...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Piernikowy Domek - MAMZ

    Piernikowy Domek - MAMZ

    Karolina Benisz Kl 3 Szkoła Zawodowa w Żorach nr.1 - MAMZ

    Ilość porcji: jeden duży domek lub dwa malutkie

    Składniki:

    0,5 kg mąki
    ok. 240 g masła
    1 żółtko
    1 całe jajko
    2 łyżki miodu
    4 łyżki przyprawy do piernika
    2 łyżki cukru pudru

    Lukier:

    białko
    ponad 1 szklanka cukru pudru

    Przygotowanie:

    Krok 1.
    Na blat wysypuję mąkę, dodaję cukier puder, przyprawę do piernika i masło. Siekam, by masło było w jak najmniejszych kawałkach.

    Krok 2.
    Dodaję miód, żółtko i całe jajko. Zagniatam, aż ciasto będzie odchodzić od dłoni. Na kilkanaście minut chowam do lodówki.

    Krok 3.
    Wycinam z papieru szablon i odrysowuję na rozwałkowanym cieście (podczas wałkowania podsypuję mąką).
    Wymiary moich dwóch małych domków:
    ściana duża: 12 x 8 cm
    bok: 8 x 8, wysokość 11 cm,
    czyli spady po 5 cm
    dach: 15 x 8 cm

    Krok 4.
    Wycinam okienka i drzwi. Wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika na ok. 25 minut. Odstawiam, by wystygło.

    Krok 5.
    Z białka i cukru pudru kręcę lukier (dość gęsty).

    Krok 6.
    Sklejam ściany i odstawiam do zastygnięcia.

    Krok 7.
    Dolepiam dach.

    Krok 8.
    Dekoruję. Warto w tym celu użyć woreczka strunowego, do którego nakładamy lukier i odcinamy końcówkę worka. Dekorujemy, delikatnie wyciskając zawartość woreczka.

    Robię mały wzorek na dachu, boki dekoruję ála cegiełki.

    Jeśli któreś okienko czy cokolwiek Wam pęknie, to warto w tym miejscu dla zamaskowania postawić np. choinkę
    z pierniczka :). Smacznego!

    Więcej
  • Ciasto Śmietankowe

    Ciasto Śmietankowe

    Ciasto Śmietankowe - ciasto biszkoptowo tłuszczowe z dodatkiem delikatnej, słodkiej śmietanki. Korzystając z najnowszej wiedzy technologicznej mieszankę opracowano na bazie preparatu enzymatycznego poprawiającego wilgotność i świeżość ciast biszkoptowo tłuszczowych.

    Zalety:

    • delikatny śmietankowy smak
    • łatwe i szybkie przygotowanie
    • różnorodne i wszechstronne zastosowanie
    • puszysty, delikatny, równomierny miękisz
    • duży przyrost objętościowy
    • biały, świetlisty kolor miękiszu
    • ciasto dłużej zachowujące świeżosc II
    • nowa alternatywa dla klasycznych ciast jogurtowych
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Credin
    sprzedawca
    Credin Polska

    Cena do negocjacji

  • Kostka Malibu - Ciasto Śmietankowe

    Kostka Malibu - Ciasto Śmietankowe

    Receptura podstawowa: blat (60 × 40 cm)

    1000 g Ciasto Śmietankowe
    350 g Jaja
    300 g Olej
    200 g Woda
    ----------------------------
    1850 g Razem

    Metoda
    Wymieszać wszystkie składniki razem.
    Czas mieszania: ok. 4 min. na średnich obrotach
    Masę wylać na blat 60x40 cm.
    Temp. pieczenia: 180°C
    Czas pieczenia:    ok. 20-25 min.

     

    Receptura podstawowa: masa kokosowa

    500 g Kokos Mix
    250 g Mleko
    ----------------------------
    750 g Razem

    Metoda:
    Zagotować mleko i połączyć z Kokos Mixem.

    Receptura podstawowa: krem malibu

    1600 g Śmietana 30%
    400 g e-Wyśmienita
    500 g Credi Fond Neutralny
    300 g Woda
    100 g Alkohol
    ----------------------------
    2900 g Razem

    Metoda
    Śmietanę połączyć z e-Wyśmienitą i ubić. Credi Fond Neutralny połączyć z wodą i alkoholem. Całość połączyć i dodać do wcześniej przygotowanej masy kokosowej. Powstałą masę wylać na blat śmietankowy.

    Dekoracja

    600 g CF Nadzienie Czekoladowe
    300 g Woda gorąca
    100 g Credi Fond Neutralny
    50 g Spirytus
    ----------------------------
    1050 g Razem

    Metoda
    Credi Fond Neutralny połączyć z gorącą wodą i CF Nadzieniem Czekoladowym. Całość wylać na wierzch masy.

    Więcej
  • Polski Orkisz - chleb z owocami

    Polski Orkisz - chleb z owocami

    Receptura:

    Uldo Polski Orkisz                     3,00  kg
    Uldo Ekstrakt Słodowy Żytni     0,06  kg
    Cynamon                                      0,02  kg
    Drożdże                                         0,12  kg
    Woda                                             2,30  l
    Uwaga! Dodać przed końcem mieszania.
    Rodzynki                                       1,20  kg
    Suszone śliwki                               0,80  kg
    Orzechy włoskie                            0,60  kg
    Morele                                           0,40  kg
    Ciasto                                           8,50  kg

    Parametry: 

    Czas mieszania: mieszarka spiralna 
    2 min. wolno, 12 min. szybko
    Temperatura ciasta:                     27°C
    Leżakowanie ciasta:                     20  min.
    Naważka:                                      350  g
    Garowanie:                                   50  min.
    Czas pieczenia:                            35  min.
    Temperatura pieca:                      220°C -170°C
                                                         piec obrotowy

    Wytwarzanie:

    • wypiekać w foremkach 
    • piec z obfitym zaparowaniem.
    • ostatnie 5 min. piec  z otwartym cugiem 
    • zwrócić uwagę na temperaturę pieca, przy zbyt wysokiej chleb może kolorować
    Więcej
  • Regulamin – „Prenumerata – promocja świąteczna”

    Reguamin
     

    1. Organizatorem akcji „Prenumerata – promocja świąteczna” jest „Grupa 69”, właściciel portalu MistrzBranży.pl.

    2.
    Celem akcji jest wręczenie prenumeratorom czasopisma Mistrz Branży upominków z okazji świąt.

    3.
    Uczestnikiem akcji może być każda piekarnia, cukiernia lub lodziarnia, która jest prenumeratorem czasopisma Mistrz Branży.

    4.
    Nagrodami są

        Nagrody główne:

    2 zestawy: Szarlotka Jabłko prażone, Powidła śliwkowe, Masa makowa, Frużelina® wiśnia, Skórka pomarańczowa w syropie, Nożyk, Fartuszek, Długopis, Smycz ufundowane przez firmę Prospona

    2 komplety rantów aluminiowe do wypieku tortów. W komplecie 4 szt. rantów o wym 30, 26, 22, 18 cm , wys. 7 cm. Kształty: okrągłe, kwadratowe, serca, ( mogą też być gwiazdy, sześciokąty, kwiaty) ufundowane przez firmę Lebo.

    6 zestawów  preparatu w sprayu do usuwania wszelkich tłustych plam i olejowych zabrudzeń GASTRO-SPRINT VC 652 + zapach świąteczny ufundowanych przez firmę Voigt

       Nagrody dodatkowe:

    100 zestawów wydłużonej prenumeraty rocznej o 3 wydania oraz dostęp do archiwalnych wydań w formacie pdf.

    5. Zasady przyznawania nagród głównych. Każdy z prenumeratorów ma nadany numer IP w naszym systemie. Suma wszystkich prenumerat na dzień 17.12.2012 zostanie uznana za 100%. Nagrody zostaną przyznane tym prenumeratorom, którzy stanowić będą 10%, 20%, 30%, 40%, 50%, 60%, 70%, 80% 90%,i 100% ogólnej sumy.
    Przykładowo: na dzień 17.12.2012 w naszym systemie znajduje się 1000 prenumeratorów.  A zatem 100% = 1000, 10% = 100, 20% = 200 (….), więc nagrody zostaną przyznane 100. uczestnikowi, 200. uczestnikowi (…) i td. W przypadku wystąpienia ułamka w działaniu, liczba zostaje zaokrąglona w górę lub w dół – w górę od 0,5, w dół do 0,49.
    Zasady przyznawania nagród dodatkowych – Pierwszych 100 nowych prenumeratorów otrzyma nagrodę dodatkową

    Uwaga!
    Jedna osoba/firma nie może otrzymać więcej niż 1 nagrodę. W przypadku innej ewentualności, nagroda przechodzi na osobę stanowiącą odpowiedni % ogólnej sumy plus 1.
     
    6. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do wprowadzenia zmian w regulaminie pod warunkiem poinformowania o nich uczestników oraz o ile zmiany te nie naruszą praw nabytych przez uczestników konkursu.
     
    7. Nagrody główne wysyłane są w terminie do 30 dni od dnia rozstrzygnięcia. W szczególnych przypadkach termin ten może zostać wydłużony do 60 dni.
    W przypadku, gdyby nagroda nie dotarła do laureata z przyczyn niezależnych od organizatora konkursu, może on zdecydować o przyznaniu nagrody zastępczej.

    8. Uczestnikowi konkursu, który ma uzasadnione podejrzenie, że konkurs został rozstrzygnięty z naruszeniem regulaminu lub że w czasie trwania konkursu doszło do innych nieprawidłowości mogących mieć wpływ na jego wyniki, służy prawo zgłoszenia skargi na przebieg konkursu. Skarga na przebieg konkursu może zostać zgłoszona w ciągu 7 dni od dnia ogłoszenia jego wyników. Zgłasza się ją pocztą elektroniczną, wysyłając na adres: prenumerata@MistrzBranży.pl Skargi na przebieg konkursu rozpatrują organizatorzy konkursu, a ich decyzja o sposobie rozpatrzenia skargi jest ostateczna. Organizatorzy konkursu informują skarżącego o treści tej decyzji w terminie 14 dni od dnia zgłoszenia skargi.
     
    9. O wszelkich sprawach, które nie zostały ujęte w niniejszym regulaminie, decydują organizatorzy w zgodzie z prawem polskim.

    Więcej
  • Przysmak świąteczny

    Przysmak świąteczny

    Składniki:

    500 g Fiorfiore Chocomufin - ciasto czekoladowe                       
    200 g Jaja                       
    180 g Premium Frit - tłuszcz słonecznikowo - palmowy                       
    90 g Woda                       
    4 g Cynamon                         
    4 g Goździki                         
    100 g Słonecznik prażony                       
    100 g Ariba Fondente Gocce - kropelki czekoladowe                       
    100 g Pestki dyni prażone                       
    100 g Skórka pomarańczowa                       
    100 g Rodzynki                       
    30 g Sezam lub siemie lniane                       

    Sposób przygotowania

    Fiorfiore Chocomufin, jaja, Premium Frit, wodę oraz przyprawy korzenne wymieszać 3 minuty na średnich obrotach, a następnie dodać pozostałe składniki. Za pomocą worka cukierniczego szprycować ciasto na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym, posypać sezamem lub siemieniem lnianym i odpiec w temperaturze 200ºC przez 10 minut.

    Więcej

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe