...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Wywrotnice dzież

    Wywrotnice dzież

    Wywrotnica dzież jest przeznaczona do podnoszenia i wywracania dzież z ciastem do innych maszyn. Produkujemy wywrotnice do wszystkich dostępnych na rynku modeli dzież. W każdym zakładzie liczy się dziś zwiększenie szybkości i efektywności produkcji przy jednoczesnym zapewnieniu bezpieczeństwa pracownikom.

    Zastosowanie
    Wywrotnice piekarnicze pozwalają przyspieszyć i usprawnić opróżnianie zawartości dzieży. IBIS zajmuje się produkcją wywrotnic, które będą mogły obsługiwać każdy rodzaj dzieży. Urządzenia wykonują wywrot na różne strony: prawo, lewo i do przodu. Możliwa jest regulacja wywrotu w piekarni +/- 10 centymetrów. Do każdej wywrotnicy jest dołączany – opcjonalnie w wyposażeniu standardowym – skrobak, służący do automatycznego czyszczenia dzieży z pozostałości ciasta.

    Parametry
    Na życzenie klienta możliwe jest wykonanie wywrotnicy z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Wywrotnice wyposażone są również w bezobsługowe łożyska o podwyższonej wytrzymałości.

    Zalety
    Wywrotnica dzież IBIS zapewnia najlepszy stosunek ceny do jakości i niezawodności, dzięki czemu na jej zakup zdecydowało się już wielu przedsiębiorców z krajów całej Europy, w tym z Polski.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Ibis
    sprzedawca
    IBIS
  • Piece termoolejowe wózkowe

    Piece termoolejowe wózkowe

    Zastosowanie
    Piece piekarnicze termoolejowe skonstruowane w oparciu o wieloletnie doświadczenie, dedykowane są piekarzom wymagającym najwyższej jakości wypieku. Są najbardziej uniwersalnymi piecami dostępnymi na rynku piekarniczym. Zapewniają maksymalną powierzchnię wypiekową na minimalnej powierzchni zakładu. Charakteryzują się przede wszystkim niezwykłą wydajnością oraz łatwością obsługi – załadunek i rozładunek dokonuje się automatycznie.

    Środek grzewczy
    Piece piekarnicze jako środek grzewczy, podobnie jak w przypadku pieca termoolejowego wsadowego, wykorzystują olej termalny, który podgrzany do żądanej temperatury w kotle grzewczym jest nieustannie tłoczony przez pompę. Dodatkowo tego rodzaju piece zapewniają jak najmniejsze zużycie gazu, oleju bądź pelletu. Dzięki temu pozwalają każdemu przedsiębiorcy zaoszczędzić na zużytym materiale.

    Pozostałe parametry
    Piece termoolejowe wózkowe mogą być wyposażone w płyty hertowe, co daje doskonałe rozwiązanie techniczne łączące tradycję z nowoczesnością. Delikatna radiacja cieplna oraz zastosowanie termoobiegu zapewniają doskonałą jakość oraz równomierność wypieku, co przekłada się na zadowolenie klientów oraz składanie przez nich kolejnych, może większych, zamówień.

    Piece termoolejowe zostały wyposażone w nowoczesne i funkcjonalne sterowanie komputerowe w języku polskim. Posiadają czytelny i prosty w obsłudze 7-calowy panel sterowania. Dzięki temu ich obsługa dla operatora staje się intuicyjna i prosta. To z kolei przekłada się również na szybką i – co niezwykle ważne – bezpieczną pracę.

    Piec wózkowe są wygodne w załadunku i rozładunku, gdyż proces ten jest identyczny jak w piecach obrotowych i polega na wjeździe i wyjeździe wózkami. Piece posiadają wiele różnych funkcji dobieranych do indywidualnych potrzeb Klientów.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Ibis
    sprzedawca
    IBIS
  • Maszyna do kremów, zaparzacz, mieszacz

    Maszyna do kremów, zaparzacz, mieszacz

    Maszyny do kremów produkowane przez firmę Ibis to idealne urządzenia do wszechstronnej produkcji cukierniczej i piekarniczej.

    Maszyny do zaparzania znajdują zastosowanie także w lokalach gastronomicznych, kuchniach hotelowych czy restauracjach.

    Płynna regulacja obrotów narzędzia roboczego. Zawartość kotła może być podgrzewana do 150°C.

    Specjalne mieszadło wyposażone w skrobak i dokładne spasowanie elementów gwarantują właściwe wymieszanie zawartości kotła, natomiast olej grzewczy znajdujący się między jego ścianami zapewnia równomierne podgrzewanie, bez przypalenia.

    ZALETY:

    • płynna regulacja obrotów mieszadła (falownik);
    • cyfrowy regulator temperatury – maksymalna temperatura podgrzewanej masy 150oC;
    • podwójny zbiornik wykonany z wysokogatunkowej nierdzewnej stali INOX;
    • czytelny i prosty w obsłudze pulpit sterowniczy;
    • korpus maszyny malowany w kolorze białym;
    • elementy mające styk z produktem spożywczym wykonane z wysokiej jakości stali kwasoodpornej;
    • komfortowa obsługa dzięki mechanizmowi przechylania kotła, który znacznie ułatwia czyszczenie i wylewanie mas;
    • pokrywa kotła z lukiem rewizyjnym i wlewem umożliwia kontrolę procesu i dodawanie składników podczas pracy;
    • narzędzie robocze wyposażone w skrobaki czyszczące dno i ścianę kotła;
    • możliwość zastosowania zaworu spustowego w dolnej części kotła;
    • skrzynka elektryczna w standardzie wykonana ze stali nierdzewnej;
    • maszyny produkowane zgodnie z obowiązującymi normami CE przy zastosowaniu najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy.
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Ibis
    sprzedawca
    IBIS
  • Piece termoolejowe wsadowe

    Piece termoolejowe wsadowe

    Piece wsadowe przystosowane są do intensywnej eksploatacji. Technologia produkcji oraz najwyższej jakości materiały zapewniają ich długoletnią żywotność. Konstrukcja zapewnia równomierny rozkład temperatury na półce, ponieważ olej (nośnik ciepła) nieustannie jest tłoczony przez pompę. Piece termoolejowe wyposażone są w nowoczesny system sterujący oparty na bazie komputera, który nieustannie nadzoruje prawidłową pracę urządzenia.

    Powierzchnia grzejna
    Powierzchnia grzejna kotła składa się z odpornych na podwyższone temperatury rur, które są uporządkowane w dwie cylindryczne spirale. Wiązka rur jest tak ułożona, że przy minimalnym obciążeniu powierzchni grzejnej można osiągnąć optymalne warunki spalania. Piece piekarnicze wsadowe w każdym modelu posiadają w standardzie dodatkową wytwornicę pary do komory garowniczej.

    Podwójny obieg niesie za sobą same zalety – system MONO-DUO
    Pokładowe piece do produkcji wsadowej można zbudować na zasadzie systemu podwójnego obiegu – DUO. To znaczy, że w takim piecu można zamontować 2 niezależne systemy paneli grzewczych, które będą niezależnie od siebie podgrzewały poszczególne pokłady pieca. Piec sześciokomorowy można podzielić na dwa segmenty, po 3 pokłady. Takie rozwiązanie umożliwia jednoczesny wypiek w dwóch różnych temperaturach, których różnica może wynosić nawet 100°C. Dodatkowo piece piekarnicze wsadowe mogą pracować z wyłączeniem górnego segmentu, co finalnie przekłada się na dodatkowe oszczędności energii.

    W trybie MONO zadana temperatura jest jednakowa dla wszystkich komór. Stosowany jest on wówczas, gdy zachodzi potrzeba wypieków tego samego asortymentu wg tej samej receptury.

    Szybkie rozgrzewanie pieca i wolne studzenie
    Systemy termoolejowe produkowane przez firmę IBIS charakteryzują się szybkim czasem gotowości do pracy. Z badań przeprowadzonych na piecach zainstalowanych w piekarniach stwierdziliśmy, że czas rozgrzewania od temp. 25°C do 250°C pieca 27m2 odbyło się w czasie nieprzekraczającym 23 min.

    Zalety specjalnego oleju termalnego pozwalają na akumulację dużej ilości energii, która wykorzystywana jest do wypieku. Ta cecha wpływa również na to, że piec termoolejowy po zakończonym wypieku bardzo powoli traci swą temperaturę. Spadek temperatury na wyłączonym piecu wynosi <10°C na godzinę postoju. Dopiero 10-cio godzinny postój pieca powoduje spadek <100°C.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Ibis
    sprzedawca
    IBIS
  • Piece elektryczne cukierniczo-piekarnicze

    Piece elektryczne cukierniczo-piekarnicze

    Modułowa budowa pieców elektrycznych daje klientom możliwość ich dowolnej konfiguracji i wyposażania w m.in.: okap, regał do odkładania blaszek, komorę garowniczą bądź podstawę.

    Piece mogą mieć od 1 do 6 niezależnych komór wypiekowych. Każda z nich jest niezależną jednostką, posiada układ zaparowania i panel sterowniczy, przez co regulacja temperatury grzałek dolnych i górnych odbywa się osobno dla każdego z pokładów. Atutem pieców jest możliwość wypieku różnego asortymentu jednocześnie.

    Panel sterowniczy jest intuicyjny i wszechstronny, a jego przyjazny dla użytkownika interfejs umożliwia wygodną obsługę oraz programowanie i nadzorowanie pracy.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Ibis
    sprzedawca
    IBIS
  • Ubijaczki planetarne z manualnym podnoszeniem kotła

    Ubijaczki planetarne z manualnym podnoszeniem kotła

    Urządzenia o pojemnościach 20, 40, 60 i 80 l zostały zaprojektowane w taki sposób, aby zapewnić maksymalną wydajność i długotrwałe użytkowanie przy minimalnym wkładzie w ich utrzymanie.

    Dzięki swojej niezawodności, trwałości i solidności wykonania sprawdzają się w małych i dużych cukierniach.

    Płynna regulacja obrotów, którą zapewnia falownik, pozwala na wyrabianie różnorodnych mas, kremów i ciast. Urządzenia w standardzie sprzedawane są z kotłem i trzema narzędziami roboczymi.

    Jako opcje proponujemy: redukcje, wózki transportowe i stojaki do kotłów.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Ibis
    sprzedawca
    IBIS

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe