czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Myjka do pojemników BELGA

    Myjka do pojemników BELGA

    ZALETY

    •     elementy wykonane ze stali nierdzewnej
    •     bardzo wydajny wielokierunkowy system natrysku pojemników środkiem myjącym
    •     oddzielna strefa mycia zgrubnego i płukania
    •     jednoosobowa obsługa
    •     mycie końcowe następuje przy pomocy gorącej wody
    •     maszyna posiada kółka przez co można ją łatwo przemieszczać
    •     możliwość zainstalowania dozownika detergentów
    •     małe zużycie wody od 300 ÷ 400 L/h w zależności od modelu
    •     łatwa obsługa serwisowa przez obrotową skrzynkę wyposażenia elektrycznego
    •     łatwy dostęp i mycie ramek z siatką filtracyjną
    •     płynna regulacja szybkości mycia
    •     regulowane prowadnice pojemników
    •     możliwość mycia akcesoriów gastronomicznych i cukierniczych przy zastosowaniu specjalnych pojemników


    FUNKCJONOWANIE

    •     Przeznaczone do mycia pojemniki ustawia się na górze myjni i przesuwa w kierunku zwrotnicy.
    •     W zwrotnicy pojemniki zostają ustawione dnem do góry, po czym zabierane są przez łańcuchowy przenośnik wprowadzający je do tunelu.
    •     Sześćdziesiąt specjalnych dysz podaje w różnych kierunkach ciepłą wodę z detergentami i z duża siła wypłukuje zanieczyszczenia.
    •     W końcowej fazie czysta woda przez dysze natrysku spłukuje pozostałości z pojemników.

     

    Model BELGA
    Wydajność max(pcs/h) 200-250
    Szerokość tunelu cm 670
    Wysokość tunelu cm 430
    Pojemność zbiornika wody L 230
    Grzanie zbiornika kW 1x10 lub 2x10
    Grzanie bojlera czystej wody kW 10
    Moc pompy kW 5,5
    Zużycie wody L/h 400
    Intensywność mycia L/h 1600
    ZasilanieV 230/400V, 50Hz
    Moc pobierana min/maxkW 26 (36)
    Waga kg 430
    Wymiary LxWxHcm 94x320x180
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Jeremy
    sprzedawca
    Jeremy
  • Pakowarka do chleba ATOR

    Pakowarka do chleba ATOR

    Pakowarka ATOR jest przeznaczona do pakowania pieczywa w torby, zwłaszcza bochenków chleba a także innych produktów.

    •     Pakowarka może pracować jako jednostka niezależna lub w zestawie z krajarką chleba, np. krajarką AKRA.
    •     Może być wyposażona w urządzenie do nabijania daty (drukarka).
    •     Wysoka wydajność do 1200 szt./h
    •     Łatwość obsługi: obsługujący wkłada do nadmuchanej torebki produkt, odrywa torbę i przesuwa ją po stole do otworu zsypowego nad pochylnia. Proces zamykania odbywa się automatycznie.
    •     Pakowarka jest wyposażona w system liczący wykonane opakowania.
    •     Mobilność urządzenia zapewniają koła jezdne.

     

    Model Wymiary chleba max LxWxH cm Wydajność max (pcs/h) Moc kW ZasilanieV Waga kg Wymiary LxWxH cm
    ATOR 45x24x14 1200 0,4 230/400V, 50 Hz 170 69 x 171 x 107
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Jeremy
    sprzedawca
    Jeremy
  • Piece modułowe HELIOS

    Piece modułowe HELIOS

    HELIOS to modułowy piec elektryczny sterowany mikroprocesorem. Znakomicie nadaje się do pieczenia produktów takich, jak chleb, bułki, wyroby cukiernicze, pizza, czy wyroby gastronomiczne.

    ZALETY

    •     Prestiżowe wykonanie ze stali szlachetnej ozdobi każdą piekarnię lub sklep.
    •     Niezależne sterowanie każdej komory, pozwala na wypiek różnych produktów w tym samym czasie.
    •     Modułowa budowa pozwala na rozbudowę zestawu aż do 5 modułów.
    •     Nowoczesny i niezawodny sterownik pozwala na zapamiętywanie programów.
    •     Pieczenie na płycie kamiennej pozwala na uzyskanie wysokiej jakości wypieków.
    •     Oszczędność energetyczna dzięki zaawansowanemu sterowaniu i wydajnej izolacji.
    •     Możliwość regulacji temperatury górnej i dolnej dla każdej komory oddzielnie.
    •     Możliwość zainstalowania oddzielnego generatora pary dla każdej komory.
    •     Możliwość wyboru wysokości komory (16 lub 24cm) w zależności od potrzeb.
    •     Łatwe w utrzymanie czystości dzięki ergonomicznemu designowi i wykonaniu ze stali nierdzewnej.
    •     Możliwość zestawienia z komorą rozrostu lub stojakiem.
    •     Wygodne przestawianie pieca dzięki kółkom jezdnym.
    •     Łatwe czyszczenie szyb bez demontażu.


    Przykłady zestawów pieca HELIOS
    Możliwość dodawania pojedynczych modułów do zestawu pieca HELIOS pozwala na zwiększanie zdolności produkcyjnej. Moduły piecowe mają dwie wysokości; 400 mm (M40) albo 320 mm (M32). Prześwity wynoszą odpowiednio: 240 mm i 140 mm. Moduły są ustawiane jeden na drugim (maksymalnie do pięciu) na komorze rozrostu lub na podstawie.

     

    Model Powierzchnia wypieku m2 Wymiary tac cm Moc kW Wymiary wewn. LxWxH cm Wymiary zewn. LxWxH cm
    HELIOS 122-3 0,77 40x60 / 60x80 5.03.2017 122 x 63,5 x 15,5/23,5 160 x 106 x 31,5/39,5
    HELIOS 122-4 1,02 40x60 / 60x80 8.04.2017 122 x 83,5 x 15,5/23,5 160 x 126 x 31,5/39,5
    HELIOS 122-6 1,51 40x60 / 60x80 11.05.2017 122 x 123,5 x 15,5/23,5 160 x 166 x 31,5/39,5
    HELIOS 142-3B 1,14 46x75 (18"x30") 7.04.2017 142 x 80 x 15,5/23,5 180 x 123 x 31,5/39,5

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Jeremy
    sprzedawca
    Jeremy
  • Piece obrotowe TURBO

    Piece obrotowe TURBO

    Piece obrotowe TURBO są zbudowane według najnowszych światowych technologii. Wyróżniają się innowacyjnymi rozwiązaniami i bardzo solidną konstrukcją.

    Oszczędność

    •     Uszczelki drzwiowe wykonano z masowych profili sylikonowych
    •     Wentylator i kanały cyrkulacji wewnętrznej zaprojektowano bardzo precyzyjnie, żeby ograniczyć zużycie energii elektrycznej do napędów
    •     Wymiennik ciepła optymalnie zaprojektowano dla utrzymania stabilnych parametrów pieczenia i małego zużycia paliwa. Wykonany ze specjalnie dobranych materiałów co gwarantuje długie użytkowanie
    •     Poziome wprowadzenie gorącego powietrza znakomicie poprawia jakość pieczenia, a także pozwala zwiększyć ilość tac na wózkach


    Uniwersalny

    •     Uniwersalny piec do wszystkich rodzajów wypieków, zarówno chleba zwykłego i formowanego, bułek ciast formowanych i drobnych wypieków cukierniczych.


    Kompaktowa budowa

    •     Kompaktowe wymiary pieca i umieszczenie wszystkich elementów obsługowych z przodu pieca pozwala na dostawienie pieca do ścian i do kolejnych pieców
    •     Modułowy system budowy ułatwia transport i szybkie zestawienie pieca. Małe wymiary modułów pozwalają wprowadzić piec przez standardowe drzwi.


    Wygoda

    •     Mikroprocesorowy sterownik kontroluje pracę i bezpieczeństwo obsługi pieca. Pozwala na zaprogramowanie i zapamiętanie procesów pieczenia. Dostępne jest również tradycyjne sterowanie.
    •     Halogenowe oświetlenie z 4 lampami zamontowano na łatwo dostępnym z zewnątrz panelu.


    Wydajne zaparowanie

    •     1200 kul wytwornicy zapewnia dużą ilość pary o optymalnych parametrach, która jest niezbędna dla otrzymania najlepszej jakości pieczywa


    Na haku i na platformie

    •     Mechanizm haka, na którym zawieszamy wózek jest sprzęgnięty z osią zawiasów i opuszcza wózek przy otwieraniu, a podnosi przy zamykaniu drzwi
    •     Piec może mieć opcjonalnie zainstalowaną platformę, na którą wprowadza się wózek


    Bezpieczeństwo

    •     Wysięgowe zawiasy drzwiowe ułatwiają dostęp do komory wypiekowej i manewrowanie wózkiem
    •     Podwójne rygle drzwiowe blokują drzwi nadzwyczaj mocno i pewnie. Zastosowano płynną regulację siły docisku drzwi do uszczelek
    •     Wydajny wentylator wyciągowy współpracuje ze specjalnie zaprojektowanym kanałem wyciągowym. Przy otwieraniu drzwi opary są natychmiast wyciągane, a zamocowana na uszczelkach nie blokuje drogi wyciągania oparów
    •     Dodatkowa szyba na przodzie drzwi i klamka wewnętrzna zwiększa bezpieczeństwo obsługi pieca

     

     

    Model Wymiary tac cm Moc cieplna Waga kg Wymiary LxWxH cm gaz/olej kcal/h elektryczny kW TURBO 575 40x60
    45x65
    50x75 45000 40 1200 148x137x220/250 TURBO 680 60x80
    50x75 70000 55 1400 160x148x220/250 TURBO 6100 60x90
    60x100
    80x80
    80x90
    80x100
    2x(50x75) 85000 70 1700 180x148x220/250
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Jeremy
    sprzedawca
    Jeremy
  • Piece wsadowe WULKAN

    Piece wsadowe WULKAN

    SERCE PIEKARNI
    Piec wsadowy to centralny punkt każdej piekarni, dlatego takie ważne jest, aby można było na nim polegać. Piece WULKAN to piece cyklotermiczne, które mogą być ogrzewane gazem lub olejem. Produkowane są w wersjach 4 oraz 5-komorowych.

    Oszczędne
    Piece są wyjątkowo energooszczędne i dostosowane do potrzeb piekarza. Unikalny, nadzwyczaj sprawny obieg ciepła zapewnia równomierny rozkład temperatury i oszczędność energii.

    Jakość pieczywa
    Grube, wzmocnione płyty hertowe pozwalają na wypiek chleba o najwyższej jakości, a bardzo wydajne generatory pary pozwalają uzyskać chrupiącą skórkę.

    Długowieczne
    Dobór materiałów pieca i komory spalania pozwala na długotrwałe użytkowanie. Komora jest wykonana ze specjalnych stali żaroodpornych i wyłożona pierścieniami z prasowanego szamotu.

    Równy wypiek
    Unikalny, nadzwyczaj sprawny obieg ciepła zapewnia równomierny rozkład temperatury.

    Łatwy dostęp
    Wszystkie mechanizmy i elementy regulacji znajdują się z przodu pieca co umożliwia łatwą obsługę i bezproblemową konserwację.

    Modułowa konstrukcja
    Modułowa konstrukcja sprzyja łatwemu montażowi i pozwala unikać konieczności burzenia ścian przy montażu pieca.

    Sterowanie
    Analogowe, niezawodne sterowanie pieca pozwala na precyzyjną kontrolę wypieku.

     

    Model Powierzchnia wypiekum2 Liczba poziomów pcs Wymiary wewn. LxWxH cm Wymiary zewn. LxWxH cm Moc kW
    WULKAN 4/124/170 8,5 4 124 x 170 x 17/20 290 x 175 x 220 2,6
    WULKAN 4/124/215 10,6 4 124 x 215 x 17/20 340 x 175 x 220 2,6
    WULKAN 4/124/260 12,8 4 124 x 260 x 17/20 390 x 175 x 220 2,6
    WULKAN 4/186/170 12,7 4 186 x 170 x 17/20 300 x 240 x 220 4,4
    WULKAN 4/186/215 16 4 186 x 215 x 17/20 350 x 240 x 220 4,4
    WULKAN 4/186/260 19 4 186 x 260 x 17/20 400 x 240 x 220 4,4
    WULKAN 5/124/170 10,5 5 124 x 170 x 17 295 x 175 x 220 3,4
    WULKAN 5/124/215 13,3 5 124 x 215 x 17 345 x 175 x 220 3,4
    WULKAN 5/124/260 16 5 124 x 260 x 17 390 x 175 x 220 3,4
    WULKAN Duo 4/124/170 17 4+4 (124+124) x 170 x 17 290 x 300 x 220 5,2
    WULKAN Duo 4/124/215 21,2 4+4 (124+124) x 215 x 17 340 x 300 x 220 5,2
    WULKAN Duo 4/124/260 25,6 4+4 (124+124) x 260 x 17 390 x 300 x 220 5,2
    WULKAN Duo 5/124/170 21 5+5 (124+124) x 170 x 17 295 x 350 x 270 6,8
    WULKAN Duo 5/124/215 26,5 5+5 (124+124) x 215 x 17 345 x 350 x 270 6,8
    WULKAN Duo 5/124/260 32 5+5 (124+124) x 260 x 17 395 x 350 x 270 6,8
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Jeremy
    sprzedawca
    Jeremy
  • Smażalniki do pączków automatyczne i półautomatyczne SOLEX

    Smażalniki do pączków automatyczne i półautomatyczne SOLEX

    Smażalniki do pączków automatyczne SOLEX auto

    Automatyczne smażalniki pączków SOLEX auto są wysokowydajnymi urządzeniami znakomicie ułatwiającymi produkcję pączków. Modułowa konstrukcja pozwala na łatwe rozłączanie poszczególnych podzespołów, co ułatwia utrzymanie urządzeń w czystości. Wszystkie elementy zostały wykonane ze stali nierdzewnej.

    Automatyczne smażalniki pączków SOLEX auto sterowane są mikroprocesorem i wszystkie operacje związane ze smażeniem obydwu stron pączków wykonywane są automatycznie. Po usmażeniu pączków wywrotnica z pączkami jest podnoszona i jest sygnalizowane zakończenie cyklu. Sterownik pozwala na nastawienie czasów smażenia jednej i drugiej strony pączków oraz bardzo precyzyjną kontrolę zadanej temperatury oleju. Wszystkie smażalniki wyposażone są w składaną pokrywę oraz zawór spustowy oleju. Opcjonalnie mogą być wyposażone w filtr oleju z wkładami papierowymi, jak również zbiornik z pompą oleju.

    ZALETY

    •     Występuje w wersjach: na 42, 48, 54 i 60 pączków, z komorą garowniczą lub bez.
    •     Wysoka trwałość i niezawodność - wszystkie elementy wykonane ze stali nierdzewnej.
    •     Funkcjonalność i łatwość obsługi.
    •     Wysoka wydajność - do 690 pączków na godzinę (SOLEX auto 60).
    •     Łatwe czyszczenie - podzespoły urządzenia są rozłączne.
    •     Łatwe przemieszczanie - wersja z komorą garowniczą wyposażona jest w kółka.


    FUNKCJONOWANIE

    •     Po wyjęciu tacy załadowczej z komory garowniczej zakładamy ją na wywrotnicę.
    •     Dalej proces smażenia odbywa się samoczynnie.

     

    Model Średnica pączka mm Wydajność max(pcs/h) Moc kW Moc komory kW ZasilanieV Wymiary LxWxH cm SOLEX auto 42 Ø 95 480 7,6 1,8 230/400V, 50Hz 106(205)x72x26(110) SOLEX auto 48 Ø 85 550 7,6 1,8 230/400V, 50Hz 106(205)x72x26(110) SOLEX auto 54 Ø 95 620 9,2 1,8 230/400V, 50Hz 115(234)x72x26(110) SOLEX auto 60 Ø 85 690 9,2 1,8 230/400V, 50Hz 115(234)x72x26(110)

     Smażalniki do pączków półautomatyczne SOLEX

    Półautomatyczne smażalniki pączków SOLEX są wysokowydajnymi urządzeniami znakomicie ułatwiającymi produkcję pączków. Modułowa konstrukcja pozwala na łatwe rozłączanie poszczególnych podzespołów, co ułatwia utrzymanie urządzeń w czystości. Wszystkie elementy zostały wykonane ze stali nierdzewnej. Specjalny mechanizm z zatrzaskiem pozwala na przerzucanie pączków dla usmażenia ich z obydwu stron. Naciśnięcie dźwigni tego mechanizmu, pozwala obrócić korytkami o 180 stopni, co znacząco ułatwia zrzucanie pączków np. do wanny z lukrem.

    ZALETY

    • Występuje w wersjach: na 42, 48, 54 i 60 pączków, z komorą garowniczą lub bez.
    • Wysoka trwałość i niezawodność - wszystkie elementy wykonane ze stali nierdzewnej.
    • Funkcjonalność i łatwość obsługi.
    • Wysoka wydajność - do 600 pączków na godzinę (Solex 60).
    • Łatwe czyszczenie - podzespoły urządzenia są rozłączne.
    • Łatwe przemieszczanie - wersja z komorą garowniczą wyposażona jest w kółka.

    FUNKCJONOWANIE

    • Po wyjęciu tacy załadowczej z komory garowniczej zakładamy ją na wywrotnicę.
    • Dźwignię obrotu wywrotnicy ustalamy zatrzaskiem w prawym położeniu.
    • Naciskając na szeroką półkę tacy załadowczej zrzucamy wszystkie pączki do wanny z olejem.
    • Po usmażeniu jednej strony pączków dźwignią podnośnika lekko unosimy wywrotnicę z oleju, a dźwignią obrotu przestawiamy korytka wywrotnicy w drugie położenie.
    • Po usmażeniu obu stron dźwignią podnośnika podnosimy wywrotnicę z pączkami z oleju, po czym odsuwamy ją na boczną blachę ociekową.
    Model Średnica pączka mm Wydajność max(pcs/h) Moc kW Moc komory kW ZasilanieV Wymiary LxWxH cm SOLEX 42 Ø 95 420 7,4 1,8 230/400V, 50Hz 106(197)x72x26(110) SOLEX 48 Ø 85 480 7,4 1,8 230/400V, 50Hz 106(197)x72x26(110) SOLEX 54 Ø 95 540 9 1,8 230/400V, 50Hz 115(234)x72x26(110) SOLEX 60 Ø 85 600 9 1,8 230/400V, 50Hz 115(234)x72x26(110)

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Jeremy
    sprzedawca
    Jeremy

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe