...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Torty bezglutenowe z Fit Cake

    Torty bezglutenowe z Fit Cake

    To sztandarowe wypieki Fit Cake. Klienci przekonali się do nich ze względu na „obłędny” smak i niską kaloryczność. Duży 250-gramowy kawałek liczy od 180 do maksymalnie 300 kalorii.

    Mamy w ofercie torty owocowe, czekoladowe, kokosowe, orzechowe. Wykonujemy je w wielu rozmiarach. Są odpowiednie dla osób z różnymi problemami dietetycznymi, ponieważ nie zawierają cukru ani glutenu. Większość z nich jest także pozbawiona laktozy i składników odzwierzęcych. Oferujemy również wersję keto.

    Naszymi najwierniejszymi klientami są dzieci. Także dlatego, że w Fit Cake przykładamy dużą wagę do dekoracji naszych tortów. Hitem są torty balonowe. Samo pojawienie się ich na urodzinowym stole robi wrażenie na wszystkich gościach. Jeszcze większą radość budzą postaci ulubionych bajkowych bohaterów umieszczone na taperach. Dzieci mają świetną zabawę, a rodzice są spokojni, że tort nie zaszkodzi ich pociechom.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Fit Cake
    sprzedawca
    Fit Cake
  • Alternatywne batony Fit Cake

    Alternatywne batony Fit Cake

    Batony Fit Cake nawiązują nazwą i smakiem do popularnych marek, ale stanowią ich zdrową, bezcukrową alternatywę.

    Aktualnie w naszej ofercie mamy 10 smaków. Snackers ma dużo orzechów arachidowych, Fit KAT uwodzi słonym karmelem, w Lionie najbardziej wyczuwalne jest masło orzechowe, OREirO aromat nadają wiórki kokosowe. Czekoladowy Miś to baton stworzony specjalnie z myślą o dzieciach chorych na cukrzycę (jego bazą jest czerwona fasola). Jest jeszcze Mr Daktyl, Pan Kokos, Przebajeczny i Szarlotte. Nazwy sugerują, co stanowi ich smakową dominantę. Większość ma wersję wege i proteinową.

    W batonach Fit Cake - zgodnie z naszym hasłem “NO SUGER. NO PROBLEM!” nie ma grama cukru. Słodzimy je tylko owocami lub erytrolem, uważanym za jeden z najzdrowszych naturalnych słodzików. Nie zawierają glutenu ani laktozy, większość jest wegańska. Nie stosujemy do ich produkcji żadnych konserwantów. Ich bazą jest kasza jaglana, której odżywcze i prozdrowotne właściwości zna każdy oraz mleko i tłuszcz kokosowy.

    Każdy baton stanowi zbilansowany, w pełni wartościowy posiłek, który możemy zjeść w biurze jako drugie śniadanie, albo dać dziecku jako przekąskę do szkoły. Dostarczy optymalnej dawki energii, ponieważ zawiera około 380 kalorii. Ale są to tzw. “dobre kalorie”, które nie powodują skoku glikemicznego, nie obciążają organizmu i nie odkładają się w postaci tkanki tłuszczowej.
    Nasze słodycze są starannie zbilansowane, tak, by dostarczać organizmowi wszystkich substancji potrzebnych do aktywnego i zdrowego życia.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Fit Cake
    sprzedawca
    Fit Cake
  • Keto desery z Fit Cake

    Keto desery z Fit Cake

    Dieta keto staje się w Polsce coraz popularniejsza. Fit Cake wprowadziło do swojej oferty wiele wypieków, które zgodnie z jej założeniami zawierają niewiele węglowodanów przy podwyższonej ilości tłuszczy. Sprawia to, że zaspakajają one łaknienie na dłuższy czas, ponieważ tłuszcze długo się trawią. Nie wywołują też groźnego, nagłego skoku insuliny.

    Jedną z ulubionych pozycji naszych klientów z listy keto jest torcik nutella z chrupiącą praliną oraz torcik a'la oreo. Znikają z witryny w chwilę po ich wstawieniu. Głównymi składnikami tych produktów są śmietanka, mascarpone, mąka migdałowa i gorzkie kakao. Torciki stanowią doskonałe zdrowe zastępniki słodyczy znanych marek, ponieważ smakują łudząco podobnie.

    Fit Cake stworzył też jedyną w Polsce keto odmianę rogala nawiązującego do słynnych rogali świętomarcińskich. Zawiera on jednak trzy razy mniej kalorii. Klasyk liczy ich ok. 800, podczas gdy keto opcja z nie-cukierni jedynie 280.

    To dobre rozwiązanie dla osób, które są na diecie keto, ale nie chcą rezygnować ze słodkich przyjemności.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Fit Cake
    sprzedawca
    Fit Cake
  • Eco desery w słoiczkach

    Eco desery w słoiczkach

    Desery w słoiczkach to nasza ekologiczna innowacja. Jak zwykle nie ma w nich cukru, natomiast zawierają wiele wartościowych składników odżywczych wspierających odporność oraz wpływających korzystnie na kondycję zdrowotną.

    Desery w słoiczkach Fit Cake występują w ponad 20 odmianach, ale do najpopularniejszych należą:
    - a’la Twix
    - a’la Monte
    - Brownie & Słony Karmel
    - a’la Milka Oreo
    - a’la Pieguski
    - a’la Jeżyki
    - a’la Bounty
    - a’la Krówka
    - tofurniczek malinowy

    Większość z nich nawiązuje do popularnych słodyczy. Ale wystarczy przeczytać ich krótki i klarowny skład, by zrozumieć, że to coś całkiem innego. W smaku - owszem, można wyczuć batonikowe czy ciasteczkowe nuty, które tak lubimy, ale gwarantujemy, że nie ma w nich cukru, glutenu, ani laktozy. Są w 100 proc. wegańskie. Nie używamy do ich produkcji jajek ani nabiału.

    Zgodnie z eco trendem uznaliśmy też, że nie ma racjonalnego uzasadnienia, by nasze eco desery bez cukru pakować w plastikowe jednorazówki. Oferujemy je w eleganckich słoiczkach z dołączoną drewnianą łyżeczka. Słoiczek można potem umyć i przyjść do nas po kolejny deser. Odliczamy wtedy od ceny deseru koszt opakowania.

    Desery w słoiczkach to jeden z naszych hitów sprzedażowych. Ich smak jest niepodrabialny.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Fit Cake
    sprzedawca
    Fit Cake
  • Serniki tradycyjne i wege z Fit Cake

    Serniki tradycyjne i wege z Fit Cake

    Specjalnością marki Fit Cake są ciasta bez cukru. Wśród nich zaś na pierwszym miejscu od początku plasują się serniki. Oferujemy tradycyjną, choć mniej kaloryczną odmianę tego arcypolskiego deseru na bazie twarogu czy mascarpone, jak i różne wariacje na jego temat. Hitem ostatnich sezonów jest sernik bez sera. Główny jego składnik to jogurt kokosowy. Sernik zachwyca lekkością, puszystością i wyjątkowym smakiem. 250-gramowy kawałek tego ciasta zawiera jedynie 240 kalorii.

    W skład wegańskiego sernik waniliowego z kolei wchodzą m.in. nerkowce, ciecierzyca, kasza jaglana oraz sezonowe owoce. To kolejna zdrowa odmiana tego wypieku, ciesząca się dużym zainteresowaniem klientów.

    Zgodnie z zasadą Fit Cake serniki nie zawierają cukru. Słodzone są erytrolem lun ksynolitem. Wiele z nich nie ma też w składzie glutenu ani laktozy. Wszystkie ciasta wyrabiamy na bieżąco w małych manufakturach, znajdujących się zazwyczaj na zapleczu lokali Fit Cake.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Fit Cake
    sprzedawca
    Fit Cake
  • Mistrz Branży listopad 2021

    Mistrz Branży listopad 2021

    Jak używać super grzybów w pieczywie i deserach?. Na czym bazować, tworząc modne keto słodkości? Jak uczynić chleb bardziej funkcjonalnym dla zdrowia? Czy lodziarnia w zimie może prężnie działać? Co znaczy hygge w cukierni? I dlaczego czasem warto odpuścić, by nie gonić za sukcesem, a ten sam nas zapukał.

    Co oznacza sukces? Co jest jego miarą? Liczba lokali? Czy też liczba pucharów i dyplomów na ścianie firmy? Poklask ze strony branży, a  może bardziej kolejki zwykłych zjadaczy ciastek ustawiające się przed naszym lokalem? Czy jeśli w witrynie cukierni zabraknie ciastek w ciągu dnia to dobry znak, a może świadczy o złym zarządzaniu? Czy jeśli ktoś nam pomaga w tworzeniu idealnych ciastek to nadal możemy uważać, że perfekcyjna witryna to nasz sukces? Wreszcie czy za owym sukcesem trzeba w ogóle gonić?

    A może zamiast odpowiadać sobie na te wszystkie pytania i brać udział w morderczym wyścigu po etykietę “najlepszy” warto sobie… odpuścić? Szczęśliwy człowiek tworzy szczęśliwe ciastka, a na takie ciastka klient poczeka, nawet, gdy jednego dnia zostanie odprawiony z kwitkiem i będzie musiał wrócić następnego dnia. Tak działa i myśli rozmówczyni wywiadu okładkowego tego wydania, Pani Foremka - Sylwia Grodzka-Haba. Nam opowiedziała nie tylko  o tym jak odzyskała pasję i siły do pracy, świadomie odpuszczając wielkie plany, ale też o tym jak udało jej się osiągnąć międzynarodowy rozgłos, prowadząc od czterech lat butikową cukiernię w niewielkich Myslowicach. Sylwia właśnie wydaje książkę z autorskimi recepturami, które jest ednak także szczerym zapisem jej doświadczeń z robieniem ciastek. Gorąco zachęcamy do przeczytania rozmowy na str. 8. 

    Do cukierni i piekarni już dawno wkroczyła jesień. Teraz pora wpuścić tam także modne... grzyby! Choć w wielu piekarniach oferuje się bułki z pieczarką, tu mowa o zupełnie innym rodzaju leśnych grzybów, mianowicie trendem za Oceanem, a także już w wielu krajach Europy są grzyby medyczne. W wersji sproszkowanej można je dodać do samecho chleba, ale też ciasta, kremu i kawy. Dlaczego jednak warto to zrobić? O tym przeczytacie na stronie 38.

    Jeszcze gorętszym trendem jest moda na keto. Choć słodkości neijako wykluczają się z tym słowem, jest możliwe przygotowanie oferty niskowęglowodanowej do każdej cukierni. Jakich zamienników używać? Czy można dodać alternatywnego słodzika i w jakich proporcjach? O tym opowiedzieli nam ci, którzy już zpowodzeniem sprzedają keto słodkości w swoich lokalach. Czytaj więcej na str. 24.

    W dobie mody na unikanie węglowodanów warto pamiętać jednak, że nie każdy ich rodzaj jest groźny i szkodliwy. O tym przekonują nie tylko sami piekarze, ale też i dietetycy. Tylko czym powinien charakteryzować się bochenek, który sprawi, że nasz organizm będzie miał, np. lepszą odporność? Czytajcie artykuł na str. 30. 

    Chleb może być zwłaszcza zdrowy, jeśli dodamy do niego zioła i przyprawy. Jesień i zimia sprzyjają doprawianiu wszystkiego korzennymi smakami. Chleby z cynamonem, gałką muszkatołową czy anyżem warto podać na świąteczny stół jako, że te przyprawy ułatwiają trawienie. Przepisy i wskazowki dotyczące optymalnych chlebów na Boże Narodzenie znajdziecie na str. 27.

    Tradycyjna lodziarnia, piekarnia czy cukiernia to bardzo modna etykieta. Niestety rzadko znajduje uzasadnienie w realnej praktyce. Kilkoro ambitnych mistrzów branży z Rybnika postanowiło wpisać tradycję w swoją firmę bardziej niż ktokolwiek przedtem. Serwują w lokalach słodkości i jedzenie oparte na przedwojennych recepturach. Projekt ten nosi nazwę „Przepisy Adeli”. Uczestnicy projektu zaoferowali mieszkańcom miasta, m.in. tort czekoladowo-bakaliowy, lody sernikowe i lawendowe lub smażony... móżdżek. Czy taka strategia spodobałasię konsumentom? I czym różnią się stare receptury od nowoczesnego podejścia? Zdradzamy na str. 32.

    Styl skandynawski jest już z nami dosyć długo. Kochamy go za wiele: za połączenie funkcjonalności i piękna, domowy, przytulny klimat, uniwersalność – sprawdzi się zarówno w domu, jak i w lokalu, a dobrze zaadaptowany przypadnie do gustu każdemu. Stanowi także świetną podstawę aranżacyjną, którą można łatwo modyfikować kolorystycznie i łączyć z innymi stylami, tworząc wyjątkowe mieszanki. Jednak od niedawna nasze serca zaczyna podbijać inny z północnych trendów – styl duński, który jest bardzo zbliżony do ulubionego stylu Polaków. Jakie dodatki wprowadzić do lokalu w duchu hygge? Odpowiedzi szukajcie na str. 52. 

    I pamiętajcie - najlepszy klimat jest tam, gdzie ciastka, chleby i lody tworzy się z pasją w dobrej atmosferze. Mamy nadzieję, że przed grudniowym szaleństwem znaqjdziecie chwilę na odpuszczenie i wypicie aromatycznej kawy lub czekolady z lekturą nowego wydania. 

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Ciastka dopieszczone pasją i miłością – rozmowa z Sylwią Grodzką-Habą
    Chlebowi rzemieślnicy – rozmowa z Piotrem Ostrowskim i Pawłem Radomskim
    Fit Cake – słodka sieć z misją – rozmowa z Rafałem Kościukiem

    Mistrz produkcji Trendy
    Słony kaszmir
    Czas na keto słodkości i pieczywo
    Tarta piernikowa z wiśniami i percepanem
    Optymalne chleby bożonarodzeniowe
    Pieczywo funkcjonalne i jego rola w prewencji chorób
    Stare przepisy ożywają – „Przepisy Adeli”
    Kreatywny sugarcrafting z Angeliką Chwyć
    Supergrzyby prosto z Hollywood
    W trosce o polski chleb
    Tłuszcze w produkcji piekarsko-cukierniczej
    Lody okiem Szymona
    Mleko w lodach, cz. 2

    Mistrz zarządzania
    W duchu hygge
    Systemy planowania dają większą elastyczność i obniżają koszty

    Flash News

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe