czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Ubijaczki planetarne

    Ubijaczki planetarne

     

    Nieodzownym elementem każdej cukierni są ubijaczki planetarne. Proponujemy Państwu urządzenia o różnych pojemnościach, które zostały zaprojektowane w taki sposób aby zapewnić maksymalną wydajność i długotrwałe użytkowanie przy minimalnym wkładzie w ich utrzymanie. Ubijaczki dzięki swojej niezawodności, trwałości i solidności wykonania sprawdzają się w małych i dużych cukierniach. Płynna regulacja obrotów, którą zapewnia falownik, pozwala na wyrabianie różnorodnych mas, kremów i ciast. Prostota ich obsługi oraz elastyczność pracy sprawia, że cieszą się dużym zainteresowaniem oraz zadowoleniem wśród użytkowników.

     

    Model

        UC 20 UC 40 UC 60 UC 60 H UC 80 UC 80 H UC 100 H
    Pojemność l 20 40 60 60 80 80 100
    Napięcie V 400 400 400 400 400 400 400
    Moc kW 0,75 2,2 3 3 3 3 4
    Szerokość mm 570 720 715 661 715 661 661
    Długość mm 780 925 1015 1015 1015 1015 1015
    Wysokość mm 1165 1365 1415 1670 1415 1670 1840
    Waga kg 180 230 260 285 270 295 315
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Ibis
    sprzedawca
    IBIS
  • Katalog reklam - Mistrz Branży maj 2017

    Katalog reklam - Mistrz Branży maj 2017

    Indeks reklam
    AKO 
       Lody naturalne, bez emulgatorów
    BakerLink    Idealne urządzenia do produkcji zakwasów pszennych, żytnich i razowych
    BioStar    Nowoczesne fermentatory BIO-FM
    Csm Polska Promocja BBQ. Wiaderko Tiger Paste Salt & paper za 1z3.
    Csm Polska     Poszukujemy: Regionalny Przedstawiciel Handlowy - Technolog
    Geth    Kompaktowe urządzenia JAC do prowadzenia naturalnego kwasu pszennego
    Ibis    Ubijaczki planetarne, model UC60 16 tys. zł netto
    Komplet Polska    Krem Volu - puszysty i delikatny w smaku
    Lesaffre Polska    Lesaffre Prestige Group III edycja - zapraszamy do udziału
    Magorex    Profesjonalne blachy wypiekowe
    Magorex    Stojaki do tortów
    Master Martini Polska     Masy cukrowe Pasta di Zucchero (IRIS) - aksamitna i gładka struktura
    Modecor    Innowacja dzień po dniu
    Plus    Stwórz promocja na produkty Prospony i Zborowski
    Sempre    Pomagamy tworzyć - w lodziarni, w cukierni
    TwojEkspertOdMarketingu.pl    Kod rabatowy na książkę
    Uniferm Polska    FermFresh Dinkelsauer, gotowy do użycia z elastycznym dozowaniem
    Waflex    Linia wafli “KOLORLove”
    Zeelandia    Nowość - ciasto Owocowy Ogród

    WYDARZENIA BRANŻOWE
    Targi BAKEPOL    9 - 12 września 2017, Lublin
    Cake Festival Poland     14-15 października 2017, Katowice
    Lesaffre Prestige Group

    PONADTO
    Brioszki w nowej odsłonie
    Chytry dwa razy traci
    Fermentatory - wytwarzacze kwasów piekarskich
    Levain - bioaktywny zakwas pszenny
    Muzyka w służbie sprzedaży
    Flash News

     Do zobaczenia na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub do ściągnięcia (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • „Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem”

    „Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem”

    Słodkie sekrety to druga po bestsellerowej "Bez glutenu, bez wyrzeczeń" książka Weroniki Madejskiej, autorki bloga natchniona.pl. Tym razem na warsztat weszły bezglutenowe słodkości, wymyślone,  stworzone i przetestowane przez Autorkę, która od 12. roku życia stosuje dietę bezglutenową.

    Początki, jak pisze Weronika Madejska, nie były łatwe. Ale od czasu, kiedy sama postanowiła poznać tajniki kuchni bezglutenowej, wszystkie potrawy nabrały smaku jak z babcinej kuchni lub wykwintnej restauracji, w zależności od potrzeby. Słodkie sekrety są odpowiedzią na zapotrzebowanie rynku. Dzięki bezpośrednim rozmowom z  czytelnikami bloga i z uczestnikami warsztatów Autorka dowiedziała się, jak z wieloma nietolerancjami pokarmowymi borykają sie ludzie, a pytania o bezglutenowe łakocie powtarzały sie ze zdwojoną częstotliwością. Nie kryje, że miała chwile zwątpienia, nie zawsze wszystko się udawało, ale z uporem i dzięki ciągłej praktyce tworzyła najlepsze z możliwych proporcji, eksploatowała piekarnik ponad miarę, doprowadzając do granic wytrzymałości kolejne sprzęty.

    Tym sposobem powstała książka piękna w całej swojej okazałości. Piękna w formie, "pyszna w smaku" i co najważniejsze bardzo praktyczna. Stworzona dla wszystkich kochających słodkości, nie pomijając najmłodszych :)

    Weronika Madejska nie jest weganką, ale w swojej najnowszej książce zrezygnowała zupełnie z produktów zwierzęcych, by udowodnić, ze dieta oparta na składnikach roślinnych może przekroczyć próg absolutnie każdego domu. Udowadnia, ze zdrowy sposób odżywiania nie zabrania sięgania po słodkie kremy, ciągnące się czekoladowe ciasteczka czy pulchne, wyrośnięte ciasta stawiane w niedzielę na stole nakrytym białym obrusem.

    [img]12988[/img]

    "Słodkie sekrety" są podzielone na pory roku, a każda z nich na podrozdziały: na co dzień, dla malucha, na szybko, na wyjątkowe okazje, dzięki czemu możliwe jest szybkie wyszukanie inspiracji na dany moment. Na kolejnych stronach można odnaleźć przepisy bez glutenu, nabiału, jajek, żelatyny, a także cukru. Pierwszy rozdział natomiast pozwala opanować podstawy, a dzięki zawartym w nim wskazówkom dotyczącym zamienników możliwe jest dostosowanie receptury do swoich indywidualnych potrzeb.

    "Słodkie sekrety" to przewodnik wyjątkowy, który ułatwi poruszanie się w "zredukowanym"  kulinarnym świecie
    i rozwieje niekończące się z racji tych ograniczeń wątpliwości. Gorąco polecamy, nie tylko dla bezglutenowców, ale dla wszystkich kochających zdrowe słodkości!

    Weronika Madejska - dwudziestoletnia, niezwykle utalentowana adeptka sztuki kulinarnej. Autorka poczytnego, nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestselleru Bez glutenu, bez wyrzeczeń. Jej pierwsze przepisy są efektem osobistych zmagań z nietolerancją glutenu, ale Weronika odpowiada też na potrzeby swoich czytelników i coraz częściej proponuje wyłącznie roślinne potrawy bez alergenów. Autorka prowadzi też warsztaty i stara się tworzyć przestrzeń dla wszystkich, którzy chcą nie tylko zdobyć nowe umiejętności, ale też porozmawiać i wymienić się doświadczeniami. Marzy o własnej, zupełnie bezglutenowej, niepowtarzalnej restauracji z wysokim sufitem, ciepłą szarlotką i najlepszą kawą.
     

    Więcej
  • 3 PraKłosy - mieszanka do wypieku pieczywa mieszanego

    3 PraKłosy - mieszanka do wypieku pieczywa mieszanego

    Zawiera pszenicę samopszę, pszenicę orkisz oraz nasiona chia (Salvia hispanica).

    KOMPLET 3 PraKłosy – oryginalny chleb o pradawnej sile!

    KOMPLET 3 PraKłosy to skoncentrowana mieszkanka przeznaczona do wypieku pieczywa mieszanego.

    Tworzą ją orkisz i samopsza – dwa pradawne zboża – oraz nasiona chia (Salvia hispanica).

    To unikalne połączenie pozwoliło uzyskać pyszne pieczywo, o pełnym aromacie i dużej porowatości, będące pełnowartościowym przysmakiem.

    Więcej
  • Promocja BBQ

    Promocja BBQ

    Za jednorazowy zakup 8 opakowań Mais Mix (120 kg) lub 5 opakowań Pane Luciane (125 kg) - 1 wiaderko Tiger Paste Salt & Paper za 1 zł!

    Zastosowanie do wielu rodzajów chleba i pieczywa drobnego. Łatwe zastosowanie. Pikantny smak. Pieczywo nabiera tygrysiego wzoru. Pasta nadaje się również doskonale do wzbogacaniua pieczywa grillowego.

    Czas trwania promocji 19.04 - 31.05.2017

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    CSM Bakery Solutions
    sprzedawca
    CSM Polska

    Cena do negocjacji

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe