czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Cukrowe kwiaty dla początkujących. Modelowanie kwiatów krok po kroku.

    Cukrowe kwiaty dla początkujących. Modelowanie kwiatów krok po kroku.

    Jeśli jeszcze nigdy nie pracowałeś z lukrem plastycznym albo jeśli chcesz rozwinąć swoje umiejętności w modelowaniu kwiatów, skorzystaj z ogromnej wiedzy Paddi Clark, która pomoże ci tworzyć bardzo realistyczne kwiatowe kompozycje. Jeżeli odkryłeś właśnie nową pasję w postaci modelowania z lukru plastycznego lub szukasz satysfakcjonującego hobby, Cukrowe kwiaty dla początkujących stanowią świetny punkt wyjścia!
    • Techniki i metody modelowania kwiatów cukrowych, które wyglądają jak żywe
    • Instrukcje, jak wykonać wszystkie kwiaty krok po kroku
    • Rady, jak rozwijać umiejętności i robić piękne ozdoby do tortów i ekspozycji
    • Tętniące życiem zdjęcia, przejrzyste instrukcje, diagramy i szablony



    Paddi Clark zajmuje się modelowaniem z lukru plastycznego od około dwudziestu lat. W tym czasie zdobyła liczne umiejętności w pokrewnych dziedzinach i odkryła zamiłowanie do nauczania. Jej ciągłe dążenie do pogłębiania wiedzy, projektowania i rozwijania nowych technik i umiejętności pozwalają jej być twórczą i utrzymywać się w forpoczcie swojej branży.

    Uczyła w kilku college’ach i posiada biegłą znajomość wszystkich liczących się kursów kończących się przyznaniem certyfikatu. Paddi jest starszym nauczycielem w Squires Kitchen’s International School of Cake Decorating and Sugarcraft, jak również uczy w West Herts College w Watford w hrabstwie Hertfordshire.

     

    Paddi jest demonstratorką British Sugarcraft Guild i prowadziła pokazy w USA, Europie, Skandynawii i na Wyspach Normandzkich, a także na szeroką skalę w Wielkiej Brytanii.
    Zdobyła wiele medali w konkursach, w tym w Salon Culinaire w hotelu Olympia. Fotografie jej dzieł zamieszczono w książce Sweet Charity i pojawiają się one regularnie w czasopiśmie „Cakes and Sugarcraft”. Pracowała również w telewizji, występowała w programie Carlton Television zatytułowanym The Icing on the Cake.
    Paddi jest jedną z założycielek grupy Taste of Art, która prezentuje cukrowe dzieła sztuki w galeriach w Guildford, Surrey i Bowes Museum w hrabstwie Durham.

    Cukrowe kwiaty dla początkujących to pierwsza książka popularnej nauczycielki Paddi Clark. Paddi łączy dogłębną wiedzę na temat cukrowych dekoracji z ogromnym doświadczeniem w uczeniu i prezentuje Czytelnikowi 28 kwiatów i liści, które są najbardziej przydatne w repertuarze nowicjusza.
    Zarówno nowicjusze, jak i ci bardziej doświadczeni amatorzy skorzystają na szczegółowych fotografiach, rysunkach i szablonach tak rzeczywistych kwiatów, jak i tych istniejących tylko w krainie słodkości. Czytelnik będzie za każdym razem chętnie tworzył realistyczne kwiaty i rośliny. Kwiaty zebrano w 12 imponujących projektach, od prostych eleganckich kompozycji po bardziej zróżnicowane. Cechują je naturalne barwy i kształty. Eksperckie porady dotyczące wszystkich aspektów modelowania cukrowych kwiatów i podstawowych technik dekorowania ciast czynią tę pozycję wyjątkową i niezastąpioną w przypadku miłośników tej sztuki, bez względu na poziom ich umiejętności.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Paddi Clark
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    Cena do negocjacji

  • Lakierowe pasty alkoholowe Royal

    Lakierowe pasty alkoholowe Royal

    To tworzywo w rękach cukiernika.

    Powstają wyrafinowane formy: ciasteczka zdobione muszelkami, rozgwiazdy morskie, królewskie zamki. A tort złoty i turkusowy wabi jak głos syreny.

    Zawartośc alhoholu

    • Batida de Coco ok. 22%
    • Cointreau ok. 39%
    • Rumtopf ok. 10%



    Zastosowanie:
    do aromatyzowania ciast ze smietaną, ganachu, trufli, sosów topingowych, nadzień marcepanowych i pomadowych.

    Więcej
  • Nadzienie owocowe o smaku jagodowym

    Nadzienie owocowe o smaku jagodowym

    To idealna ekonomiczna propozycja do zastosowania w ,,jagodziankach”, nadaje się również do babeczek kruchych, rogalików i ,,deserówki”.

    Konsumując nadzienie odnajdziesz w nim całe owoce i naturalny jagodowy smak.

    Nadzienie posiada również idealną konsystencję, niewyciekającą z wyrobów podczas wypieku, można je również stosować jako bazę do łączenia z świeżymi jagodami.

    Zastosowanie nadzienia znacznie obniża koszty surowcowe wyrobów gotowych.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    JABEX
    sprzedawca
    JABEX

    Cena do negocjacji

  • Barwniki w żelu do czekolady

    Barwniki w żelu do czekolady

    Naturalne Barwniki w Żelu do Białej Czekolady, zostały stworzone specjalnie z myślą o barwieniu wysokiej jakości białej czekolady (niezawierającej tłuszczy roślinnych).
    Postać żelowa barwników, zapewnia łatwość i pewność każdej aplikacji, oraz nie zakłóca procesu temperowania czekolady.
    Naturalne Barwniki w Żelu do Białej Czekolady można z powodzeniem, wprowadzać we wszystkie masy tłuste.

    Opakowanie:
    Jedno opakowanie zawiera 35 gram barwnika.

    Kolory

    • Żółty
    • Pomarańcz
    • Pomarańcz
    • Morela
    • Truskawka
    • Truskawka
    • Malina
    • Zielony
    • Jagoda


    Zastosowanie
    Główne przeznaczenie: Prawdziwa Czekolada – szczególnie Biała, ale również Mleczna i Deserowa.
    Ponadto: Masy tłuste, polewy, kremy wysokotłuszczowe, masło i olej, aplikacje zawierające olej.

     
    Zalety barwników w Żelu (WS-G):

    •     Barwienie prawdziwej, wysokogatunkowej temperowanej czekolady w masie (również mlecznej i deserowej na kolory beżowe), naturalnymi barwnikami,
    •     Nie zaburza procesu powtórnego temperowania (np. na kolejny dzień po temperowaniuzabarwionej czekolady, możemy ją znowu rozpuścić, dobarwić i temperować,
    •     Barwniki zawierają jedynie naturalny barwnik(i) i lecytynę, nie zawierając: konserwantów, stabilizatorów ani żadnych sztucznych dodatków
    •     Niskie dozowanie dzięki dużej koncentracji barwnika (dozowanie na poziomie 3g-25g).


    Dozowanie
    Produkt wymaga bardzo dokładnego dozowania. Zaczynać dozowanie od minimalnej ilości barwnika 0,5g-3g na kg. Powoli należy zwiększać dozy do uzyskania pożądanego koloru. W warunkach domowych polecamy dozowanie czubkiem noża.
    W przypadku przedozowania, naturalny ekstrakt z którego został wytworzony barwnik może nieść smak i aromat.
     

    Informacje techniczne
    Naturalne barwniki do Czekolady (CHOCO) w Żelu, są barwnikami olejowo-rozpuszczalnymi o zwiększonej sile barwnej i koncentracji.
    Barwniki CHOCO, są zbudowane w oparciu o lecytynę, będącą formą żelu w temperaturze pokojowej, nierozpuszczalnej w wodzie. Należy je rozpuszczać bezpośrednio w czekoladzie czy tłuszczu.
    Barwniki nie zaburzają ani procesu temperowania ani procesu powtórnego temperowania czekolady. Na kolejny dzień, można ponownie roztopić i temperować wybarwioną i temperowaną czekoladę.

    Barwniki naturalne, zależnie od pH, mogą mieć różne odcienie koloru. Ponadto są one wyraźnie mniej odporne na obróbkę termiczną i bezpośrednie światło słoneczne od tradycyjnych barwników syntetycznych.

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Food Colours
    sprzedawca
    Food Colours
  • Sielski - mieszanka piekarska

    Sielski - mieszanka piekarska

    Mieszanka piekarska do produkcji pieczywa mieszanego z dodatkiem siemienia lnianego i nasion Chia.

    Niekwstionowaną zaletą nasion Chia jest wysoka zawartość kwasów Omega-3 (m. in. kwasu alfa-linolenowego, który pomaga w utrzymaniu prawidłowego  poziomu cholesterolu we krwi). Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2g ALA dziennie tj. około 2 kromek chleba Sielski. Nasiona Chia w połączeniu z siemieniem lnianym tworzą idealnie zgrany duet. Chleb Sielski dzięki dużej zawartości nasion ma wyjątkowo ciekawą, sprężystą strukturę miękiszu i wyrazisty smak i aromat.

    Zalety produktu:

    •     charaketrystyczny, rustykalny wygląd pieczywa
    •     wysoka wydajność mieszanki
    •     wysoka zawartosć kwasów Omega-3


    Naturalny skład mieszanki - czysta etykieta

    PDF >>

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Środek wypiekowy Ultra Plus Durum

    Środek wypiekowy Ultra Plus Durum

    Środek wypiekowy clean label do pieczywa pszennego i mieszanego.

    •  Produkt o szerokim zastosowaniu, doskonale nadający się do wypieku bułek, bagietek oraz chlebów.
    •  Wzbogacony o kwas z pszenicy durum oraz drożdże instant, dzięki czemu zapewnia wypiekom wyjątkowy smak i aromat, a także charakterystyczną porowatość miękiszu.
    •  Produkt wolny od  E, pozwalający uzyskać pieczywo z czystą etykietą .


    Składniki   
    gluten pszenny, kwas pszenny w proszku, słód pszenny, drożdże suszone, cukier, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; enzymy: amylaza, ksylanaza

     

    Wartość odżywcza

    wartość odżywcza  wartość odżywcza w 100 g mieszanki
    wartość energetyczna [kJ/kcal]: 1610/381
    tłuszcz [g]: 3,7
    - w tym kwasy nasycone [g]: 0,8
    węglowodany[g]:  45,9
    - w tym cukry [g]: 21,7
    błonnik[g]: 6,9
    białko[g]: 37,5
    sól [g]: 0,1
    Więcej

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe