...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Owoce pasteryzowane

    Owoce pasteryzowane

    OWOCE PASTERYZOWANE – są to całe owoce w zalewie izotonicznej lub kompotowej. Proces pasteryzacji, któremu są poddawane, przedłuża trwałość owoców, jednocześnie zachowując ich naturalny smak i wygląd. Zapiekane wewnątrz i na zewnątrz, nie tracą swoich właściwości i nie powodują zamakania ciasta.


    Zawartość owoców po odcieku: 46% - 70%.
    Zawartość cukru:
    • w zalewie izotonicznej jest taka sama jak w owocach świeżych: do 12%,
    • w zalewie kompotowej: min. 19%.


    ZASTOSOWANIE:
    • alternatywa dla owoców świeżych i mrożonych;
    • świetne na ciasta owocowe: drożdżowe i biszkoptowo - tłuszczowe;
    • dodatek do tortów, deserów, mas cukierniczych, musów;
    • baza do napojów, kompotów i galaretek owocowych;
    • nadzienie do pierogów, naleśników, klusek i innych potraw gastronomicznych.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Prospona
    sprzedawca
    Prospona

    Cena do negocjacji

  • Nadzienia cukiernicze

    Nadzienia cukiernicze

    NADZIENIA CUKIERNICZE – to produkty otrzymane z przecierów owocowych i cukru, zagęszczonych poprzez odparowanie wody w procesie gotowania. Dzięki odpowiedniej konsystencji nadają się do dozowania zarówno ręcznego jak i automatycznego. Produkty te są termostabilne – nie zmieniają swoich właściwości podczas zamrażania i zapiekania.


    Nadzienia PRIMO Sporządzono ze 110 g owoców na 100 g gotowego produktu. Zawartość cukru: 60%.
    Nadzienia PREMIUM Sporządzono ze 130 g owoców na 100 g gotowego produktu. Zawartość cukru: 58%.
    Nadzienie wysokosłodzone morelowe Sporządzono ze 160 g owoców na 100 g gotowego produktu. Zawartość cukru: 70%.
    Nadzienie jagodowe niskosłodzone EXTRA Sporządzono ze 120 g owoców na 100 g gotowego produktu. Zawartość cukru: 43%.
    Powidło śliwkowe* Sporządzono ze 160 g owoców na 100 g gotowego produktu. Zawartość cukru: 54%.
    Produkty nie zawierają sztucznych barwników.

    ZASTOSOWANIE:
    • do nadziewania: ciast francuskich, półfrancuskich, jagodzianek, ciast drożdżowych, pierników;
    • do przekładania i dekorowania wyrobów cukierniczych.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Prospona
    sprzedawca
    Prospona

    Cena do negocjacji

  • Miód sztuczny, cukier inwertowany

    Miód sztuczny, cukier inwertowany

    MIÓD SZTUCZNY – to produkt otrzymany w procesie hydrolizy sacharozy z dodatkiem aromatu miodowego. Jasno bursztynowa barwa oraz słodki, miodowy smak i aromat sprawiają, że przypomina on miód naturalny. Wykorzystywany przy produkcji wyrobów cukierniczych i piekarskich, nadaje im łagodną słodycz, subtelny zapach oraz złocisty kolor. Produkt dostępny jest w postaci płynnej i stałej.


    CUKIER INWERTOWANY – to gęsty syrop o słomkowej barwie i słodkim smaku. Bardzo łatwo rozpuszcza się w wodzie. Pomimo konsystencji innej niż miód, w branży cukierniczo – piekarniczej wykorzystywany jest podobnie jak miód sztuczny. Zawartość cukru dla miodu sztucznego i cukru inwertowanego: nie mniej niż 79%. Miód sztuczny i cukier inwertowany nie zawierają sztucznych barwników.


    ZASTOSOWANIE:
    • dodatek do pierników, nugatów, herbatników, drobnych ciastek i ciast korzennych.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Prospona
    sprzedawca
    Prospona

    Cena do negocjacji

  • Masa makowa

    Masa makowa

    MASA MAKOWA – jest gotowym do użycia nadzieniem, przygotowanym wg tradycyjnej receptury opartej na mieleniu maku z dodatkiem bakalii. Masa makowa poddana procesom zamrażania i zapiekania zachowuje wszystkie właściwości nadane jej podczas procesu produkcji. W ofercie dostępna jest także masa makowa bez bakalii.


    Masa Makowa (puszka)
    Zawartość suchej masy: nie mniej niż 38%.
    Zawartość cukru: 40%.
    Produkt nie zawiera sztucznych barwników.
    Masa Makowa (pojemnik plastikowy) – bez bakalii
    Zawartość suchej masy: nie mniej niż 60%.
    Zawartość cukru: 65%.
    Produkt nie zawiera sztucznych barwników.

    ZASTOSOWANIE:

    • gotowa, tradycyjna masa do makowców, strucli makowych, mazurków, bułeczek drożdżowych oraz tortów makowych;
    • dodatek do drobnego pieczywa cukierniczego oraz ciasta francuskiego i półfrancuskiego, kruchego, biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego;
    • składnik lodów, kremów i deserów;
    • znakomity dodatek do wyrobów gastronomicznych takich jak: kutia, kluski z makiem, pierogi.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Prospona
    sprzedawca
    Prospona

    Cena do negocjacji

  • Owoce kandyzowane w syropie

    Owoce kandyzowane w syropie

    OWOCE KANDYZOWANE W SYROPIE – to produkty otrzymane z owoców poddanych procesowi
    wysycenia cukrem, a następnie zanurzonych w aromatycznym syropie. Dzięki odpowiedniej zawartości
    cukru długo zachowują swą jędrność, barwę oraz kształt. Syrop natomiast jest doskonałym nośnikiem smaku
    w masach i kremach do tortów. Produkty te posiadają właściwości termostabilne – nie zmieniają swoich
    właściwości podczas zamrażania i zapiekania.


    Zawartość owoców kandyzowanych w syropie: 65%.
    Zawartość cukru: min. 65%.
    Większość produktów nie zawiera sztucznych barwników.


    ZASTOSOWANIE:
    • kolorowa i naturalna dekoracja tortów, ciast, deserów i kuwet lodowych;
    • dodatek do wyrobów cukierniczych, piekarskich i gastronomicznych;
    • składnik mas lodowych.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Prospona
    sprzedawca
    Prospona

    Cena do negocjacji

  • Owoce kandyzowane dla przemysłu spożywczego

    Owoce kandyzowane dla przemysłu spożywczego

    OWOCE KANDYZOWANE DLA PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO – to produkty otrzymane z owoców
    poddanych procesowi wysycenia cukrem. Dzięki odpowiedniej zawartości cukru długo zachowują swą jędrność, barwę oraz kształt. Owoce kandyzowane to produkty termostabilne – nie zmieniają swoich właściwości podczas zamrażania i zapiekania. Stopień obsuszenia, kwasowość i zawartość cukru w owocach kandyzowanych dostosowywane są do indywidualnych potrzeb odbiorców.


    Sporządzono z 105 g - 240 g owoców na 100 g
    gotowego produktu.
    Zawartość cukru: min. 65%.
    Produkty nie zawierają sztucznych barwników.


    ZASTOSOWANIE:
    • do oblewania czekoladą;
    • wsad owocowy do pralin i czekolad;
    • składnik mas lodowych;
    • dodatek do batonów i ciastek oraz produktów typu musli;
    • składnik herbat owocowych.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Prospona
    sprzedawca
    Prospona

    Cena do negocjacji

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe