Dekoracje na różne okazje:
- uniwersalne
- gwiazdkowe
- walentynkowe
- wielkanocne
- komunijne
- okazjonalne
- nazwy tortów i smaków
- folie czekoladowe
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Dekoracje na różne okazje:
„Od pomysłu do realizacji” - wydany dla profesjonalistów poradnik o stylu angielskim. Zaprezentowano tu nie tylko pomysły na dekoracje i aranżacje wyjątkowych tortów, ale także podstawowe sposoby modelowania i realizacji „krok po kroku” figurek i kwiatów z mas cukrowych.
W książce znajduje się zbiór artykułów poświęconych dekorowaniu tortów w stylu angielskim, które pojawiły się w czasopiśmie „Przegląd Piekarski i Cukierniczy” od 2006 r w ramach cyklu "Styl angielski z Małgorzatą Weber".
Autorka jest mistrzynią cukiernictwa i karmelarstwa, przewodniczy jury w wielu wiodących konkursach w Polsce i zagranicą. Zdobyła również tytuł branżowy "Osobowość Cukiernicza Roku". Jako pierwsza w Polsce napisała podręczniki cukierniczego dekorowania artystycznego, stworzyła również wiele artykułów i instruktaży w branży cukierniczej. Na co dzień prowadzi profesjonalne szkolenia cukiernicze z zakresu nowoczesnych technik zdobnictwa cukierniczego i karmelarstwa.
„Słodko-słodkie” to trzecia książka autorki. Znajdziemy w niej instruktaże i podpowiedzi z zakresu nowoczesnego zdobnictwa cukierniczego. Począwszy od figurek marcepanowych i mas cukrowych, poprzez wykonanie oraz dekoracje cupcaków i cake pops, aż do projektowania i ozdabiania tortów, deserów i stołów z wyrobami cukierniczymi.
- W książce przeplata się kilka tematów, które są odpowiednio pogrupowane, by łatwiej się szukało tego właściwego przepisu. Jest trochę dla dziewczynek, troszkę dla chłopców. Na przykład temat marynarski i różne formy wykorzystania tego motywu - cupcake'ach lub cake popsach. Jest też temat baletowy - dla dziewczynek - albo bardzo populrnych dla obojga motyw sowy. Zwieńczeniem całości jest pokazanie wszelkich form w postaci sowy na słodkim stole. Właśnie na tym przykładnie pokazałam wszystkie deokracje i przepisy. Osobiście polecam przepis na ciasto marcepanowe i czekoladowe, które też zawiera marcepan - opowiada i poleca autorka książki (wywiad dla Mistrza Branży nr kwiecień 2015)
W książce znajdziemy również autorskie receptury i pomysły na ganasze, kremy, ciasta i desery.
Autorka jest mistrzynią cukiernictwa i karmelarstwa, przewodniczy jury w wielu wiodących konkursach w Polsce i zagranicą. Zdobyła również tytuł branżowy "Osobowość Cukiernicza Roku". Jako pierwsza w Polsce napisała podręczniki cukierniczego dekorowania artystycznego, stworzyła również wiele artykułów i instruktaży w branży cukierniczej. Na co dzień prowadzi profesjonalne szkolenia cukiernicze z zakresu nowoczesnych technik zdobnictwa cukierniczego i karmelarstwa.
Nazwa firmy/ośrodka szkoleniowego: PAN Centrum Słodkiej Dekoracji
Dane kontaktowe: biuro@pan-centrum.com, tel. 61 661 36 36
Miejsce szkoleń: ul. Kolejowa 57, Poznań
Rok rozpoczęcia szkoleń: 2000
Zakres szkoleń: cukiernicze, dekoratorstwo cukiernicze
Rodzaj szkoleń: na indywidualne zamówienia
Tematyka: • Nowoczesne techniki zdobnicze i dekoratorskie z mas cukrowych tzw. „styl angielski” na wszystkich poziomach zaawansowania. • Kompozycje i dekoracje karmelowe na wszystkich poziomach zaawansowania. • Nowoczesny catering – shoty, desery, bankietówki. • Dekoracje czekoladowe.
Grupa docelowa: wszystkie poziomy zaawansowania
Wielkość grup szkoleniowych: 1-12 osób
Kadra szkoleniowców: Małgorzata Weber
Cena szkolenia: od 500 zł do w zależności od potrzeb
Informacje dodatkowe: Firma zapewnia surowce, barwniki, wyposażenie, sprzęt i narzędzia oraz lunch. Wykonane dekoracje, atrapy, wyroby uczestnicy mogą zabrać bezpłatnie. Uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia. Zakwaterowanie w pokojach gościnnych firmy dla osób przyjezdnych. Szkolenie uprawnia do specjalnego rabatu na zakupy w firmie PAN.
Nagrody w plebiscycie Maszyny i Urządzenia - ufundowane przez firmę PAN Centrum Słodkiej Dekoracji.
Dla głosujących cukierni nagrodę w postaci 1.000 sztuk wizytówek czekoladowych ufundowała firma PAN Centrum Słodkiej Dekoracji.
Firma rozpoczęła produkcję wizytówek czekoladowych już w roku 1994 jako jedna z pierwszych firm w Europie. Od początku wizytówki czekoladowe produkowane są z zachowaniem jak największej staranności i dbałości na każdym etapie produkcji. Wizytówki czekoladowe z logo cukierni układane na tortach, ciastach i deserach to doskonały i elegancki sposób na kreowanie marki cukierni na rynku"