...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Nadzienie termostabilne AKO

    Nadzienie termostabilne AKO

    Nadzienia firmy AKO przeznaczone są do nadziewania i przekładania ciast, są termostabilne - nadają się do wypieku i zamrażania. Podczas wypieku nadzienia nie zmieniają objętości oraz zachowują nadany kształt.

    Mogą być dozowane za pomocą specjalistycznych urządzeń do nadziewania.Obróbka mechaniczna nie wpływa na właściwości kremu. Nadzienia mają gładką konsystencję, apetyczną barwę, doskonały smak oraz połysk. Nie tracą koloru ani aromatu podczas wypieku.

    Z naszymi nadzieniami oszczędzasz czas i zyskujesz najwyższą jakość wyrobów gotowych!

    Nadzienia oferowane są w czterech wersjach smakowych:

    • wanilia
    • adwokat
    • czekolada
    • toffi
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    AKO S.A.
    sprzedawca
    AKO S.A.
  • Mistrz Branży pełny numer wrzesień-październik 2018 (Katalog reklam)

    Mistrz Branży pełny numer wrzesień-październik 2018 (Katalog reklam)

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Od ziarenka do bochenka – rozmowa z dr. Józefem Sadkiewiczem, prezesem Zakładu Badawczego Przemysłu Piekarskiego w Bydgoszczy

    Ludzie i ich pasje
    W -80 stopni dookoła świata, czyli zamrozić od zapomnienia. Biblioteka Zakwasu w belgijskim Sankt Vith
    Głębia smaku w płaskiej postaci – rozmowa z fotografem kulinarnym Jakubem Wilczkiem
    Smak mistrzowskiej kawy według Mistrzyni Świata Baristów Agnieszki Rojewskiej

    Efektywne zarządzanie
    Eduneo – przełom w szkoleniach biznesowych – rozmowa z Marcinem Juchniewiczem
    Świadomie budowana marka osobista jest jak klucz – otwiera drzwi do tej pory zamknięte

    Raport Mistrza Branży
    Formy (nie)doskonałe
    Jakie zastosowanie, takie formy – rozmowa z dr. Jackiem Postupolskim i mgr Moniką Mania z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH
    Aluminiowe blachy stosuj z głową!
    Formy ze stali kwasoodpornej przyszłością „zdrowego” piekarnictwa
    Aluminium degeneruje mózg?

    Rzemiosło przyszłości
    Aga Bagietka w świecie ekologicznego chleba
    Głodówki, posty i diety owocowo-warzywne: jak podjąć wyzwanie i zrozumieć klienta
    Minuta wystarczy, by uczynić życie i (biznes) lepszym

    Kulisy produkcji
    Chleb i ser – jak mądrze kojarzyć?
    Tort pistacjowo-cytrynowy
    Rozmowy o cukiernictwie z Bożeną Sikoń-Wojtal, cz. I Architektura smaku
    Cukiernicza pracownia rzemieślnicza krok po kroku
    Jak wyposażyć rzemieślniczą pracownię piekarniczą
    Tłoczone formy wypiekowe
    Fritsch na międzynarodowych targach IBA 2018
    Montaż instalacji termoolejowej
    Cztery kroki do Smart Factory
    Szkoła piekarstwa Wiesława Kuci, Lekcja 5. Jak zrobić ciasto na dobrą pizzerkę?

    Sprzedaż i ekspozycja
    Dlaczego tak bardzo kochamy chleb
    Nowe szaty chleba
    Opakowania multisensoryczne
    Zbieramy słoiki
    Śladami Władysława Strzemińskiego – tradycje artystyczne w biznesie
    Czysty transport, cz. 1. Historia (elektro)mobilności

    Flash News 

     

    Indeks reklam

    • Agart
    • Ako
    • Barry Callebaut Polska
    • bekuplast
    • Cake Festival Poland
    • Carotex
    • CSB-System
    • CSM Polska
    • Fritsch Polska
    • Geth
    • Hipoalergiczni
    • Kandy
    • Komplet Polska
    • Korzeniewscy
    • Lebo
    • Lesaffre Polska
    • Magorex
    • Managers Group
    • Plus
    • Sarana
    • Semix
    • Targi Natura Food
    • Targi Polagra Tech
    • Targi Sweettargi
    • Teldream
    • Uldo Polska
    • Uniferm Polska
    • Winkler Wachtel Polska
    • Wiesheu Polska
    • Zakład Cukierniczy Michaś
    • Zeelandia

     

    Numer do zobaczenia online na platformie ISSUU (okienko poniżej) 
    lub do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Uwaga! Z uwagi na wielkość pliku pdf (44MB), pobieranie może zająć dłuższą chwilę.
    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Zestawy form piekarniczych kwasoodpornych „do sztaplowania”

    Zestawy form piekarniczych kwasoodpornych „do sztaplowania”

    Zestawy form piekarniczych kwasoodpornych „do sztaplowa” produkowane są zawsze wg indywidualnych potrzeb Klientów. Formy te posiadają specjalne wcięcia i wzmocnienia co ułatwia sztaplowanie. Zajmują dużo mniej miejsca niż zestawy „proste”. Zespoły wyposażone są w rączki w profilu zamkniętego przez co nie ma miejsc, w których zbierają się resztki ciasta. Całość jest starannie spawana (nie są zgrzewane!) i czyszczona (nie ma przebarwień po spawaniu!)


    Biorąc pod uwagę to, że:

    ● formy zespolone ze stali nierdzewnej są niedopuszczone do kontaktu z żywnością
    ● zespoły piekarnicze aluminiowe nie mogą być stosowane do pieczywa które ma pH<4,5
    ● zestawy form wypiekowych z AluSteel tak samo jak aluminiowe są niedopuszczone do kontaktu z żywnością o pH<4,5
    ● powłoki nieprzywieralne w bardzo łatwy sposób mogą ulec uszkodzeniom

     

     

    Najlepszym wyborem są formy wypiekowe ze stali kwasoodpornej, ponieważ:
    ● w formach ze stali kwasoodpornej można wypiekać każdy rodzaj pieczywa
    ● stal kwasoodporna nie wchodzi w reakcje chemiczną z produktami o pH<4,5
    ● formy ze stali kwasoodpornej gwarantują długotrwałą niezawodną jakość bez korozji

    Piekarzu używając form ze stali kwasoodpornej możesz spokojnie powiedzieć swoim Klientom, że nie narażasz Ich na utratę zdrowia!

    Więcej
  • Formy i zestawy form wypiekowych ze stali kwasoodpornej

    Formy i zestawy form wypiekowych ze stali kwasoodpornej

    Formy ze stali kwasoodpornej są najlepszym wyborem dla branży piekarniczej.

    Biorąc pod uwagę to, że:
    ● formy i zestawy wypiekowe ze stali nierdzewnej nie posiadającej w składzie niklu są niedopuszczone do kontaktu z żywnością
    ● formy i zespoły piekarnicze aluminiowe nie mogą być stosowane do przygotowywania pieczywa które ma pH<4,5
    ● formy i zestawy form wypiekowych z AluSteel tak samo jak formy aluminiowe, są niedopuszczone do kontaktu z żywnością o charakterze mocno kwaśnym o pH<4,5
    ● formy  i zestawy form z powłokami nieprzywieralnymi w wielu przypadkach należy dodatkowo natłuszczać a powłoki w bardzo łatwy sposób ulegają uszkodzeniom

     

     Najlepszym wyborem są formy wypiekowe ze stali kwasoodpornej, ponieważ:
    ● w formach ze stali kwasoodpornej można wypiekać każdy rodzaj pieczywa
    ● formy kwasoodporne można myć każdym sposobem bez narażania na korozję
    ● chleb wypiekany jest w sposób naturalny bez konieczności używania dodatkowych powłok, które łatwo ulegają uszkodzeniom
    ● stal kwasoodporna nie przenosi niepożądanych smaków i zapachów oraz nie wchodzi w reakcje chemiczną z produktami o pH<4,5
    ● formy i zestawy form kwasoodpornych gwarantują długotrwałą niezawodną jakość bez korozji

     

    Formy i zestawy piekarnicze produkujemy wg indywidualnych potrzeb Klientów w dwóch wariantach:
    ●  wariant „prosty” – wersja ekonomiczna – formy z prostym paskiem bocznym bez możliwości sztaplowania
    ●  wariant „do sztaplowania” – wersja ze specjalnymi wcięciami i wzmocnieniami – zajmują dużo mniej miejsca

    Piekarzu używając form ze stali kwasoodpornej możesz spokojnie powiedzieć swoim Klientom, że nie narażasz ich na utratę zdrowia!

     

    Więcej
  • Tarty i tartaletki

    Tarty i tartaletki

    Tartaletka okrągła
    średnica 80 mm i 160 mm

     

     

    Tartaletka prostokątna
    Wielkość: 100 x 50 mm

     

    Tartaletka trójkąt
    Wielkość: 78 x 78 mm

     

    Tartaletka serce
    Wielkość: 90 x 83 mm

     

    propozycja podania

     

    Więcej
  • Kotły do gotowania podciśnieniowego VACUUM FIREX HIGH-P 70 / 130

    Kotły do gotowania podciśnieniowego VACUUM FIREX HIGH-P 70 / 130

    ● Ewolucyjne, innowacyjne gotowanie próżniowe VACUUM gwarantuje uzyskanie dużo niższych temperatur wrzenia w podciśnieniu (np. 60-80 °C) oraz oszczędność energii, nawet do 60% wskutek uzysku niskiej temperatury wrzenia wody.

    ● Intensyfikacja smaku oraz podwyższenie jakości i wyglądu potraw gotowanych w niższych temperaturach i wydłużonym czasie.

    ● Gotowanie przez wrzenie (100 °C). gotowanie w nadciśnieniu pary wodnej (0,5 bar / 105 °C), gotowanie w podciśnieniu VACUUM (-0,930 bar), rozdrabnianie w trakcie gotowania.

    ● Gotowanie VACUUM: skraca czas gotowania o 30-40%, zmniejsza zużycie wody do 70%.

    ● Obroty programowalne: czas użycia mieszadła – lewo / prawo + funkcja pauzy.

     

     

    DANE TECHNICZNE HIGH-P 070E:

    ● pojemność zbiornika: 70 L | grzanie pośrednie elektryczne (płaszcz wodny)

    ● zakres temperatur 20-134 °C | podciśnienie wewnątrz kotła: -0,930 bar VACUUM

    ● nadciśnienie wewnątrz kotła: do max. 0,5 bar

    ● nadciśnienie w płaszczu wodnym do max. 2,0 bar (125 °C)

    ● prędkość miksera ze zgarniakami regulowana: 12-60 obr./min.

    ● prędkość mieszadła z nożami rozdrabniającymi: 120-600 obr./min.

    ● wymiary(LxBxH): 1300x908x952(1805) mm | waga urządzenia netto: 360 kg

    ● zasilanie: ~400 V 50/60 Hz | moc zainstalowana: 37,5 kW.

     

    DANE TECHNICZNE HIGH-P 130E:

    ● pojemność zbiornika: 130 L | grzanie pośrednie elektryczne (płaszcz wodny)

    ● zakres temperatur 20-134 °C | podciśnienie wewnątrz kotła: -0,930 bar VACUUM

    ● nadciśnienie wewnątrz kotła: do max. 0,5 bar

    ● nadciśnienie w płaszczu wodnym do max. 2,0 bar (125 °C)

    ● prędkość miksera ze zgarniakami regulowana: 12-60 obr./min.

    ● prędkość mieszadła z nożami rozdrabniającymi: 120-600 obr./min.

    ● wymiary(LxBxH): 1400x1030x1130(2050) mm | waga urządzenia netto: 460 kg

    ● zasilanie: ~400 V 50/60 Hz | moc zainstalowana: 58,0 kW.

     

    ----------

    Menedżer Produktu

    Piotr Kulik, tel. +48 507 088 502, e-mail: piotr.kulik@hert.pl

    http://www.firex.hert.pl

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Hert
    sprzedawca
    HERT

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe