czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Piece modułowe HELIOS

    Piece modułowe HELIOS

    HELIOS to modułowy piec elektryczny sterowany mikroprocesorem. Znakomicie nadaje się do pieczenia produktów takich, jak chleb, bułki, wyroby cukiernicze, pizza, czy wyroby gastronomiczne.

    ZALETY

    •     Prestiżowe wykonanie ze stali szlachetnej ozdobi każdą piekarnię lub sklep.
    •     Niezależne sterowanie każdej komory, pozwala na wypiek różnych produktów w tym samym czasie.
    •     Modułowa budowa pozwala na rozbudowę zestawu aż do 5 modułów.
    •     Nowoczesny i niezawodny sterownik pozwala na zapamiętywanie programów.
    •     Pieczenie na płycie kamiennej pozwala na uzyskanie wysokiej jakości wypieków.
    •     Oszczędność energetyczna dzięki zaawansowanemu sterowaniu i wydajnej izolacji.
    •     Możliwość regulacji temperatury górnej i dolnej dla każdej komory oddzielnie.
    •     Możliwość zainstalowania oddzielnego generatora pary dla każdej komory.
    •     Możliwość wyboru wysokości komory (16 lub 24cm) w zależności od potrzeb.
    •     Łatwe w utrzymanie czystości dzięki ergonomicznemu designowi i wykonaniu ze stali nierdzewnej.
    •     Możliwość zestawienia z komorą rozrostu lub stojakiem.
    •     Wygodne przestawianie pieca dzięki kółkom jezdnym.
    •     Łatwe czyszczenie szyb bez demontażu.


    Przykłady zestawów pieca HELIOS
    Możliwość dodawania pojedynczych modułów do zestawu pieca HELIOS pozwala na zwiększanie zdolności produkcyjnej. Moduły piecowe mają dwie wysokości; 400 mm (M40) albo 320 mm (M32). Prześwity wynoszą odpowiednio: 240 mm i 140 mm. Moduły są ustawiane jeden na drugim (maksymalnie do pięciu) na komorze rozrostu lub na podstawie.

     

    Model Powierzchnia wypieku m2 Wymiary tac cm Moc kW Wymiary wewn. LxWxH cm Wymiary zewn. LxWxH cm
    HELIOS 122-3 0,77 40x60 / 60x80 5.03.2017 122 x 63,5 x 15,5/23,5 160 x 106 x 31,5/39,5
    HELIOS 122-4 1,02 40x60 / 60x80 8.04.2017 122 x 83,5 x 15,5/23,5 160 x 126 x 31,5/39,5
    HELIOS 122-6 1,51 40x60 / 60x80 11.05.2017 122 x 123,5 x 15,5/23,5 160 x 166 x 31,5/39,5
    HELIOS 142-3B 1,14 46x75 (18"x30") 7.04.2017 142 x 80 x 15,5/23,5 180 x 123 x 31,5/39,5

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Jeremy
    sprzedawca
    Jeremy
  • Piece obrotowe TURBO

    Piece obrotowe TURBO

    Piece obrotowe TURBO są zbudowane według najnowszych światowych technologii. Wyróżniają się innowacyjnymi rozwiązaniami i bardzo solidną konstrukcją.

    Oszczędność

    •     Uszczelki drzwiowe wykonano z masowych profili sylikonowych
    •     Wentylator i kanały cyrkulacji wewnętrznej zaprojektowano bardzo precyzyjnie, żeby ograniczyć zużycie energii elektrycznej do napędów
    •     Wymiennik ciepła optymalnie zaprojektowano dla utrzymania stabilnych parametrów pieczenia i małego zużycia paliwa. Wykonany ze specjalnie dobranych materiałów co gwarantuje długie użytkowanie
    •     Poziome wprowadzenie gorącego powietrza znakomicie poprawia jakość pieczenia, a także pozwala zwiększyć ilość tac na wózkach


    Uniwersalny

    •     Uniwersalny piec do wszystkich rodzajów wypieków, zarówno chleba zwykłego i formowanego, bułek ciast formowanych i drobnych wypieków cukierniczych.


    Kompaktowa budowa

    •     Kompaktowe wymiary pieca i umieszczenie wszystkich elementów obsługowych z przodu pieca pozwala na dostawienie pieca do ścian i do kolejnych pieców
    •     Modułowy system budowy ułatwia transport i szybkie zestawienie pieca. Małe wymiary modułów pozwalają wprowadzić piec przez standardowe drzwi.


    Wygoda

    •     Mikroprocesorowy sterownik kontroluje pracę i bezpieczeństwo obsługi pieca. Pozwala na zaprogramowanie i zapamiętanie procesów pieczenia. Dostępne jest również tradycyjne sterowanie.
    •     Halogenowe oświetlenie z 4 lampami zamontowano na łatwo dostępnym z zewnątrz panelu.


    Wydajne zaparowanie

    •     1200 kul wytwornicy zapewnia dużą ilość pary o optymalnych parametrach, która jest niezbędna dla otrzymania najlepszej jakości pieczywa


    Na haku i na platformie

    •     Mechanizm haka, na którym zawieszamy wózek jest sprzęgnięty z osią zawiasów i opuszcza wózek przy otwieraniu, a podnosi przy zamykaniu drzwi
    •     Piec może mieć opcjonalnie zainstalowaną platformę, na którą wprowadza się wózek


    Bezpieczeństwo

    •     Wysięgowe zawiasy drzwiowe ułatwiają dostęp do komory wypiekowej i manewrowanie wózkiem
    •     Podwójne rygle drzwiowe blokują drzwi nadzwyczaj mocno i pewnie. Zastosowano płynną regulację siły docisku drzwi do uszczelek
    •     Wydajny wentylator wyciągowy współpracuje ze specjalnie zaprojektowanym kanałem wyciągowym. Przy otwieraniu drzwi opary są natychmiast wyciągane, a zamocowana na uszczelkach nie blokuje drogi wyciągania oparów
    •     Dodatkowa szyba na przodzie drzwi i klamka wewnętrzna zwiększa bezpieczeństwo obsługi pieca

     

     

    Model Wymiary tac cm Moc cieplna Waga kg Wymiary LxWxH cm
    gaz/olej kcal/h elektryczny kW
    TURBO 575 40x60
    45x65
    50x75
    45000 40 1200 148x137x220/250
    TURBO 680 60x80
    50x75
    70000 55 1400 160x148x220/250
    TURBO 6100 60x90
    60x100
    80x80
    80x90
    80x100
    2x(50x75)
    85000 70 1700 180x148x220/250
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Jeremy
    sprzedawca
    Jeremy
  • Piece wsadowe WULKAN

    Piece wsadowe WULKAN

    SERCE PIEKARNI
    Piec wsadowy to centralny punkt każdej piekarni, dlatego takie ważne jest, aby można było na nim polegać. Piece WULKAN to piece cyklotermiczne, które mogą być ogrzewane gazem lub olejem. Produkowane są w wersjach 4 oraz 5-komorowych.

    Oszczędne
    Piece są wyjątkowo energooszczędne i dostosowane do potrzeb piekarza. Unikalny, nadzwyczaj sprawny obieg ciepła zapewnia równomierny rozkład temperatury i oszczędność energii.

    Jakość pieczywa
    Grube, wzmocnione płyty hertowe pozwalają na wypiek chleba o najwyższej jakości, a bardzo wydajne generatory pary pozwalają uzyskać chrupiącą skórkę.

    Długowieczne
    Dobór materiałów pieca i komory spalania pozwala na długotrwałe użytkowanie. Komora jest wykonana ze specjalnych stali żaroodpornych i wyłożona pierścieniami z prasowanego szamotu.

    Równy wypiek
    Unikalny, nadzwyczaj sprawny obieg ciepła zapewnia równomierny rozkład temperatury.

    Łatwy dostęp
    Wszystkie mechanizmy i elementy regulacji znajdują się z przodu pieca co umożliwia łatwą obsługę i bezproblemową konserwację.

    Modułowa konstrukcja
    Modułowa konstrukcja sprzyja łatwemu montażowi i pozwala unikać konieczności burzenia ścian przy montażu pieca.

    Sterowanie
    Analogowe, niezawodne sterowanie pieca pozwala na precyzyjną kontrolę wypieku.

     

    Model Powierzchnia wypiekum2 Liczba poziomów pcs Wymiary wewn. LxWxH cm Wymiary zewn. LxWxH cm Moc kW
    WULKAN 4/124/170 8,5 4 124 x 170 x 17/20 290 x 175 x 220 2,6
    WULKAN 4/124/215 10,6 4 124 x 215 x 17/20 340 x 175 x 220 2,6
    WULKAN 4/124/260 12,8 4 124 x 260 x 17/20 390 x 175 x 220 2,6
    WULKAN 4/186/170 12,7 4 186 x 170 x 17/20 300 x 240 x 220 4,4
    WULKAN 4/186/215 16 4 186 x 215 x 17/20 350 x 240 x 220 4,4
    WULKAN 4/186/260 19 4 186 x 260 x 17/20 400 x 240 x 220 4,4
    WULKAN 5/124/170 10,5 5 124 x 170 x 17 295 x 175 x 220 3,4
    WULKAN 5/124/215 13,3 5 124 x 215 x 17 345 x 175 x 220 3,4
    WULKAN 5/124/260 16 5 124 x 260 x 17 390 x 175 x 220 3,4
    WULKAN Duo 4/124/170 17 4+4 (124+124) x 170 x 17 290 x 300 x 220 5,2
    WULKAN Duo 4/124/215 21,2 4+4 (124+124) x 215 x 17 340 x 300 x 220 5,2
    WULKAN Duo 4/124/260 25,6 4+4 (124+124) x 260 x 17 390 x 300 x 220 5,2
    WULKAN Duo 5/124/170 21 5+5 (124+124) x 170 x 17 295 x 350 x 270 6,8
    WULKAN Duo 5/124/215 26,5 5+5 (124+124) x 215 x 17 345 x 350 x 270 6,8
    WULKAN Duo 5/124/260 32 5+5 (124+124) x 260 x 17 395 x 350 x 270 6,8
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Jeremy
    sprzedawca
    Jeremy
  • Smażalniki do pączków automatyczne i półautomatyczne SOLEX

    Smażalniki do pączków automatyczne i półautomatyczne SOLEX

    Automatyczne smażalniki pączków SOLEX auto są wysokowydajnymi urządzeniami znakomicie ułatwiającymi produkcję pączków. Modułowa konstrukcja pozwala na łatwe rozłączanie poszczególnych podzespołów, co ułatwia utrzymanie urządzeń w czystości. Wszystkie elementy zostały wykonane ze stali nierdzewnej.

    Automatyczne smażalniki pączków SOLEX auto sterowane są mikroprocesorem i wszystkie operacje związane ze smażeniem obydwu stron pączków wykonywane są automatycznie. Po usmażeniu pączków wywrotnica z pączkami jest podnoszona i jest sygnalizowane zakończenie cyklu. Sterownik pozwala na nastawienie czasów smażenia jednej i drugiej strony pączków oraz bardzo precyzyjną kontrolę zadanej temperatury oleju. Wszystkie smażalniki wyposażone są w składaną pokrywę oraz zawór spustowy oleju. Opcjonalnie mogą być wyposażone w filtr oleju z wkładami papierowymi, jak również zbiornik z pompą oleju.

    ZALETY

    •     Występuje w wersjach: na 42, 48, 54 i 60 pączków, z komorą garowniczą lub bez.
    •     Wysoka trwałość i niezawodność - wszystkie elementy wykonane ze stali nierdzewnej.
    •     Funkcjonalność i łatwość obsługi.
    •     Wysoka wydajność - do 690 pączków na godzinę (SOLEX auto 60).
    •     Łatwe czyszczenie - podzespoły urządzenia są rozłączne.
    •     Łatwe przemieszczanie - wersja z komorą garowniczą wyposażona jest w kółka.


    FUNKCJONOWANIE

    •     Po wyjęciu tacy załadowczej z komory garowniczej zakładamy ją na wywrotnicę.
    •     Dalej proces smażenia odbywa się samoczynnie.

     

    Model Średnica pączka mm Wydajność max(pcs/h) Moc kW Moc komory kW ZasilanieV Wymiary LxWxH cm
    SOLEX auto 42 Ø 95 480 7,6 1,8 230/400V, 50Hz 106(205)x72x26(110)
    SOLEX auto 48 Ø 85 550 7,6 1,8 230/400V, 50Hz 106(205)x72x26(110)
    SOLEX auto 54 Ø 95 620 9,2 1,8 230/400V, 50Hz 115(234)x72x26(110)
    SOLEX auto 60 Ø 85 690 9,2 1,8 230/400V, 50Hz 115(234)x72x26(110)

     

    Model Średnica pączka mm Wydajność max(pcs/h) Moc kW Moc komory kW ZasilanieV Wymiary LxWxH cm
    SOLEX 42 Ø 95 420 7,4 1,8 230/400V, 50Hz 106(197)x72x26(110)
    SOLEX 48 Ø 85 480 7,4 1,8 230/400V, 50Hz 106(197)x72x26(110)
    SOLEX 54 Ø 95 540 9 1,8 230/400V, 50Hz 115(234)x72x26(110)
    SOLEX 60 Ø 85 600 9 1,8 230/400V, 50Hz 115(234)x72x26(110)

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Jeremy
    sprzedawca
    Jeremy
  • Maszyny do ciastek MINIMAX

    Maszyny do ciastek MINIMAX

    Maksimum efektu minimum przestrzeni.

    MINIMAX jest mocną półprzemysłową maszyną, zaprojektowaną do użytkowania w piekarniach i cukierniach każdej wielkości.

    Nastawianie i regulacja odpowiednich parametrów maszyny odbywa się automatycznie, podobnie jak nadzorowanie ruchów i położeń elementów roboczych. Niezawodność i powtarzalność zapewniają silniki indukcyjne oraz dokładne urządzenia kontrolno-pomiarowe.

    Możliwości produkcyjne urządzenia podzielono na 5 grup, w których można przygotować po 99 programów. Zastosowanie mechanizmu podnoszenia i opuszczania głowicy (inaczej niż w podobnych urządzeniach) przy unieruchomieniu stołu transportowego, pozwala na rozszerzenie możliwości urządzenia (np. poprzez dostawianie mobilnych stołów o dowolnej długości).

    MINIMAX może pracować z częstotliwością do 40 skoków na minutę. Montaż części pompy, leja, mechanizmu obrotu dysz, czy różnego rodzaju dysz jest bardzo łatwy i wykonalny w ciągu kilku minut. Złożenie mechanizmów po umyciu również nie jest skomplikowane. Maszyna może być także wyposażona w mechanizm cięcia drutem.

    Dwa kolory ciasta
    Minimax Plus Duo może dozować do dwóch kolorów ciasta lub ciasto i nadzienie, każdy kolor wewnątrz poprzedniego

    Również do cięższych ciast
    Zastosowanie unikalnych pomp zębatych pozwala na dozowanie poza standardowymi również ciast twardszych i z dodatkami (np. kawałkami orzechów).

    Dokładność dozowania
    Maszyna pozwala na precyzyjne dozowanie zarówno w zakresie ilości podawanego ciasta jak jego pozycji na tacy.

    Wysoka wydajność
    Dzięki unikalnej konstrukcji i zaawansowanemu oprogramowaniu optymalizującego ruchy maszyny, możliwe jest osiągnięcie wysokiej wydajności.

    Szerokie możliwości rozwoju
    Duży wybór akcesoriów pozwala na rozwijanie maszyny i dostosowanie produkowanego asortymentu do zmieniającego się rynku.

    Praca w linii
    Ruchoma głowica i stała wysokość przenośnika umożliwia współpracę z innymi urządzeniami w tym z drugim automatem Minimax w linii.

    Intuicyjne sterowanie
    Innowacyjny dotykowy interfejs oparty o ikony (bez tekstu) połączony z mechanicznymi przyciskami pozwala na nieograniczone tworzenie nowych wzorów. Port USB umożliwia zapisywanie i wgrywanie programów przy użyciu zewnętrznej pamięci.

     

    Model Trays width cm Pojemność leja L Moc kW ZasilanieV Waga kg Wymiary zewn. LxWxH cm Typ pompy
    MINIMAX PLUS Duo 40 40     230/400V, 50Hz      
    MINIMAX PLUS Duo 45 45 30+30 3,3 230/400V, 50Hz 370 75 x 105 x 165 ?
    MINIMAX PLUS Duo 60 60 40+40 3,7 230/400V, 50Hz 420 75 x 120 x 165  

     

    Model Szerokość tac cm Pojemność leja L Moc kW ZasilanieV Waga kg Wymiary zewn. LxWxH cm Typ pompy
    MINIMAX Uno 40 40   2,1 230V, 50Hz      
    MINIMAX Uno 45 45 30 2,1 230V, 50Hz 270 75 x 105 x 165 V
    MINIMAX Uno 60 60 40 2,1 230V, 50Hz 320 75 x 120 x 165  

     

    Model Trays width cm Pojemność leja L Moc kW ZasilanieV Waga kg Wymiary zewn. LxWxH cm Typ pompy
    MINIMAX PLUS Uno 40 40   2,4 230V, 50Hz      
    MINIMAX PLUS Uno 45 45 30 2,4 230V, 50Hz 290 75 x 105 x 165 ?
    MINIMAX PLUS Uno 60 60 40 2,4 230V, 50Hz 350 75 x 120 x 165  

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Jeremy
    sprzedawca
    Jeremy
  • Zaokrąglarki stożkowe regulowane ALFA R400

    Zaokrąglarki stożkowe regulowane ALFA R400

    Zaokrąglarka stożkowa ALFA R400 przeznaczona jest do zaokrąglania kęsów ciasta żytnio-pszennego i pszennego. Centralny system regulacji odległości rynien od stożka oraz długa droga zaokrąglania, pozwala na uzyskanie dużej elastyczności i bardzo dobrego zaokrąglania kęsów ciasta. Bogate wyposażenie standardowe i opcjonalne zaokrąglarki umożliwia produkcję szerokiego asortymentu pieczywa z wielu rodzajów ciast o zróżnicowanej gramaturze.

    ZALETY

    •     Znakomity efekt zaokrąglania kęsów ciasta bez nadmiernego męczenia ciasta
    •     Wydajny, o odpowiedniej częstotliwości, zrzut zaokrąglonych kęsów ciasta
    •     Centralny system regulacji rynien umożliwiający regulację wszystkich rynien na raz za pomocą jednego pokrętła
    •     Regulowany zakres wagowy (ruchome rynny) zaokrąglanych kęsów ciasta
    •     Długa droga zaokrąglania – niemal 4m
    •     Wysoka kultura pracy
    •     Teflonowane rynny i stożek
    •     Centralny, manualny panel sterujący
    •     Specjalna faktura rynny zrzutowej minimalizująca przylepianie się ciasta
    •     Mobilność maszyny dzięki kółkom jezdnym
    •     Maksymalna stabilizacja maszyny podczas pracy dzięki regulowanym stopkom
    •     Mechaniczny posypywacz mąki, z płynną regulacją intensywności posypywania zależną od prędkości stożka (standard)
    •     Płynna regulacja prędkości stożka za pomocą falownika (standard)
    •     Nadmuch powietrza (standard)
    •     Nagrzewnica powietrza (opcja)
    •     System olejenia stożka (opcja)
    •     Możliwość zestawiana w linie produkcyjne

     

    Model Zakres wagowyg Wydajność maxL/h Moc kW ZasilanieV Waga kg Wymiary LxWxHcm
    ALFA R400 50-2000 ~2000 1,6 230/400V, 50Hz 480 120x105,4x149,4

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Jeremy
    sprzedawca
    Jeremy

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe