...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego - "Ciasto piernikowe"

    Koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego - "Ciasto piernikowe"

    Koncentrat  "Ciasto piernikowe" przeznaczony jest do produkcji ciast o wspaniałym  korzennym smaku i aromacie.

    Wypieki przygotowane z koncentratu charakteryzują się delikatnym i wilgotnym miękiszem o brązowej barwie.

    ZASTOSOWANIE
    Do wytwarzania różnego typu ciast korzenno - piernikowych o niepowtarzalnym smaku do których zalicza się:

    • blaty piernikowe przekładane marmoladą lub marmoladą i kremem,
    • krajankę piernikową
    • babkę


    ZALETY CIASTA Z KONCENTRATU ”CIASTO KORZENNE”:

    • Koncentrat umożliwia szybkie przygotowanie korzennego ciasta.
    • Ciasto z koncentratu jest stabilne, może być sporządzane na dłuższy czas przed wypiekiem.
    • Wyroby z koncentratu „ Ciasto korzenne” przez długi okres czasu zachowują świeżość i charakteryzują się wilgotnym miękiszem.


    PRZYKŁADOWE  RECEPTURY  TECHNOLOGICZNE:
                                                       Blat piernikowy       Babka piernikowa
    Koncentrat „Ciasto piernikowe”  1000 g                  1000 g
    Jaja                                             350 g                    450 g
    Olej                                             300 g                    400 g
    Woda                                          100 g                    200 g
    ---------------------------------------------------------------------------
    Razem ciasto                             1750 g                 2050 g



    WSKAZÓWKI  TECHNOLOGICZNE:
    Wszystkie składniki przewidziane recepturą wymieszać w ubijarce cukierniczej na wolnych obrotach do połączenia składników, a następnie ubijać przy pomocy mieszadła płaskiego na średnich obrotach przez ok. 3min. do uzyskania gładkiej masy.

    CIASTO PIERNIKOWE PRZEKŁADANE
    Ciasto na piernik wyłożyć do prostokątnych form i piec ok. 35 – 40 min. w temp. 180°C.
    Naważka ciasta 900 g na formę prostokątną o wymiarach 300x250x45 mm.
    Po wypieczeniu ciasto można przeciąć na dwie połowy, przełożyć marmoladą i posmarować  polewą czekoladową.   

    BABKA  PIERNIKOWA
    Ciasto rozłożyć do odpowiednich form, wypełniając je do ok. 2/3  wysokości. Po ostygnięciu babki wykończyć polewą czekoladową
    Czas wypieku babek 50 min., temperatura wypieku 190°C

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    AKO S.A.
    sprzedawca
    AKO S.A.

    Cena do negocjacji

  • Mix na ciasto drożdżowe soft 10%

    Mix na ciasto drożdżowe soft 10%

    Mix na ciasto drożdżowe soft 10% przeznaczony jest do produkcji różnego rodzaju ciast drożdżowych o wydłużonej świeżości.

    Otrzymane z koncentratu wyroby charakteryzują się: miękkością, delikatnością, wspaniałym smakiem i aromatem oraz wydłużoną świeżością (do ok. 10 dni).

    Z mixu można produkować m.in. babki i placki drożdżowe, drożdżówki sztukowe, bułeczki drożdżowo-mleczne itp.

    Dawkowanie: 10 kg koncentratu na 100 kg mąki

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    AKO
    sprzedawca
    AKO S.A.

    Cena do negocjacji

  • Lody Pomorskie Sorbetowe

    Lody Pomorskie Sorbetowe

    Koncentrat przeznaczony jest do produkcji lodów sorbetowych, które w odróżnieniu od lodów soft nie zawierają w swoim składzie mleka oraz tłuszczu. Lody pomorskie w proszku przeznaczone są do produkcji lodów miękkich z automatu tzw. „soft” zarówno w maszynach z dobrym systemem napowietrzenia jak i z dużo słabszym. Uzyskane lody charakteryzują się wyjątkową kremistością i orzeźwiającym smakiem. Technologia produkcji lodów polega na wymieszaniu koncentratu z wodą pitną w proporcji 1:2 i pozostawieniu uzyskanej mieszanki na 10 min. w celu rozpuszczenia składników. Koncentrat Lody Pomorskie Sorbetowe oferujemy w następujących smakach: brzoskwiniowy, truskawkowy, pomarańczowy.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    AKO
    sprzedawca
    AKO S.A.

    Cena do negocjacji

  • Deser Pomorski Jogurtowy

    Deser Pomorski Jogurtowy

    Deser jogurtowy wyróżnia się kremistością oraz unikatowym wspaniałym smakiem uzyskanym dzięki proszkowi jogurtowemu. Dodatkowo w składzie obecny jest prebiotyk - inulina, która wywiera korzystny wpływ na aktywność tzw. probiotyków, czyli mikroorganizmów, które korzystnie działają na ustrój trawienny człowieka. Deser jogurtowy doskonale komponuje się ze świeżymi owocami, sosami owocowymi, frużelinami jak i płatkami śniadaniowymi. Przygotowuje się go w proporcji 1:2,5 z mlekiem. Mieszanka przeznaczona jest do maszyn do produkcji lodów soft grawitacyjnie i z niskim systemem napowietrzania.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    AKO S.A.
    sprzedawca
    AKO S.A.

    Cena do negocjacji

  • Lody Pomorskie  Super Premium

    Lody Pomorskie Super Premium

    W tegorocznej ofercie Lodów Firmy AKO pojawiły  się  ‘’Lody Pomorskie  Super Premium’’. Głównym składnikiem tych lodów jest mleko pełne w proszku. Lody produkowane z zastosowaniem tego koncentratu mają  naturalny, bogaty, mleczny smak. Są pełne i  kremiste.  Jest to propozycja dla Klientów, którzy chcą się wyróżniać jakością. Dostępne są w trzech wariantach smakowych: śmietankowym, czekoladowym i truskawkowym. Stosuje się je w rozcieńczeniu 1:2.

    Intensywne w smaku lody na pewno ucieszą miłośników mrożonych deserów i nie tylko… Lody te przypomną Ci smaki z dzieciństwa.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    AKO S.A.
    sprzedawca
    AKO S.A.

    Cena do negocjacji

  • Granita Pomorska

    Granita Pomorska

    Granita to tradycyjny deser włoski pochodzący z Sycylii, coś między sorbetem a lodem. Od niedawna granity są kolejną, ciekawą propozycją dla amatorów zimnych deserów. Gdy tylko zrobi się ciepło kuszą fascynującymi smakami  i bogactwem kolorów.
    W gamie tych produktów oferowane są Granity w płynie, które charakteryzują cię łatwością użycia, ładnymi barwami i świetnie skomponowanym smakiem. Wygodna płynna konsystencja pozwala na łatwe zastosowanie tych produktów. Można przygotować z nich nie tylko granitę (1 litr koncentratu na 5 litrów wody ),  ale również napoje chłodzone (1 litr koncentratu na 8 litrów wody).

    Do wyboru są trzy smaki: cytrynowy, malinowy i miętowo-jabłkowy. Doskonale orzeźwiają w upalne dni i nie tylko.
    Kolejną bardzo smaczną wersją tego napoju mrożonego są Granity: kawowa i o smaku waniliowym. Przyrządza się je na bazie mleka (1 kg koncentratu na 4 litry). Charakteryzują się wyśmienitym, pełnym smakiem. Granity te są alternatywą dla kawy mrożonej czy shake’a.  Rewelacyjne dla amatorów kawy, napojów mlecznych i nie tylko.

    Obserwując duże zainteresowanie runku napojami energetyzującymi wprowadzona została Granita energetyzująca. Jest to ciekawa propozycja dla osób poszukujących letniego orzeźwienia. W swoim składzie zawiera taurynę, kofeinę oraz witaminy z grupy B. Smak i kolor są takie jak w popularnych napojach energetyzujących. Rozcieńczenie 1 kg koncentratu na 6 litrów wody.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    AKO S.A.
    sprzedawca
    AKO S.A.

    Cena do negocjacji

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe