Maszyny z serii DOMINA IT są niezastąpione w produkcji drobnych wyrobów cukierniczych dotychczas wyklejanych tradycyjnie przy pomocy worków. Zastosowanie wielofunkcyjnej głowicy pozwala na pracę praktycznie z każdym rodzajem ciasta (od półpłynnych do bardzo twardych). Konstrukcja mechaniczna, szeroki wybór matryc i końcówek oraz komputerowe sterowanie umożliwiają produkcję szerokiej gamy wyrobów. Szybki i swobodnie programowalny sterownik PLC, wyposażony w duży ciekłokrystaliczny panel dotykowy może zapamiętać nawet 100 programów (w 10 językach).
Katalog Produktów i Usług
Lista produktów
-
-
Maszyna do produkcji ciastek Domina i PLUS 60 CD
WięcejMaszyny z serii DOMINA IT są niezastąpione w produkcji drobnych wyrobów cukierniczych dotychczas wyklejanych tradycyjnie przy pomocy worków. Zastosowanie wielofunkcyjnej głowicy pozwala na pracę praktycznie z każdym rodzajem ciasta (od półpłynnych do bardzo twardych). Konstrukcja mechaniczna, szeroki wybór matryc i końcówek oraz komputerowe sterowanie umożliwiają produkcję szerokiej gamy wyrobów.
Szybki i swobodnie programowalny sterownik PLC, wyposażony w duży, ciekłokrystaliczny panel dotykowy, może zapamiętać nawet 100 programów (w 10 językach).
-
Automat Chłodniczo-Garowniczy COPRO
WięcejZadaniem automatu garowniczego jest opóźnianie procesu rozrostu ciasta a także automatyczne jego kontrolowanie.
Komputerowe sterowanie zapewnia pełną swobodę w programowaniu rozrostu ciasta a co za tym idzie godziny wypieku.
Wszystkie automaty garownicze COPRO posiadają sterowanie komputerowe OCTOPUS współpracujące z czujnikami umieszczonymi w komorze.
Parownik oraz wytwornica pary jest dobierana indywidualnie do wielkości komory oraz mocy chłodniczej. Komory wykonane są z paneli o grubości od 80 do 120 mm gwarantujących pełną izolację termiczną. Kształt elementów łączących poszczególne panele (wpust i pióro) oraz stożkowe zamki dociskowe eliminują powstawanie mostów termicznych, co gwarantuje oszczędność energii oraz długie użytkowanie urządzenia.
Wnętrze komory wykonane jest ze stali nierdzewnej kwasoodpornej.
Wytwornica pary- przemyślana konstrukcja wytwornicy zapewnia dobrą wydajność przy małym poborze energii
- wytworzona para jest natychmiast wprowadzana do obiegu powietrza komory
- para wytwarzana jest z bieżącej wody (brak stojącej wody) – bezpieczeństwo i higiena
DEWA - system rozprowadzenia powietrza
- zapewnia równomierne rozprowadzenia powietrza
- odpowiedni mikroklimat nie ma zjawiska skórzenia ciasta
- ściany wewnętrzne, podłoga oraz elementy obiegu powietrza wykonane ze stali nierdzewnej – pełna higiena
- łatwy demontaż systemu DEWA
Zalety automatu garowniczego COPRO
- konstrukcja wykonana z wysokogatunkowej stali nierdzewnej kwasoodpornej
- specjalna podłoga ze stali nierdzewnej
- łatwe w utrzymaniu czystości
- wydajna wytwornica pary
- przemyślany i sprawdzony system rozprowadzenia powietrza DEWA
- komputerowe sterowanie OCTOPUS
- możliwość pracy w systemie cool rising
- seryjnie stosowane ogrzewanie futryn drzwi
- stabilne wewnętrzne i zewnętrze odbojniki w jednej komorze
Sterowanie komputerowe OCTOPUS
Uniwersalne i niezawodne sterowanie pozwala dowolnie programować proces
chłodzenia, mrożenia, przechowywania i garowania. Sterowanie OCTOPUS
pracuje z następującymi urządzeniami: mroźnie szokowe, chłodnie, chłodnie
głębokiego mrożenia, automaty i półautomaty garownicze, cool rising, garownie.Cool Rising
Proces garowania połączony ze schładzaniem
- lepsza jakość produktu
- więcej smaku
- dłuższe świeżość
- ciągła gotowość do wypieku
- proces energooszczędny
- eliminacja mrożenia szokowego
- łatwy demontaż systemu DEWA
-
Komora mroźniczo –garownicza MIWE GVA
WięcejNajbardziej wszechstronna komora chłodnicza na rynku.
Szeroki zakres temperaturowy -20 do + 45 st. daje elastyczność produkcyjną (pełna gama możliwości chłodniczo - grzewczych: garowanie, opóźnienie garowania, wydłużenie garowania, szybkie schładzanie i mrożenie), regulowana względna wilgotność powietrza od 60 do 95%.
Wszystkie procesy ustawiane w dowolnej kolejności dowolnie wybranych przedziałach czasowych.
Stała jakość na najwyższym poziomie: sterowanie panelem dotykowym MIWE TC pozwala na zdefiniowanie do 8 etapów każdego programu i przywoływać je dowolnie
Od wersji na 3 wózki: parowniki umieszczone w rzędach po obu stronach, dają wyjątkową jednorodność chłodzenia/garowania. Duże powierzchnie parowników dopasowują się idealnie do przedziałów temperaturowych, zastosowane kompresory są ekstremalnie wydajne.
uzyskiwany bardziej esencjonalny smak: na każdym poziomie programu można ustalić oddzielne sterowanie wentylatora: co wspomaga działania enzymatyczne, rozwija smak i dodaje objętości
oszczędność energii: izolacja 80 mm wokół całego urządzenia chroni przed utratą energii i zabezpiecza przed mostkami cieplnymi
-
Krajalnica JAC FULL
WięcejPółprzemysłowa automatyczna krajalnica o wydajności 1000 chlebów/h, obsługiwana przez 2 osoby, przystosowana do pracy w trybie ciągłym
Wyposażenie: szuflada z 2 pojemnikami na okruchy, każdy 33l
System nadmuchu worków usprawniający pakowanie
Automatyczne oliwienie noży
-
Ubijaczki ESCHER serii PM
WięcejPrzeznaczone do mieszania wszystkich typów mas, szczególnie o bardzo sztywnej konsystencji, a także wymagających dużego napowietrzenia lub specjalnych warunków temperaturowych. Wysoka jakość wykonania (stal nierdzewna), cichy rytm pracy, łatwa obsługa. Sterowanie komputerowe daje możliwość zapisania całych programów mieszania mas, tak aby zapewnić ich maks. powtarzalność. Podgrzewanie dzieży w celu zmiany konsystencji (np. rozpuszczanie tłuszczu) płaszczem olejowym lub palnikiem gazowym/elektr. Płynna regulacja prędkości. Wszystkie urządzenia linii Professional posiadają system elektrycznego podnoszenia kotła oraz wózki transportowe stanowiące element dzieży. W skład zestawu wchodzą : narzędzie płaskie „ liść”, „spirala”, „rózga”.
Produkty promowane
Prezentacja produktów