...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Mistrz Branży grudzień 2021

    Mistrz Branży grudzień 2021

    To wydanie mocno pachnie piernikiem. Nic dziwnego, na okładce osoba, która przywróciła piernikowi właściwe miejsce w hierarchii - Iga Sarzyńska-Komorowska. A w tym wydaniu - świątecznie nacięte i noworoczne bochenki, witryna do schrupania, trendy żywieniowe 2022 i wiele innych inspiracji!

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Piernikowa królowa – rozmowa z Igą Sarzyńską-Komorowską
    Włoska robota – rozmowa z Krzysztofem Kobylańskim
    Zapach dobrego chleba – rozmowa z Karolem Żuberem

    Mistrz produkcji Trendy Inspiracje
    Nie odkładajmy inwestycji na później
    Trendy 2022 vs. (post)pandemiczna rzeczywistość
    Piernikowa sztuka Anny Piórkowskiej
    Świąteczne nacięte bochenki
    Dlaczego warto jeść pieczywo na dzień i w świąteczny czas
    Chlebowe powitanie nowego roku
    Świąteczny talerz obfitości – Bunter Teller i nie tylko
    Tłuszcze w produkcji cukierniczo-piekarskiej
    Lody okiem Szymona
    Wzrost popularności pieczywa pakowanego w MAP

    Receptury na święta
    Smakołyki Mikołaja
    Chleb żytni z jabłkiem
    Zimowa drożdżówka
    Bakaliowiec

    Mistrz zarządzania
    W tym roku święta będą białe
    Witryna do schrupania

    Flash News

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Velvet spray - zamsz w sprayu

    Velvet spray - zamsz w sprayu

    Zamsz w sprayu Velvet Spray polskiej firmy Food Colours jest profesjonalnym produktem dzięki któremu można uzyskać na dekorowanych powierzchniach efekt zamszu. To perfekcyjne wykończenie, kropka nad "i".
    Velvet Spray może być stosowany do ozdabiania: mas cukrowych, marcepanu, czekolady, kremu maślanego, śmietany.

    Sposób użycia: Barwnik nanosić na MOCNO schłodzone powierzchnie. Wstrząsnąć przed użyciem. Rozpylić równomiernie na dekorowanej powierzchni z odległości 15-20 cm.

     

    Więcej
  • Pasty orzechowe i pralinowe

    Pasty orzechowe i pralinowe

    W ofercie produktów orzechowych Barima Artisanal znajdują się pasty orzechowe, pasty pralinowe, krokanty z migdałów, orzechów ziemnych i orzechów laskowych oraz prażona pistacja.

    PASTY ORZECHOWEProdukty naturalne, zawierające 100% orzecha. Orzechy użyte do produkcji past pochodzą z rejonów, w których panują optymalne warunki klimatyczne dla ich uprawy. Są to kraje Półwyspu Arabskiego oraz Sycylia. Wysoki stopień selekcji surowców orzechowych, doskonały klimat dla ich uprawy, a przede wszystkim odpowiedni sposób uprażenia stworzyły produkt o doskonałej konsystencji, intensywnym kolorze, aromatycznym zapachu i zrównoważonym smaku.

    PASTY PRALINOWENaturalne, gotowe do użycia pasty pralinowe. Wytwarzane metodą rzemieślniczą według tradycyjnych receptur europejskich mistrzów cukiernictwa. Wykonane z wyselekcjonowanych, różnorodnych orzechów dają możliwość tworzenia bogatych kompozycji smakowych. Wysoka zawartość surowców orzechowych oraz różne wielkości opakowań pozwalają osiągnąć skuteczne, ekonomiczne rozwiązanie w produkcji.

    WSKAZÓWKI:

    • zastosuj jako gotowe nadzienie do pralin oraz jako dodatek do ganaszy, kremów i musów czekoladowych
    • idealne jako dodatek do deserów
    • pasty doskonale komponują się z czekoladą Barima Artisanal
    • pyszne w połączeniu z Prażynkami Royal
    Więcej
  • Czekolada temperowana Bellaria

    Czekolada temperowana Bellaria

    Zależnie od kompozycji i parametrów reologii, czekolady Bellaria, oferowane w postaci temperowanych kostek, stosowane mogą być do:

    • oblewania wyrobów piekarskich, ciastkarskich (typu biszkopt z galaretką, herbatniki, pierniki)
    • oblewania korpusów cukierniczych o różnym kształcie: galaretek, pianek, bloków z miazgi orzechowej, krajanek
    • do oblewania suszonych owoców typu śliwka kalifornijska, morela
    • do drażowania bakalii oraz drobnych korpusów cukierniczych
    • do formowania tabliczek, batonów, skorupek pralin
    • do ręcznego przygotowania dekoracji czekoladowych
    • jako dodatek do musów czekoladowych, ganaszy, mas kremowych do ciast i tortów
    • postać kostki jest również atrakcyjna jako monoporcyjna przekąska do kawy
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Terravita / Bellaria
    sprzedawca
    Terravita
  • Krem termostabilny orzech laskowy

    Krem termostabilny orzech laskowy

    Do nadziewania ciast, ciastek, wyrobów piekarskich poddanych procesowi wypieku (w temperaturach 180–220°C). Wyroby, do których może być stosowany to: ciastka francuskie typu croissant, rogale drożdżowe, pączki, babeczki, muffiny, kruche ciastka zapiekane z nadzieniem. Odpowiedni do wypieków z ciasta francuskiego, półfrancuskiego, drożdżowego czy biszkoptowego. Nadaje się do mrożenia (zarówno przed jak i po wypieku), nie traci konsystencji i zachowuje wyśmienity smak.

    Krem orzech laskowy 2% termostabilny to specjalistyczne rozwiązanie o szerokim zakresie zastosowań do produktów piekarskich i cukierniczych poddanych nadziewaniu a następnie wypiekowi. Krem o wyrazistym orzechowym smaku i delikatnej konsystencji wygodnej w dozowaniu. Idealny do nadziewania i wypieku ciast francuskich (croissanty), drożdżowch, oraz babeczek i muffin. Odpowiedni do zapiekania w ciastach zamkniętych oraz otwartych. Stabilny w produktach mrożonych, po wypieku których zachowuje swoją pierwotną kremową konsystencję oraz smak. Produkt dedykowane dla odbiorców przemysłowych oraz dla rzemiosła.

    Polecamy również czekoladowy >

     

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Terravita / Bellaria
    sprzedawca
    Terravita
  • Dzielarki bezolejowe Artezen

    Dzielarki bezolejowe Artezen

    Czytelny ekran dotykowy z regulacją prędkości, licznikiem sztuk i programem czyszczenia. Czas docisku można regulować w zależności od przetwarzanego ciasta. Opcjonalnie dostępny jest pakiet pamięci umożliwiający automatyczne ustawienie wymaganej wagi zgodnie z zapisaną recepturą. Ta wersja może być podłączona do systemu kontroli wagi Lybra.

    Szybka regulacja wymaganej objętości. Wybraną odpowiednią wagę można łatwo zobaczyć.

    Opcjonalny pakiet pamięci do automatycznego ustawiania następnej receptury. Ustawienie ciężaru odbywa się za pomocą elektrycznego silnika krokowego dla maksymalnej dokładności. Dostępne jest ręczne nadpisywanie.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Artezen
    sprzedawca
    Nurkowski

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe