...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Precisma Oiler Food

    Precisma Oiler Food

    Natłuszczanie blach prostych i muldowanych

    PRECISMA OILER FOOD

    ● Profesjonalne urządzenie do bardzo precyzyjnego podawania oleju na blachy płaskie i muldowane (2 rantowe, 3 rantowe, bagietkowe, hamburgerowe, hot-dog, itp.).

    ● Pracuje ze wszystkimi rodzajami blach wypiekowych: płaskimi i profilowanymi, które wymagają natłuszczania przed wypiekiem.

    ● Może pracować samodzielnie lub w połączeniu z czyszczarką BELT FOOD jako zestaw czyszcząco - natłuszczający,

    ● Zapewnia oszczędność ilości stosowanego oleju w procesie natłuszczania blach (nawet do 70%!).

    ● Gwarantuje poprawę wizualnych i smakowych walorów produktów.

     

     

     

    DANE TECHNICZNE:

    ● powierzchnia olejenia: 800 mm (OLIER800) / 1000 mm (OLIER1000),

    ● wydajność olejenia: 1200 blach / h,

    ● wysokość wlotu: 845 mm,

    ● wymiary blach: 780x580 mm / 800x600 mm / 980x580 mm / 1000x600 mm,

    ● maksymalny wymiar blach: 1000x800 mm,

    ● prędkość transportera: 17 m / min.,

    ● zalecany środek natłuszczający: z lepkością od 50 - 150 mPas (np. Dubor B100),

    ● zakres podawania oleju: 1 – 15 g na 1 przelot (na blachę 600x800 mm),

    ● ciśnienie powietrza na zasilaniu: 6 bar 500 l / min.,

    ● wymiary maszyny (LxBxH): 1100x1200x1300 mm,

    ● potrzebne miejsce (LxBxH): 3000x1900x1800 mm,

    ● waga urządzenia: 90 kg,

    ● przyłącze elektryczne: ~400 V, AC 50-60 Hz,

    ● pobór mocy: 0,5 kW,

    ● certyfikat: CE.

     

    Menedżer Produktu
    Piotr Kulik
    tel. +48 507 088 502
    e-mail: piotr.kulik@hert.pl

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Hert
    sprzedawca
    HERT

    Cena do negocjacji

  • Roślinne Kłamstwo

    Roślinne Kłamstwo

     Zaskakujące fakty o pozornie zdrowych warzywach i owocach.

    Jesteś na diecie bezglutenowej, ale nadal odczuwasz nieprzyjemne skutki alergii pokarmowej? Możliwe, że uczulają cię inne białka, które szkodzą o wiele bardziej niż gluten, a znajdują się na niemal wszystkich warzywach i owocach.

    Doktor Steven Gundry w swojej książce przedstawia zaskakującą teorię na temat lektyn. Te toksyczne białka roślinne, które występują w nasionach, ziarnach, liściach i skórkach roślin, są zaprojektowane po to, aby chronić je przed drapieżnikami, dlatego po ich spożyciu w ludzkim organizmie dochodzi do chemicznej walki, której skutkiem są stany zapalne, zaburzenia trawienia, wzrost wagi i mnóstwo innych dolegliwości.

     

     

    ROŚLINNE KŁAMSTWO
    Dlaczego pozornie zdrowe owoce i warzywa mogą być szkodliwe dla zdrowia
    STEVEN R. GUNDRY
    PREMIERA: 16.03.2018

    Dzięki temu poradnikowi:
    - dowiesz się, jakie produkty zawierają najmniej szkodliwych białek;
    - nauczysz się przygotowywać warzywa i owoce tak, by zniwelować negatywny wpływ lektyn na twój układ pokarmowy;
    - poznasz skuteczny plan żywieniowy, dzięki któremu poprawisz perystaltykę jelit, zapomnisz o nieprzyjemnych skutkach alergii pokarmowych i uregulujesz wagę.

    Zaufaj nowym odkryciom w dziedzinie zdrowego odżywiania, zastosuj się do błyskawicznego planu poprawy zdrowia i poczuj się lepiej na diecie bezlektynowej.

    KAŻDA ŻYWA ISTOTA posiada instynkt przetrwania i przekazywania genów kolejnym pokoleniom. Rośliny uważamy za naszych sprzymierzeńców, ponieważ nas karmią – one jednak uważają wszystkich roślinożerców, łącznie z nami, za wrogów. Ale nawet wróg może się przydać. I na tym polega dylemat, z którym my, roślinożercy, mamy do czynienia: potrzebne nam pokarmy mają własne sposoby służące zniechęcaniu nas do zjadania ich samych, a także ich potomstwa. Skutkiem tego jest nieustannie tocząca się walka między królestwem zwierząt a królestwem roślin. Nie wszystkie rośliny są jednak takie same.

    Pewne warzywa i owoce, które podtrzymują nas przy życiu, zawierają szkodliwe substancje. Przymykamy oczy na ten paradoks dosłownie od dziesięciu tysięcy lat. Gluten to oczywisty przykład substancji roślinnej będącej dla niektórych osób składnikiem problematycznym, na co wskazuje ostatni szał na żywność bezglutenową. Jak się jednak wkrótce przekonasz, gluten to tylko jedno z białek z grupy lektyn i zaledwie jeden z czynników składających się na roślinny paradoks – białko to bardzo sprytnie wyprowadza nas w pole.
    Fragment książki


    Dr Steven Gundry – kardiolog, kardiochirurg, badacz, autor książek. Podczas swojej 40-letniej kariery dr Gundry przeprowadził 10 000 operacji i opracował opatentowaną, ratującą życie technologię medyczną. Po odkryciu, w jaki sposób dieta może pomóc jego pacjentom uniknąć operacji, napisał książkę Dr Gundry's Diet Evolution. W kwietniu 2017 roku wydał swoją drugą książkę Roślinne kłamstwo, w której opisuje rewolucyjny program żywieniowy tym samym pomagając dziesiątkom tysięcy pacjentów.


    Dane szczegółowe:
    Autor: Steven R. Gundry, MD
    Cena: 44,90 PLN
    Wydawnictwo: Vivante
    ISBN: 978-83-65442-33-8
    Oprawa: miękka ze skrzydełkami
    Tłumaczenie: Juliusz Poznański
    Początek dystrybucji do hurtowni i księgarni: 16.03.2018
    Tytuł oryginalny: The Plant Paradox: The Hidden Dangers in "Healthy" Foods That Cause Disease and Weight Gain
    Ilość stron: 456
    Format: 14.5 x 20.5 cm

    Więcej
  • Magazyn Hipoalergiczni sierpień 18

    Magazyn Hipoalergiczni sierpień 18

    Magazyn Hipoalergiczni 15 (18) Sierpień 2018

    • Viola Śpiechowicz opowiada o tym, jak projektant mody może zachęcać do eko wyborów
    • prof. Bożena Cukrowska – o celiakii, nieceliakalnej nietolerancji glutenu oraz alergii na gluten
    • dr Mirosław Mastej opowiada o sposobach diagnozowania Candida albicans – cz.2
    • dr Danuta Myłek pokazuje różnice pomiędzy alergią pokarmową a nietolerancją pokarmową
    • dr Anna Strumnik-Filipek przybliża meandry diagnostyki molekularnej i jej zalety
    • mgr Ewa Kilian opracowała listę konserwantów kosmetycznych i podzieliła je na złe i dobre
    • mgr Agnieszka Kaniewska przybliża dietetyczne zalety spożywania odpowiedniej ilości wapnia
    • mgr Julia Żurek mówi o istocie spożywania cynku w kontekście odporności
    • mgr Monika Ptak-Korbacz zdradza ciekawe patenty ajurwedyjskie na normalizację dziecięcej odporności
    • fizjoterapueta Marcin Miecznikowski podpowiada, jak dobrać materac, by wyspać się bez alergii i bólu pleców
    • historyk Alice Delemare przedstawia sensacyjną historię mleka modyfikowanego na świecie
    • HISTORIA PRAWDZIWA – tym razem o ojcu, który zaprojektował skuteczne środki piorące
    • AKCJA SPOŁECZNA „Zbieramy Słoiki” rusza 18 sierpnia podczas Targów Zero Waste w Trójmieście
    • KAMPANIA EDUKACYJNA „Czas na Wzrok” to zachęta do kontroli stanu zdrowia Twoich oczu

    Magazyn Hipoalergiczni to przełomowa publikacja na polskim rynku, która pokazuje czytelnikowi jak żyć lepiej, zdrowiej i szczęśliwiej. Magazyn powstał z myślą o alergikach, astmatykach i osobach z atopią, skierowany jest jednak do wszystkich, którym bliski jest temat zdrowia i ekologii. Obok rzetelnych porad i artykułów naukowych, można tu znaleźć także wywiady inspirujące do wyjścia z alergii, konkursy z nagrodami i przepisy prosto od blogerów. Magazyn prezentuje też inicjatywy i produkty, które mieszczą się w nurcie eco i organic, a także takie, które ułatwiają życie alergikom i astmatykom.

    redakcja@hipoalergiczni.pl

    www.hipoalergiczni.pl/prenumerata

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Happy Evolution
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 15,00 zł

  • Mistrz Branży pełny numer lipiec-sierpień 2018 (Katalog reklam)

    Mistrz Branży pełny numer lipiec-sierpień 2018 (Katalog reklam)

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Cała w mące – Monika Walecka, Chlebowa Królowa Polski
    Madame Caramel. Przewodniczka po francuskich smakach – rozmowa z Kasią Sudą-Tomaszewską
    DNA smaku – rozmowa z Renatą Januszewską, sensorką smaku

    Ludzie i ich pasje
    Pracownia pełna dzieci
    Przyjaciele Akademii Mistrza – Adriana Głuchowska

    Efektywne zarządzanie
    Kierunki rozwoju polskiego cukiernictwa – tradycja w nowoczesnym wydaniu

    NEW! Rzemiosło przyszłości
    Przyszłość: bardziej roślinna, mniej glutenowa
    Recepta na zdrowe i szczęśliwe społeczeństwo – rozmowa z Żanetą Geltz, redaktor naczelną magazynu „Hipoalergiczni”
    Putka teraz także bez glutenu – rozmowa ze Stefanem Putką, współwłaścicielem Piekarni Cukierni Putka
    Natchnione dania bez glutenu – rozmowa z Weroniką Madejską, autorką bloga Natchniona.pl
    Bezglutenowcy rosną w siłę. Gluten Free Expo
    Siła dobrej diety – rozmowa z pięcioboistką Oktawią Nowacką
    Warto czytać
    Wegańskie zamienniki tradycyjnych surowców
    Wegańsko niekoniecznie musi oznaczać drogo

    Druga strona słodyczy – receptury
    Wegańskie ciasteczka
    Kokopralinki
    Mus gianduja
    CzekolaMus
    Mousse de chocolat
    Czekoladowe brownie jaglane
    Sernik śmietankowy z borówkami
    Tarta budyniowa
    Pomarańczowe marzenie
    Pianka dla wymagających
    Wegański keks

    Kulisy produkcji
    Szkoła Piekarstwa Wiesława Kuci, Lekcja 4.Pszenno-żytni chleb na zakwasie z kurkumą i bakaliami
    Najwyższa elastyczność w zakresie wypieków rustykalnych
    Pieczywo na grilla
    Maszyny, urządzenia i wyposażenie – przegląd oferty rynkowej
    Efektywny i skuteczny sposób magazynowania koszy

    Sprzedaż i ekspozycja
    Co nowego lodowego

    Flash News

     

    Indeks reklam
    BakerLink
    Biostar
    Cake Festival Poland
    Fritsch Polska
    Geth
    Hipoalergiczni
    Ibis
    IbisArt
    Jackowski
    Kruszwica
    Lebo
    Lesaffre Polska
    Magorex
    MMB Bartkowiak
    Targi Polagra-Tech
    Uniferm Polska
    Ulma Packaking Polska
    Wachtel
    Wiesheu Polska
    Zeelandia

     

    Numer do zobaczenia online na platformie ISSUU (okienko poniżej) 
    lub do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Uwaga! Z uwagi na wielkość pliku pdf (38MB), pobieranie może zająć dłuższą chwilę .

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Pompa D-MAX

    Pompa D-MAX

    Pompa D-MAX przeznaczona jest do transportowania, przepompowania mas płynnych oraz produktów z kawałkami, np. owoców. Bardzo delikatny sposób pompowania zapewnia szybkie transportowanie produktu bez utraty jego jakości.

    Zalety:
    transportowanie produktu bezpośrednio z dzieży do urządzenia dozującego,
    zachowanie ciągłości w produkcji przemysłowej,
    delikatny system transportu,
    bardzo prosta w czyszczeniu,
    konstrukcja wykonana w całości ze stali kwasoodpornej.


    Dane techniczne: wysokość podniesionej pompy 636 mm, wysokość zamkniętej pompy 1876 mm,
    sterowanie pneumatyczne.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Mechanika Maszyn Bartkowiak
    sprzedawca
    MMB Bartkowiak
  • Fortuna 4 automat

    Fortuna 4 automat

    Dzielarka FORTUNA jako jedyna łączy precyzję mechanicznego procesu dzielenia i zaokrąglania, imitując obróbkę ręczną.

    Najwyższej klasy materiały użyte w produkcji oraz precyzja wykonania gwarantują jej długowieczność.

    Ceniona na całym świecie jest nieodzownym wyposażeniem piekarni i cukierni.

    Urządzenie jest po kapitalnym remoncie z NOWYM nożem ze stali kwasoodpornej.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Mechanika Maszyn Bartkowiak
    sprzedawca
    MMB Bartkowiak

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe