czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Mieszanka UNIFERM Quarkperlen

    Mieszanka UNIFERM Quarkperlen

    W rytmie karnawału z perłami maślankowymi na bazie mieszanki UNIFERM Quarkperlen, która zapewnia:
    - Delikatną, „soczystą” strukturę miękiszu
    - Subtelną kompozycję smaku przy innowacyjnej recepturze z maślanką
    - Przyjemny, delikatniejszy zgryz oraz zachęcającą estetykę.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Uniferm
    sprzedawca
    UNIFERM Polska

    Cena do negocjacji

  • Frytura Vita FRYT

    Frytura Vita FRYT

    100% frytura do smażenia pączków, faworków. Zapewnia wielokrotne smażenie bez utraty jakości. Podkreśla naturalny zapach i smak smażonych produktów.

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Unifet
    sprzedawca
    Unifet

    Cena do negocjacji

  • Katalog reklam - Mistrz Branży styczeń 2017

    Katalog reklam - Mistrz Branży styczeń 2017

    Indeks reklam
    BakerLink    Idealne urządzenia do produkcji naturalnych kwasów: pszennych, żytnich, razowych.
    Csm    Produkty na Tłusty czwartek objęte promocją...
    Geth Jakość i uniwersalność myjki Guggenberger potwierdzają liczne montaże w Polsce.
    Jabex    Nie przynudzaj, nadzienie to nie tylko marmolada.
    Komplet Polska    KOMPLET na Karnawał i Tłusty Czwartek - mieszanki Bellkule, faworki, świeżynka 20...
    Kruszwica    Maestro Sol - najbardziej zaawansowana frytura na rynku.
    Magorex    Smażalniki i nadziewarki do pączków
    Modecor Nowy katalog Modecor 2017. Odkrywaj piekno dekoracji, każdego dnia.
    Pfahnl Polska    koncentraty/ciasta, polepszacze do ciast i pieczywa, chlebowe mixy, produkty BIO
    Plus    Najlepsze wyrobi mąk z Zespołu Młynów Jelonki.
    Uniferm Polska    Pyszna perłowa pokusa. Mieszanki UNIFERM Quarkperlen.
    Unifet    Vita FRYT niezbędna frytura na Tłusty Czwartek

    Pozostałe
    Flash News
    Hurtownie Partnerskie
    Idealny gadżet reklamowy
    Instalacje termoolejowe – montaż powierz profesjonalistom
    Będzie łatwiej prowadzić firmę? Jakie zmiany czekają nas w 2017 r.

    Wydarzenia
    Targi Expo Sweet
    Targi Sweet Targi
    Targi Mazury HoreCa
    Targi Food Expo
    Targi WorldFood
    Targi Bakepol
    Targi Food to Go

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Katalog reklam Mistrza Dekoracji #03

    Katalog reklam Mistrza Dekoracji #03

    Indeks firm

    Ambasador
    Bakels
    Barbara Luijckx
    Barry Callebaut Polska
    FoodColours
    Gastrowypożyczalnia
    PAN Centrum Słodkiej Dekoracji
    PapilArt
    Plus
    Sempre
    Targi Sweet Targi
    Torcik.net

     

    Zobacz na ISSUU katalog reklam numeru #03 lub ściągnij plik PDF (29MB)

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Dekoracji
  • „Wszystkie smaki Skandynawii”

    „Wszystkie smaki Skandynawii”

    Inspirujesz się skandynawskim stylem życia i smakiem? Cenisz celebrację posiłków, w których chleb jest równie ważny jak kieliszek dobrego wina? W listopadzie pojawiła się książka „Wszystkie smaki Skandynawii” autorstwa słynnego restauratora i właściciela kilkunastu piekarni rzemieślniczych – Clausa Meyera.

    Książka, choć na wskroś kulinarna, zawiera wiele przepisów na skandynawskie słodkie wypieki i chleb. Sam autor podkreśla, że w Skandynawii potrawy to nie wszystko, potrzebne jest również pieczywo, które powinno się jeść praktycznie do każdego posiłku. Tego zwyczaju nauczył się za młodu, kiedy mieszkał we Francji. Tam większość dań, jakie jadał, to zupy i dania duszone, do których chleb pasował idealnie. Meyer podkreśla również dobroczynne działanie pieczywa na układ pokarmowy człowieka, zwłaszcza dobrze przygotowanego chleba razowego, które daje uczucie sytości dzięki dużej zawartości błonnika.

     

    Duński restaurator oparł swoją książkę na czterech zasadach: jedz chleb, dobrze doprawiaj, korzystaj z produktów lokalnych i sezonowych, nie żałuj czasu na gotowanie i jedzenie. Postawił na naturalność, świeżość i sezonowość, co widać w układzie publikacji podzielonej na 4 rozdziały: wiosna, lato, jesień i zima.

    Co znajdziemy w książce? Przede wszystkim smaki charakterystyczne dla danej pory roku. Claus Meyer w swojej najnowszej książce po prostu podaje pory roku na talerzu. Wiosną możemy spróbować aromatycznego pieczywa, m.in. ciemnego chleba żytniego, szwedzkiego chleba z syropem czy chleba jęczmiennego. Latem pachnące słodkości: tort rabarbarowy, lody z maślanki z cytryną i wanilią, tarta migdałowo-czekoladowa z truskawkami i lekko ubitą śmietanką, a także muffiny ze śliwkami i deser agrestowy. Jesienią oczaruje nas szarlotka z orzechami laskowymi i wanilią, zawijańce cynamonowe i sorbet gruszkowy, a zimą rozgrzeją bułeczki z rodzynkami albo w wersji z tartą marchewką i pestkami słonecznika, duńskie pączki z pomarańczą i kardamonem, a na koniec pudding z chleba z jabłkami i sułtankami. Choć wiele z tych nazw brzmi iście polsko, to kryje się w nich nordycki smak. Ta książka w niezwykły sposób opisuje trudną kulinarną historię Skandynawii, a także oddaje to, jak bogate i różnorodne są te kraje. 

     ***

    Claus Meyer jest współzałożycielem i współwłaścicielem kopenhaskich restauracji Noma, Radio, Studio i Almanak. Należy do niego również kilkanaście rzemieślniczych piekarni i delikatesów, sad, mikrofabryka octu, palarnia kawy oraz agencja pośrednictwa pracy, obsługująca najlepsze restauracje świata, reprezentująca ponad dwudziestu szefów kuchni. Ponadto Meyer szefuje akademii kulinarnej, założył fundację Melting Pot i prowadzi wykłady z zakresu odpowiedzialności społecznej wielkich korporacji. Opublikował czternaście książek kucharskich. Był gospodarzem duńskiej wersji międzynarodowego programu telewizyjnego „Nowe skandynawskie gotowanie”, pokazywanego w ponad pięćdziesięciu krajach.

    Tytuł: Wszystkie smaki Skandynawii
    Autor: Claus Meyer
    Premiera: 23 listopada 2016 r.
    Oprawa: twarda
    Wydawnictwo: Buchmann


    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Claus Meyer / Buchmann
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    Cena do negocjacji

  • Nagroda w Plebiscycie: Marketing w 3 Tygodnie

    Nagroda w Plebiscycie: Marketing w 3 Tygodnie

    Ten poradnik marketingowy jest wyjątkowy, ponieważ autor zabierze cię w podróż pełną zabawnych porównań, nietypowych wniosków, a momentami mocnego sarkazmu. Z każdym kolejnym rozdziałem przedstawia świat i zachowania konsumenckie w świetle swoich własnych doświadczeń, od czasu do czasu uwypuklając pewne tendencje w zabawny i irracjonalny sposób.

    Lekkie pióro sprawia, ze książkę ekspercką o dużym nasyceniu informacji merytorycznych czyta się równie chętnie jak powieść fabularną. Czytając publikację kilkukrotnie, za każdym kolejnym razem odkryjesz jak wiele informacji zawartych jest miedzy wersami, które uzupełniają to, co zostało napisane wprost. Dowiesz się m.in. dlaczego marketing jest jak dobra pierwsza randka, a także czy rozsądnie jest wybrać serce, rozum, czy cycki. We wszystko wplączą się blogerki modowe oraz zagadnienie poszukiwania followersów. Jednocześnie, autor udowodnił, że marketing jest potężniejszy niż człowiek, a baner na księżycu jest dla naiwnych. Przekonasz się, że można kupować za darmo, pod warunkiem, że nie używasz zwrotu „i co jeszcze”, które budzi grozę w praskiej cukierni. Dowiesz się, że marketingoinformatyk nie istnieje, a także jaki jest sen marketingowca odpowiedzialnego społecznie.

    Autor:
    MICHAŁ RUSEK - właściciel agencji marketingowej www.MarketingFanpage.pl, portaluwww.MarketingDlaCiebie.pl, firmy szkoleniowej www.SzkolenieObslugiKlienta.pl oraz wydawnictwa www.TwojEkspertOdMarketingu.pl.

     

    Więcej

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe