...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • PICCOLO - piece modułowe elektryczne

    PICCOLO - piece modułowe elektryczne

    Piece tego typu ze względu na bardzo zróżnicowane rozmiary oraz możliwość dowolnego zestawiania pieca wg potrzeb oraz możliwości lokalowych znajdują szerokie zastosowanie w piekarniach, cukierniach, hotelach, restauracjach, laboratoriach piekarskich, sklepach, kuchniach, kantynach itp. 

    Model Piccolo

    Elektryczne piece modułowe ogrzewane grzałkami elektrycznymi w obudowie ceramicznej produkowane w 5 wersjach o zróżnicowanej wielkości komór wypiekowych. Poprzez dostawianie kolejnych modułów można powiększać swój piec odpowiednio do zwiększającej się produkcji. W zależności od potrzeb mogą być wyposażone w zabudowaną pod piecem komorę garowniczą lub podstawę jezdną na kółkach, wyciąg z wentylatorem oraz zaparowanie. Komory wyposażone są w płyty ceramiczne. Każda z komór jest niezależnie zasilana i wyposażona w sterowanie elektroniczne lub komputerowe(opcjonalnie analogowe).Istnieje możliwość regulacji temperatury góry i dołu komory. Niezależne zasilanie komór umożliwia wyłączenie ich dowolnej ilości, oraz jednoczesny wypiek kilku wyrobów na różnych temperaturach.

    Wymiary wewnętrzne komór dla poszczególnych typów wg wymiarów blach wypiekowych:

    • Mini-Piccolo-1 blacha 600x400mm
    • Piccolo I- 1 blacha 580x780mm
    • Piccolo II-2 blachy 580x780mm
    • Piccolo PRO I-1 blacha 580x780mm
    • Piccolo PRO I D-1 blacha 580x780mm

     

    Piece typu Piccolo PRO są to piece o komorach zespolonych podwójnych o wysokości 140 mm przez co istnieje możliwość zestawienia maksymalnie aż 8 komór wypiekowych. W piecach Piccolo PRO D towar może być ładowany z tyłu pieca a wyciągany po wypieku z przodu.

     

    Model Thermic

    Elektryczne piece nawiewowe w których wypiek odbywa się na blachach wypiekowych. Piece typu Thermic wyposażone są standardowo w proste sterowanie komputerowe a w zależności od ilości oraz wielkości blach oferowanych jest 5 różnych wersji tych pieców:

    • Mini-Thermic PLUS 5- 5 blach 600x400mm
    • Mini-Thermic PLUS 10- 10 blach 600x400mm(jedno sterowanie)

     

    Więcej
  • TYTAN frytura stała

    TYTAN frytura stała

    Wyjątkowo trwały i wydajny w warunkach smażenia dużych ilości żywności mocno przyprawionej i silnie przetworzonej.
    Produkt rekomendowany do smażenia potraw i przekąsek serwowanych na gorąco, mocno przyprawionych, takich jak: mięsa, frytki i produkty skrobiowe, panierowane warzywa, ryby

    - Bardzo wysoka stabilność zapewniona przez częściowe uwodornienie rafinowanego oleju palmowego istotnie wydłuża czas użytkowania frytury
    - Neutralny smak i zapach frytury nie zaburza smaku i zapachu smażonych potraw
    - Wysoki punkt dymienia, powyżej 250oC, wydłuża czas użytkowania frytury i ogranicza uciążliwe dymienie zapewniając komfort i bezpieczeństwo pracy
    - Frytura Tytan nie zawiera alergenów, konserwantów i substancji genetycznie modyfikowanych

    OPAKOWANIE

    PALETA EURO

    OKRES PRZYDATNOŚCI

    ŹRÓDŁO SUROWCA

    ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU

    10 kg

    720 kg
    (72 kartony)

    10 miesięcy

    palma

    100%

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kruszwica
    sprzedawca
    Kruszwica

    Cena do negocjacji

  • Płynne drożdże Kastalia

    Płynne drożdże Kastalia

    Kastalia to unikatowe rozwiązanie Lesaffre dla wymagających klientów! To praktyczny system chłodzenia i dystrybucji drożdży płynnych .
    System składa się z lodówki, w której umieszcza się karton z drożdżami płynnymi oraz dozownika umożliwiającego  precyzyjne i higieniczne dozowanie drożdży. Drożdże w płynie nie wymagają rozpuszczenia, są gotowe do użycia w cieście. Dzięki systemowi Kastalii możliwa jest oszczędność czasu i surowców.

    Klienci używający drożdży płynnych Kastalia mają prawo przystąpienia do prestiżowego Klubu Kastalii i korzystać z jego przywilejów.

    Więcej informacji o systemie drożdży płynnych i Klubie Kastali u przedstawicieli i technologów Lesaffre.
    dostępne opakowanie - karton 22 kg (20,7 L)

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Startery pszenny i żytni

    Startery pszenny i żytni

    Startery pszenny i żytni są mieszankami najlepszych szczepów bakterii i drożdży, wyizolowanymi z najlepszych zakwasów piekarskich żytnich i pszennych. Tak wyizolowane mikroorganizmy są hodowane w kontrolowanych warunkach, na specjalnie skomponowanym pod kątem ich wymagań życiowych i jednocześnie sterylnym podłożu. W celu zachowania dłuższej żywotności mikroorganizmy te są następnie umieszczane na specjalnych mieszankach mąk i poddane „uśpieniu” poprzez schłodzenie do temperatury +2 - +6oC.

    Startery są produktami żywymi i pomimo przechowywania w niskiej temperaturze, podobnie jak w przypadku drożdży piekarskich, ich żywotność jest ograniczona w czasie.

    Użycie startera skraca w piekarni czas przygotowania kwasów żytnich i pszennych, daje pewność zapoczątkowania właściwej fermentacji, gwarantuje powtarzalność kwasów, a tym samym powtarzalność jakości pieczywa.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Fermis
    sprzedawca
    Fermis

    Cena do negocjacji

  • Kwas Słodowy

    Kwas Słodowy

    Kwas Słodowy powstaje przez naturalną fermentację mąki pszennej z dodatkiem odpowiednio wybranych składników słodowych. Cały proces zapoczątkowują wyselekcjonowane czyste szczepy bakterii. Zastosowane składniki słodowe w połączeniu ze związkami smakowo-zapachowymi, powstającymi w czasie fermentacji pszennej, nadają jeszcze bardziej intensywny smak i zapach wszystkim gatunkom pieczywa.

    Zalecane dozowanie kwasu 2-3%.       

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Fermis
    sprzedawca
    Fermis

    Cena do negocjacji

  • Kwas Pszenny

    Kwas Pszenny

    Kwas Pszenny jest kompozycją naturalnie fermentowanego rozczynu pszennego i ekstraktu słodowego. Produkt ten jest wytwarzany w procesie fermentacji zapoczątkowanej przez specjalnie dobrane szczepy bakterii, które nie tylko gwarantują odpowiednio ukierunkowany przebieg fermentacji kwasu, ale również wytwarzają cały szereg związków skutecznie hamujących rozwój bakterii gnilnych oraz pleśni i wpływają w ten sposób na większą trwałość mikrobiologiczną pieczywa.

    Zalecane dozowanie kwasu 2-4%.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Fermis
    sprzedawca
    Fermis

    Cena do negocjacji

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe