...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Wielofunkcyjne urządzenie CREMAGEL 5/10/20

    Wielofunkcyjne urządzenie CREMAGEL 5/10/20

    CREMAGEL 5/10/20 to wielofunkcyjne urządzenie, w którym: przygotujesz wszystkie klasyczne kremy oraz inne specjały cukiernicze; wykonasz pasteryzację i frezowanie różnych mieszanek lodowych.

    CREMAGEL produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości, które miesza i blenduje składniki niezbędne do produkcji sosów, kremów, musów, polew, lodów i sorbetów.

    Oprócz tego chłodzi na zakończenie pasteryzacji, utrzymuje „mikro biostatyczne“ pozostałą florę bakteryjną, schładza szokowo z dużą szybkością, unikając przenoszenia z zachowaniem wartości odżywczych, koloru oraz cech organoleptycznych, konserwuje różne produkty uzyskane w temperaturze zgodnej z normami, oraz frezuje przygotowując lody, sorbety i granity.

    Pośrednie grzanie odbywa się za pomocą cieczy przewodzącej ciepło, bezpiecznej dla żywności i chroniącej organoleptyczne właściwości składników. Regulacja temperatury oraz obróbka termiczna następują w jednym cylindrze, co daje gwarancję maksymalnej higieny.

    Urządzenie wyposażono w cylinder pionowy, łatwy do napełniania, zapewniający stałą widoczność produktu i umożliwiający dodawanie składników w każdym momencie oraz mieszadło z ruchomymi zdejmowanymi skrobakami z możliwością poruszania powolnego, szybkiego lub przerywanego co pozwala mu na dostosowanie obrotów w zależności od potrzeb produktu.

    CREMAGEL automatyzuje i ułatwia czynności, które wymagają pracy ludzkich rak,są męczące oraz wymagają czasu, gwarantując wysokiej jakości obróbkę produktu oraz stałą jakość i idealną higienę.

    Wyprodukujesz:
    Krem cukierniczy, kremy na ciepło, krem bawarski, krem śmietanowy, marmolady, sosy owocowe, sos Nocella, musy, polewy, panna cotta, adwokat, krem kataloński, budyń, sos karmelowy, galaretki, ptasie mleczko, etc.?

    Specyfikacja Cremagel 5 / 10 / 20

    • Wymiary : 460 x 600x 720 mm / 490 x 600 x 1100 mm / 510 x 700 x 1150 mm
    • Pojemność : 5 litrów /10 litrów / 20 litrów
    • Moc całkowita 3 kW / 5 kW / 6 kW
    • Napięcie: 400 V
    • Temperatura minimalna -15 °C
    • Temperatura maksymalna 99 °C
    • Waga 110 kg / 180 kg / 220 kg
    • Wyświetlacz: tak
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Telme / MBC Polska
    sprzedawca
    BMC Polska
  • Linia do produkcji czekolad

    Linia do produkcji czekolad

    Transformacja temperówki do czekolady w linię produkcyjną

    Prezentujemy nowoczesne urządzenie pozwalające dostosować temperówkę T35 lub T20 do linii produkującej - czekolady, batony czekoladowe, praliny czekoladowe

    Automatyczna linia pozwala osiągnąć wydajność 6 foremek na minutę.

    Proces produkcji jest całkowicie zautomatyzowany

    Bezpośrednio do formy nadającej kształt punktowo lub w ciągłej linii dozowana jest czekolada.

    System składa się z :

    • Podajnik foremek
    • Automatyczny dozownik
    • Stół wibracyjny
    • Automatyczny przenośnik

     



    Proces produkcji jest całkowicie automatyczny.
    Temperówka do czekolady pobiera samoczynnie formy na tabliczki do czekolady i je wypełnia czekoladą. Następnie operator może dekorować tabliczki czekolady orzechami, bakaliami...etc.

    Całość w połączeniu z Tunelem chłodniczym Pomati pozwala produkować od 800 do 1200 tabliczek czekolady na godzinę.

    Tabliczki czekolady - System pozwala automatycznie produkować szybko i tanio tabliczki czekolady. Cały proces jest automatyczny i prosty w obsłudze dla personelu. System współpracuje z temperówkami do czekolady T20 i T35

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    BMC Polska / Pomati
    sprzedawca
    BMC Polska
  • Frezery ECOGEL do produkcji lodów tradycyjnych

    Frezery ECOGEL do produkcji lodów tradycyjnych

    Frezery do produkcji lodów tradycyjnych. Rzemieślniczych, sorbetów i innych. Sterowanie automatyczne lub manualne, elektromechaniczna kontrola.

    Urządzenia wyposażone są w transparentną pokrywę ułatwiającą przeprowadzanie kolejnych kroków mieszania i chłodzenia.

    Produkcja Lodów Ecogel VBF
    Pionowy cylinder oferuje znaczące korzyści: łatwe napełnianie (szczególnie przydatne w punktach o niewielkiej produkcji, stałą widoczność produktu oraz możliwość dodawania składników w każdym momencie procesu.

    Pojemność cylindra : 30, 40, 60, 90, 120, 160 litrów

    Krótki czas cyklu zamrażania pozwala na produkcję lodów jakości premium.

    Wysoka skuteczność schładzania zapewnia identyczny rezultat niezależnie od ilości frezowanej mieszanki.
    Dzięki tym cechom frezery TELME od wielu lat spełniają oczekiwania klientów i profesjonalistów.

    Frezer do lodów ECOGEL posiada pionowy cylinder frezujący. Lody są skutecznie mieszane podczas frezowania. Ramię mieszadła podnosi masę lodową do góry a grawitacją sprowadza ją ponownie ku dołowi.

    Kontrolowany czas cyklu powala na szybką produkcje, wysoką jakość lodów oraz pożądana teksturę i konsystencję.

    Temperatura podczas cyklu frezowania zapewnia takie same efekty niezależnie od ilości przygotowanych lodów.

    Proces ekstrakcji lodów może być przerwany nawet na kilka minut bez zmiany ich konsystencji. Maszyna utrzymuje wewnątrz cylindra wyfrezowane lody w doskonałej kondycji.

    Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez zmianę kierunku mieszadeł i podwójnym zwiększeniu ich prędkości. Profesjonalny prysznic myjący, zainstalowany na zewnątrz, umożliwia różnorodny sposób użycia:

    ECOGEL :

    • Intuicyjny interfejs przyjazny dla operatora
    • 14 gotowych programów
    • Proste dozowanie
    • Napowietrzanie do 40%
    • Szybki wyrzut
    • Atrakcyjna cena
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    BMC Polska / Telme
    sprzedawca
    BMC Polska
  • One Shot Zero OSD

    One Shot Zero OSD

    Natychmiastowa produkcja pralin!
    One Shot Pomati to maksymalna wydajność przy minimum przestrzeni. Produkcja pralin odbywa się za tzw. jednym strzałem czyli One Shot. Urządzenie jednocześnie formułuje korpus praliny i nadzienie, tworząc gotową pralinę i inne wyroby.

    Produkcja Pralin
    One Shot - Pomati połączyła tradycję włoskich mistrzów czekolady z nowoczesnością, tak wyprodukowane czekoladki, praliny, batoniki, charakteryzują się nienagannym wyglądem, doskonałą jakością klasy premium, powtarzalność produktu, oszczędnością czekolady, dowolnym kształtem zależnym od foremek.

    One Shot Pomati to maksymalna wydajność przy minimum przestrzeni, obsługiwany przez jedną osobę, duży czytelny wyświetlacz, proste menu, bezawaryjna praca automatyzacja całego procesu produkcji to zalety systemu Pomati.

    Technologia One Shot to efektywny sposób na produkcję pralin klasy premium natychmiastowo, przy minimum przestrzeni.

    One Shot ZERO OSD

    • Wykonany ze stali kwasoodpornej w gat. 304.
    • Formy do pralin 275 x 175 mm. - 275 x 135 mm.
    • System dozowania z 2 x 5 dozowniki
    • Ręczne podawanie foremek do pralin
    • Podgrzewane osobno dozowniki czekolady i nadzienia.
    • Podgrzewany zawór dozujący
    • Przenośnik taśmowy - demontowany
    • Czyszczenie zautomatyzowane
    • Mechanika - serwomotory
    • Wydajność produkcji do 35 kg na godzinę
    • Zasilanie 100 / 240 volt - jednofazowy Hz 50/60
    • Wymiary 960 x 500 x (h) 1450 mm


    Produkcja pralin
    Podstawowa wersja to One Shot ZERO OSD o wydajności produkcji do 39 kg pralin na godzinę. One Shot OSD jest obsługiwany przez jedną osobę. Podawanie i odbiór form ręczne.

    Pomati stworzyła całą gamę urządzeń do produkcji prali :

    • One Shot ZERO OSD - 39 kg pralin na godzinę
    • One Shot 5 OSD - 70 kg pralin na godzinę
    • One Shot 10 OSD - 140 kg pralin na godzinę
    Dodając tunel chłodniczy tworzymy wydajną linię do półautomatycznej produkcji nadziewanych pralin.


    Podstawowy system do produkcji pralin składa się z:
    - One Shot ZERO OSD
    - Stół wibracyjny
    - Tunel chłodniczy lub komora chłodnicza

     




    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    BMC Polska / Pomati
    sprzedawca
    BMC Polska
  • Ribot T10  T18  T30  T60

    Ribot T10 T18 T30 T60

    MULTISEKTOROWE WIELOFUNKCYJNE
    Telme to ponad 30 lat doświadczeń w produkcji wydajnych urządzeń dla piekarni a przede wszystkim nowoczesnej cukierni. Telme wyspecjalizowała się w urządzeniach do ciężkiej codziennej pracy.

    Ribot w Cukierni i Lodziarni
    Ribot - Wielofunkcyjne (multisektorowe ) urządzenie do piekarni i cukierni, które łączy lepiej i szybciej produkty, a programowalne i automatyczne działanie urządzenia upraszcza produkcję, oszczędzając czas i energię.

    Pojemność zbiornika od 10 do 60 litrów.

    Kontrolowane parametry pracy urządzenia gwarantują, że cukiernicze i piekarnicze wyroby będą produkowane w powtarzalnym procesie produkcji oraz z stałą jakością i wydajnością

    Ribot jest w stanie wyprodukować nieskończoną gamę produktów, takich, jak:

    • ciasto, krem cukierniczy, krem maślany,
    • krem angielski, krem bawarski,
    • konfitury, nadzienia owocowe,
    • sos owocowy, krem orzechowy, musy,
    • bezy, polewy, macarony, panna cotta,
    • zabaglione, bita śmietana, krem brulee,
    • budyń, karmel i mascarpone itd.
    • Lody, sorbety...etc


    Ribot - Wielofunkcyjne (multisektorowe ) urządzenie do cukierni i lodziarni

    • Automatyzuje pracę w cukierni
    • Blenduje i miesza płyny, kremy, ciasta regulowana temperatura i czas mieszania
    • Ugniata makaron, chleb, ciasto na pizzę etc.
    • Ubija śmietanę, jajka etc
    • Tnie i mieli
    • Podgrzewa, gotuje, pasteryzuje
    • Gotowanie i błyskawiczne schładzanie
    • Temperuje czekoladę
    • Schładza i zamraża
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    BMC Polska / Telme
    sprzedawca
    BMC Polska

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe