Chrupiące, z delikatnie ciągnącym się środkiem i charakterystyczną popękaną powierzchnią. Wyjątkowe ciastka, pełne owsianych płatków, które łatwo przyrządzić. Miks miesza się z odrobiną tłuszczu i wody. Ciasto jest plastyczne
i łatwe w formowaniu.
Q’ki występują w 3 wariantach: naturalnym, czekoladowym i owsianym.
Katalog Produktów i Usług
Lista produktów
-
Więcej
-
Flavoria – mozaika smaków - Nowości BAKEPOL
WięcejFlavoria jest linią aromatów, w skład której wchodzi dziesięć najczęściej wybieranych nut smakowych i zapachowych. Stanowi połączenie najwyższej jakości surowców oraz wieloletniego doświadczenia i wiedzy ekspertów z zakresu aromatów spożywczych.
-
Amore - Kwas Żytni - Nowości BAKEPOL
WięcejPasta żytnia Amore powstaje na bazie naturalnego kwasu żytniego. Idealna do produkcji pieczywa żytniego i mieszanego. Podstawą jest naturalny 3-fazowy kwas, zawiera dodatek kwasów organicznych, podwyższających kwasowość do 220-250°C.
-
Amore - Kwas Pszenny - Nowości BAKEPOL
WięcejAmore to produkty naturalnej fermentacji, przeprowadzonej w kontrolowanych warunkach, nakierowanych na osiągnięcie efektu najlepszego ciasta i pieczywa, zapewniając wygodę pracy i idealne cechy wypieków. Kwas pszenny polecamy do produkcji pszennego asortymentu.
-
Promocja Expo Sweet 2013 - Macaronmix w specjalnej cenie
WięcejNOWOŚĆ! Macaronmix – mieszanka do produkcji migdałowych makaroników. Cena specjalna – 18,90 zł.
Stoisko: 42
-
Karmelowa Gwiazdka
WięcejKarmelowe ciasto przełożone chrupiącą masą i słodkim kremem. Bardzo świąteczna, bardzo smaczna propozycja!
Ciasto karmelowe:
750 g Ciasto Karmelowe
375 g jaja
375 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut przy zastosowaniu płaskiego mieszadła. Masę wyłożyć do rantu 60x40 cm, równomiernie rozprowadzić.Masa migdałowa do zapiekania:
200 g Florentynki Mix
140 g orzechy włoskie
30 g orzechy arachidowe siekane
30 g migdały- słupki
Składniki dokładnie wymieszać, posypać powierzchnię surowego ciasta karmelowego.
Wypiekać w temperaturze 180°C przez 20-30 minut.
Po wypieczeniu i wystudzeniu przekroić ciasto w poprzek na 2 blaty.Masa kajmakowa:
750 g kajmak
375 g orzechy arachidowe (połówki)
Kajmak lekko podgrzać ( najlepiej w "kąpieli wodnej"), dodać orzechy i wymieszać. Blaty ciasta przełożyć masą, lekko docisnąć. Pokroić na batony o wymiarach ok. 10x4 cm.Polewa o smaku toffi:
360 g Satina o smaku Toffi
60 g olej
Satinę podgrzewać z dodatkiem oleju w " kąpieli wodnej", ciągle mieszając do czasu całkowitego upłynnienia i powstania jednolitej masy (nie przekraczać temp. 55°C).
Wierzch gotowych batonów pokryć polewą. Pozostawić do całkowitego zastygnięcia.Przyrządzanie:
Fantazyjnie udekorować - wg uznania.