...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Wielkanocna babka marcepanowo-makowa

    Wielkanocna babka marcepanowo-makowa

    autor: cukiernik Piotr Burzawa

    Receptura na 7 sztuk

    Składniki:
    500 g jaj 
    600 g cukru
    850 g mąki typu 500
    50 g proszku do pieczenia
    500 g wody
    400 g marcepanu Perla Zeelandia
    450 g tłuszczu płynnego Maestro Kruszwica
    350 g maku zmielonego


    Sposób przyrządzenia:
    Jajka i cukier ubijamy, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, ręcznie mieszając. Marcepan miksujemy, rozrabiając z wodą, i dodajemy do masy biszkoptowej. Następnie wlewamy tłuszcz płynny Maestro i na koniec dodajemy mak. 
    Rozdzielamy masę biszkoptowo-tłuszczową na części o gramaturze 500 g i umieszczamy w foremkach wysmarowanych tłuszczem. Pieczemy babkę w temperaturze 170°C, w zależności od rodzaju pieca, przez około 40 minut. Obciągamy babkę białą czekoladą (Polewa Satina), ozdabiamy ciemną polewą i dekorujemy kwiatuszkami z masy marcepanowej Perla. Do dekoracji użyto dodatkowo prażonych płatków migdałów i perełek czekoladowych Zeelandia.

    Zapamiętaj:

    • Możesz użyć niezmielonego maku.
    • W miarę możliwości używaj jajek o temperaturze pokojowej lub podgrzej masę jajowo-cukrową (zmniejszy to czasnapowietrzania masy i pozwoli zwiększyć jej objętość).
    • Przesiej mąkę, łącząc ją z proszkiem do pieczenia. 
    • Rozrabiając masę migdałową, wodę dolewaj częściami ‒ w ten sposób unikniesz dużej granulacji marcepanu.
    Więcej
  • Urządzenie PELION Wiromat

    Urządzenie PELION Wiromat

     PELION Wiromat - 

    automatyczne wylewanie mas biszkoptowych lub innych półpłynnych mas na papier wypiekowy i na blachę.

    w ciągu 4 sek. idealnie rozprowadzona masa na całej powierzchni blachy


    Urządzenie składa się z:

    leja na ciasto, uchwytu na rolkę papieru wypiekowego oraz gilotyny do obcinania papieru.

    Urządzenie nie wymaga żadnego zasilania elektrycznego. Ciasto wypływa z leja na papier ręcznie rozwijany z rolki zamocowanej na urządzeniu.

    Papier wraz z warstwą ciasta (masy) układany jest od razu na blasze. Wszystkie elementy urządzenia mające kontakt z nakładaną masą wykonane są z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Poszczególne elementy są łatwe do zdemontowania i do utrzymania w czystości. Przy zastosowaniu urządzenia można uzyskać większą wydajność (o ok. 10-30%) niż przy ręcznym rozprowadzaniu masy, podczas którego narusza się porowatą strukturę ciasta.


    Za pomocą tego urządzenia można nakładać równomierne warstwy masy o grubości od 2 do 16 mm.

    Dostępne wielkości i cechy urządzenia:

    • Szerokość papieru odpowiada szerokości blachy.
    • Szerokość nanoszonej masy jest ok. 1,5 cm mniejsza niż szerokość papieru.
    • Papier nie wchodzi w zakres dostawy urządzenia.
    • Stosować należy typowy papier wypiekowy w rolkach o średnicy max. 20 cm i gramaturze ok. 50 g/m2.
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Geth
    sprzedawca
    GETH

    Cena do negocjacji

  • Mazurek Makowo-Serowy

    Mazurek Makowo-Serowy

    autorzy: Cukiernicy – technolodzy firmy PROSPONA: Jerzy Brzozowski i Marek Tomaszek

    Składniki:

    Ciasto
    300 g mąki
    2 żółtka
    1 jajko
    100 g cukru pudru
    150 g margaryny
    3 g proszku do pieczenia

    Masa makowa
    400 g Masy makowej z bakaliami PROSPONA
    2 białka

    Masa serowa
    500 g sera białego
    4 jaja
    120 g cukru
    125 g margaryny
    1 op. cukru waniliowego
    12 g mąki ziemniaczanej
    100 g Skórki pomarańczowej PROSPONA

    Dekoracja
    Owoce kandyzowane PROSPONA
    Posypki owocowe PROSPONA
    Czekolada
    Bita śmietana

    Przygotowanie:
    Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, następnie dodać jajko z żółtkami, wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto schłodzić. Rozwałkować, następnie wyłożyć na blaszkę. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z Masą makową z bakaliami PROSPONA. Wyłożyć na kruche ciasto. Ser utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać skórkę pomarańczową, mąkę ziemniaczaną, cukier wanilinowy, rozpuszczoną margarynę i delikatnie wymieszać z ubitą pianą z białek. Wylać na blat z makiem. Piec w temperaturze ok. 160˚C przez ok. 90 min.
    Dekorować Owocami kandyzowanymi oraz Posypkami owocowymi PROSPONA, bitą śmietaną oraz czekoladą.

    Wskazówki

    • Zarobione ciasto kruche schłodzić, aby lepiej formowało się podczas wykładania do blaszki.
    • Używając do dekoracji Owoców kandyzowanych oraz Posypek owocowych PROSPONA, uzyskamy niepowtarzalne i efektowne wyroby.
    • Można wykorzystać do masy serowej również Skórkę pomarańczową w syropie PROSPONA. Syrop wykorzystać jako nośnik smaku i aromatu.
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Prospona
    sprzedawca
    Prospona

    Cena do negocjacji

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe