...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Mrożone purée Mango

    Mrożone purée Mango

    Nasz bestseller na całym świecie ! Idealna mieszanka odmian Alphonso i Kesar z Indii sprawia, że smak naszego puree mango jest wyjątkowe.

    Owoce zbierane są ręcznie z drzew, gdy są jeszcze zielone, a następnie umieszczane pod słomą, aby ciepło mogło stymulować rozwój aromatu. Po osiągnięciu wymaganej dojrzałości, są one wybierane jeden po drugim do przetworzenia. Ta unikalna mieszanka odmian daje w efekcie: jasne puree o kremowej konsystencji, w którym aromatycznie bogactwo Alphonso uzupełniają słodkie, pikantne nuty z Kesara.

    Puree o 100% zawartości owoców, o stałym kolorze, brixie, konsystencji i wartościach organoleptycznych.

    Ref. AMG0C6

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Boiron
    sprzedawca
    Boiron
  • Purée ambient Marakuja

    Purée ambient Marakuja

    Nasza gama przecierów owocowych Ambient, bez dodatku cukru, jest idealna do błyskawicznego przyszykowania deserów (ciast, przekąsek, musów, lodów i sorbetów), polew, napojów (koktajli, mocktaili, smoothies, granit itd.), sosów oraz przepisów na słodko i na słono.

    Nasza gama 12 podstawowych smaków, bez dodatku konserwantów i aromatów, jest dostępna w formacie jednolitrowych kartonów, które są łatwe do przechowywania (w lodówce lub w temperaturze pokojowej) i dogodne w użytku i przechowywaniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 8 dni.

    Ref. BPA0C6

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Boiron
    sprzedawca
    Boiron
  • Mistrz Branży grudzień 2023

    Mistrz Branży grudzień 2023

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Jak rodzi się legenda – rozmowa z Ramonem Morato
    Powrót do tradycji – rozmowa z Michałem Hajnrychem
    Autentyczność w pełnym wymiarze – rozmowa z Szymonem Czupkiewiczem

    Mistrz produkcji
    Słodko i kalorycznie, ale zdrowo – chałwa
    Dobrane jak w korcu maku
    Domek lukrem malowany
    Kreatywny sugarcrafting z Angeliką Chwyć
    Koncepcje odpieku są różne
    Aby lepiej odżywiać i chronić naszą planetę

    Receptury świąteczne
    Buche de Noël – mus waniliowy
    Dacquoise z praliną z orzecha laskowego i migdałów
    Dacquoise kokosowe
    Deser arcymistrza
    Cynamonki
    Kostka piernikowa – sanie
    Wiszące bombki
    Kwintesencja zimy
    Drożdżowe świeżości
    Łódzkie przysmaki dobre na galę i na święta

    Mistrz zarządzania
    Wprowadź świąteczny klimat za pomocą dekoracji
    Okiem prawnika
    Niższe koszty produkcji żywności dzięki optymalizacji procesów

    Flesh news
    1. zjazd Rzemieslnika – To był pracowity rok!
    Trophée Mille Poland
    Dekor Piernik Art

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     
    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 38,00 zł

  • Kompaktowe linie do krojenia i pakowania chleba

    Kompaktowe linie do krojenia i pakowania chleba

    Linia do krojenia i pakowania na bazie krajalnicy Daub 208 - wydajność do 1200 szt/h
    Linia do krojenia i pakowania na bazie krajalnicy HI CAP - wydajność do 2400 szt/h

    - Kompaktowa linia pakująca na bazie krajalnicy Daub 208 lub Daub HI CAP;
    - Kompletne urządzenie składa się z krajalnicy taśmowej , urządzenia do nadmuchiwania worków, poziomego przenośnika taśmowego z systemem zamykania worków oraz drukarki;
    - Przenośnik taśmowy może być umieszczony po prawej lub lewej stronie krajalnicy;
    - Zamknięcie worka przy użyciu klipsa, opaski zaciskowej lub taśmy;
    - Wydajność 1200 - 2400 sztuk na godzinę( w zależności od typu krajalnicy);
    - Minimalna powierzchnia kompletnego urządzenia wraz z krajalnicą wynosi nieco ponad 4m2

     

     

    Więcej
  • Kremy termostabilne Bellaria

    Kremy termostabilne Bellaria

    W temperaturze otoczenia kremy termostabilne posiadają delikatną smarowną konsystencję umożliwiającą wygodne dozowanie prosto z opakowania.

    Zastosowanie

    • Do nadziewania ciast, ciastek, wyrobów piekarskich poddanych procesowi wypieku (w temperaturach 180–220°C).
    • Wyroby, do których może być stosowany to: ciastka francuskie typu croissant, rogale drożdżowe, pączki, babeczki, muffiny, kruche ciastka zapiekane z nadzieniem.
    • Odpowiednie do zapiekania w ciastach zamkniętych (croissanty, rogale, babeczki, muffiny)- po wypieku których zachowuje kremową i półpłynną konsystencję.
    • W ciastach otwartych i półotwartych typu drożdżówki, dekorowane bułeczki- utrzymują gładką strukturę i intensywny smak.
    • W produktach nadziewanych i mrożonych, po wypieku zachowują smak i pierwotną gładką, półpłynną konsystencję.
    • Mogą być stosowane jako cover krem do oblewania i dekoracji tortów, lekkich deserów i monoporcji. Na powierzchni dekorowanych produktów tworzą dobrze kryjącą, delikatną elastyczną warstwę o wyraźnym połysku.
    • Odpowiednie do zastosowań na zimno: nadziewania, smarowania i dekoracji ciast, ciastek czy gofrów
    • Odpowiednie do przygotowania lekkich mas kremowych poprzez połączenie z bitą śmietaną czy mascarpone.
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Terravita
    sprzedawca
    Terravita
  • Mistrz Branży listopad 2023

    Mistrz Branży listopad 2023

    Zobacz zjawiskowy tort Angeliki Chwyć i Renaty Martyny z mistrzostw w Mediolanie! Przekonaj się, że dynia smakuje nie tylko w spiced latte. Zainspiruj się jesiennymi dekoracjami. Rozsmakuj się we włoskiej pizzy zamiast lodów. Poznaj ciekawą i wielowątkową historię kariery Bartka Boratyna. Czytaj nowe wydanie już teraz!

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Wiele talentów Bartka – rozmowa z Bartłomiejem Boratynem
    Z cukrem czy bez? – rozmowa z Agatą Kurdek
    Na pokuszenie po turecku – rozmowa z Dorotą Mosz

    Mistrz produkcji
    Mistrzynie świata – Renata Martyna i Angelika Chwyć
    Keto słodkości mile widziane w witrynie
    Malownicza dynia

    Receptury
    Chleb dyniowy
    Sernik dyniowy z kremem cynamonowym
    Tarta dyniowo-kajmakowa
    Serofonia makowa
    Tort makowo-sezamowy z bakaliami
    Tort musowy – egzotyczne orzeźwienie

    Lodziarz otwiera pizzerię
    Dary jesieni w cukiernictwie artystycznym
    Piece MIWE condo – wszechstronne, energooszczędne, nowoczesne

    Mistrz zarządzania
    Za drzwiami piekarni
    FeelGoodMood – trend na dobry humor
    Okiem prawnika

    Flesh news
    Otwarcie Akademii Kucharskiej
    IBA
    Salon du Chocolat
    Master Baker/Cake International
    15-lecie Akademii Mistrza

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 39,00 zł

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe