...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Lody Pomorskie "Świderki" i "Świderki Premium"

    Lody Pomorskie "Świderki" i "Świderki Premium"

    LODY POMORSKIE „ŚWIDERKI”
    Koncentrat przeznaczony jest do produkcji tzw. Lodów  „amerykańskich”, które w odróżnieniu od lodów „soft” są nienapowietrzone, bardzo zimne i twarde. Do produkcji tego typu lodów służą specjalne automaty, które mają możliwość mrożenia masy lodowej do -12°?. Koncentrat miesza się z wodą w stosunku 1:2.
    Koncentrat Lody Pomorskie „Świderki” oferujemy w następujących smakach: śmietankowy, waniliowy, czekoladowy, truskawkowy, jagodowy, pomarańczowy i cytrynowy.

    LODY POMORSKIE „ŚWIDERKI PREMIUM”
    „Świderki Premium” charakteryzują się kremistym pełnym smakiem, uzyskanym dzięki dużemu udziałowi mleka pełnego w proszku. Jest to kolejna propozycja skierowana do klientów, którzy chcą odróżnić się na tle konkurencji. Oferujemy trzy smaki: waniliowy, śmietankowo - waniliowy oraz śmietankowo - karmelowy.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    AKO S.A.
    sprzedawca
    AKO S.A.

    Cena do negocjacji

  • Ciasto Bananowe

    Ciasto Bananowe

    blacha 60/40


    Wyśmienite ciasto bananowe, przełożone delikatną śmietanką z bananami oraz  masą pralinową.


    Receptura:

    Ciasto bananowe AKO

    „Ciasto Bananowe”AKO   1500 g
    Jaja   675 g
    Olej    600 g
    Woda 150 g
    -----------------------------------------------
    Razem  2925 g

    Masa pralinowa  800 g

    Krem bananowy  
    Banan świeży  1600 g
    Cytryna   50 g
    Śmietanka 30%  1500 g
    Woda do Balbiny  300 g
    „Balbina neutralna” AKO   225 g
    -------------------------------------------
    Razem      675 g

    Wykończenie:
    Galaretka pomarańczowa  200 g
    Woda do galaretki  1000 g
    ---------------------------------------------
    Razem     1200 g

    Razem           8600 g
    Ubytki            1720 g
    Wydajność   6880 g     


    Sposób wykonania :
    - Składniki na ciasto bananowe wg receptury wymieszać w ubijarce cukierniczej na wolnych obrotach do połączenia składników, a następnie mieszać mieszadłem płaskim na średnich obrotach ok. 3 min. Ciasto rozłożyć  na dwie blachy z wysokim rantem o wymiarach  60/40. Piec  w temp ok. 200°C przez ok. 15 minut.

    - Masę  pralinową  podgrzać do plastycznej konsystencji, a następnie nanieść na dolną warstwę ciasta bananowego. Przykryć drugim blatem ciasta bananowego.  Obrane banany pokroić, skropić sokiem z cytryny. Balbinę rozpuścić  w wodzie, następnie wymieszać delikatnie z ubitą śmietanką i dodać pokrojone banany,  rozłożyć na  górę ciasta , wykończyć galaretką pomarańczową.  Ciasto schłodzić.
       

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    AKO
    sprzedawca
    AKO S.A.

    Cena do negocjacji

  • Maszyny Ice Dream do produkcji lodów - modele 1500, 2500, 4000

    Maszyny Ice Dream do produkcji lodów - modele 1500, 2500, 4000

    Firma AKO w swojej ofercie posiada maszyny do produkcji lodów znanej tureckiej firmy SMACH oferowanych w Polsce pod własną marką:  Icedream. Turcy posiadają bardzo duże doświadczenie w branży lodowej. Dewizą firmy SMACH jest stosowanie prostych, sprawdzonych rozwiązań technicznych w oparciu o markowe podzespoły renomowanych firm. Maszyny Icedream z racji posiadania jedynie niezbędnej elektroniki są niezawodne i  ponadto w bardzo atrakcyjnej cenie. 

    Ice Dream EFE 1500P

    Ice Dream EFE 2500P

    Ice Dream EFE 4000

     

    Posiadamy w swej ofercie 6 podstawowych typów maszyn z serii EFE: dwa modele barowe EFE 1500, 2500 w wersji z pompą zębatą lub bez oraz modele wolnostojące EFE 4000 również z pompą lub bez.  Modele z pompą służącą do
    napowietrzenia lodów ( do 80% objętości) są do mieszanek typu soft , bez pompy natomiast do lodów świderków, bądź jogurtu mrożonego, które nie wymagają napowietrzania. Oczywiście lody typu soft można wyprodukować  z maszyn bez pompy , lecz nie będą już one takiej objętości jak z napowietrzeniem dzięki pompie.

    Wydajność maszyn soft to ok. 180 porcji/h porcji 75g z jednego dozownika (jednego smaku) w zależności od typu maszyny dozowników jest  1 lub 2 + mix smakowy. Maszyna trzysmakowa EFE 4000 P(soft) jest zatem w stanie uzyskać do 500 porcji/h. W przypadku lodów amerykańskich typu świderki wydajność modelu EFE 4000 (2samki + mix) wynosi ok. 400 porcji.

    Masy lodowe świderkowe są gęstsze i twardsze stąd też ich mniejsza wydajność objętościowa i porcjowa.  Obsługa maszyn jest bardzo prosta, wręcz intuicyjna.  Zbiorniki na mieszankę lodową typu soft są idealnie dopasowane do opakowań jednostkowych lodów soft firmy AKO, które to lody mają bardzo wydajne rozcieńczenie z wodą w proporcji 1:3. Mieszankę po dokładnym wymieszaniu i odstaniu w celu zgęstnienia wlewamy do zbiorników dozujących, wybieramy żądany program
    roboczy i czekamy ok. 7 minut przed pierwszym wydaniem porcji loda, w celu odpowiedniego zmrożenia świeżo zalanej mieszanki. Maszyny w zależności od modelu są w stanie wydać 8-10 porcji po 75g w ciągu. Potem należy odczekać
    ok. 2 minuty w celu dochłodzenia mieszanki.

    Czyszczenie maszyny jest bardzo proste. Polega na automatycznej irygacji wodą całego systemu za pomocą funkcji „clean” oraz demontażu kilku części roboczych celem osobnego ich umycia.  Maszyny SMACH mają tę dodatkową zaletę, że występują również w wersji na zasilanie jednofazowe 230V, co znacznie ułatwia ich instalację w sezonowych punktach lodowych, gdzie przeważnie nie ma instalacji trójfazowej.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    SMACH/AKO
    sprzedawca
    AKO S.A.

    Cena do negocjacji

  • Lodowe Szaleństwo  z Plusem - Lody pomorskie

    Lodowe Szaleństwo z Plusem - Lody pomorskie

    Towar uczestniczy w promocji PLUSA „Lodowe szaleństwo". Zainteresowanych prosimy o kontakt:

    P.P.U. PLUS Sp. z.o.o. tel.: +48 42 674 52 24, 674 69 45, 674 41 312

    Jeśli lody softy to AKO

    wanilia, czekolada, truskawka....

    Koncentrat „Lodów Pomorskich” przeznaczony jest do bezpośredniego wytwarzania mieszanek lodowych bez dodatku jaj. Technologia produkcji lodów polega na wymieszaniu koncentratu z wodą w proporcji 1:3 i pozostawieniu uzyskanej mieszanki na 15 min. w celu zgęstnienia. Przygotowana w ten sposób mieszanka lodowa nadaje się do produkcji lodów miękkich z automatu, które mogą być, ale nie muszą, poddane pasteryzacji. Koncentrat „Lodów Pomorskich” dostępny jest w smakach: neutralny (baza), waniliowy, śmietankowy, waniliowo-śmietankowy, „Niebieskie Migdały”, truskawkowy, jagodowy, czekoladowy, kaktusowy, toffi, cytrynowy  i jogurtowy.

                Firma Ako oferuje także linię nienapowietrzonych, bardzo zimnych i twardych lodów pomorskich występujących na rynku pod nazwą „amerykańskie” lub „świderki”. Koncentrat „Lody Pomorskie Świderki” jest dostępny w smakach: śmietankowy, waniliowy, czekoladowy, truskawkowy, kokosowy, jagodowy, pomarańczowy i cytrynowy. Zapraszamy

     


    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    AKO
    sprzedawca
    AKO S.A.

    Cena do negocjacji

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe