronach. Packint to 25 lat doświadczeń!

    Wszystkie nasze młyny kulowe są małą wersją dużych maszyn przemysłowych, które dostarczyliśmy ogromnym producentom czekolady na całym świecie. Nasze młyny kulowe są maszynami przemysłowymi, po prostu na małą skalę, których zadaniem jest ciągłe wytwarzanie czekolady, a nie pokazy. Linie jakie oferuje Packint to wydajność od 10 kg do 1200 kg na godzinę.

    Dla produkcji rzemieślniczej oferujemy młyny o wielkości wsadu 50 kg i 100 kg, Mill 50 i Mill 130.

    Packint oferuje młyny kulowe przemysłowe i do produkcji rzemieślniczej.

    Młyn kulowy – poznaj urządzenia cukiernicze PACKINT Wyposażony w kule o różnych średnicach pełniących funkcje mielników. Młyn kulowy jest powszechnie używany do milenia składników średnio- twardych i miękkich. Dodatkowym atutem jest możliwość mielenia składników na sucho jak również na mokro.

    W naszych młynach kulowych używamy stopów przeciwzużyciowych, a nasze stopy na kulki, wałek, ramiona i cylinder mają 650HB stopni Brinella, ponad 3 razy więcej od innych stosowanych u mniej doświadczonych producentów.

    Dlaczego materiał musi być twardy? Ponieważ w przeciwnym razie zużycie mediów rafinacyjnych (kule, wałek, ramiona, cylinder) psuje maszyny (1-2 lata żywotności dla młyna).

    Zanieczyszczenie CZEKOLADY żelazem i metalami ciężkimi. Czekolada może smakować metalem, może stać się zjełczała i może zawierać chrom i nikiel, jeśli maszyny są wykonane z niewłaściwych materiałów.


    Młyny kulowe

    • Technologia Packint Młyn kulowy MOD.Mill/50 i MOD MILL/130
    • Pojemność 50 kg i 100 kg
    • Wydajność 50 kg i 100 kg na godzinę - przy wsadzie produktu do wytworzenia masy kakaowej, zaczynając od wstępnej rafinacji kakao przy wielkości 50 mikronów otrzymujemy czekoladę o 18-20 mikronach
    • Wydajność 25 kg i 50 kg na godzinę - przy wsadzie produktu do wytworzenia masy kakaowej, zaczynając od wstępnej rafinacji kakao przy wielkości 200 mikronów (z przeszkolonymi operatorami i przy użyciu lukru cukier przy 80 mikronach). otrzymujemy czekoladę o 18-20 mikronach
    • Obudowa wykonana ze stali kwasoodpornej w gat. 304.
    • Części wewnętrzne ( cylinder, kule, wałek, ramiona) wykonane ze stopu stali 650HB stopni Brinella - stopów przeciwzużyciowe.
    • Chłodzenie wodą
    • Pompa do recyrkulacji produktu i rozładowania przy końcu cyklu produkcji.
    • Elektroniczna kontrola temperatury grzania i chłodzenia produktu.
    • Panel sterujący PLC z dotykowym ekranem ( również w rękawiczkach )
    • Wyrzut gotowego produktu zaworem trójdrożnym
    • Wyposażony w filtr magnetyczny ( separator magnetyczny )
    • Możliwość podłączenia gorącego powietrza w celu usunięcia kwasowości / wilgoci
    • Przyłącze sprężonego powietrza pod butlą, w komplecie z 2 anodami

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Packnikt / BMC Polska
    sprzedawca
    BMC Polska
  • Automat do bitej śmietany Beta 2-5 i Continuo 5

    Automat do bitej śmietany Beta 2-5 i Continuo 5

    Automaty do bitej śmietany dla profesjonalistów seria BETA i CONTINUO 5 produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenia wysokiej jakości charakteryzujące się cichą pracą.

    Automaty zapewniają osiągnięcie wysokiej jakości produktu i jego powtarzalność. Posiadają elektroniczne sterowanie, wskaźnik temperatury oraz kontrolę dozowanej ilości bitej śmietany.

    Bita śmietana może być dozowana w wyznaczonej, zaprogramowanej ilości w sposób ciągły lub ilości każdorazowo zadanej przez użytkownika poprzez naciśniecie przycisku.

    Urządzenie pozwala dozować każdorazowo identyczną i powtarzalną ilość bitej śmietany.

    Transparentna pokrywa zbiornika zapewnia możliwość wizualnej kontroli ilości płynnej śmietany w zbiorniku rezerwowym.

    Demontowany zbiornik na płynną śmietanę o pojemności 5 l ułatwia mycie i zapewnia odpowiednią higienę.

    Automaty są zgodne z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Telme / BMC Polska
    sprzedawca
    BMC Polska

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe