czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Pasteryzator do lodów EVOPASTO 60 TELME

    Pasteryzator do lodów EVOPASTO 60 TELME

    EVOPASTO 60 to automatyczny pasteryzator do wysokiej i niskiej pasteryzacji. Prosta budowa i intuicyjna obsługa. Świadomy wybór w atrakcyjnej cenie. Standardowe regulowane grzanie do poziomu pomiędzy 60°C a 90°C i chłodzenie pomiędzy 2 a 6°C. Cykl pasteryzacji 60 litrów trwa ok 2 godziny. Prosta i funkcjonalna elektronika automatycznie dobiera czas grzania w zależności od zadanej temperatury. Zawór spustowy może być całkowicie zdemontowany celem jego mycia i dezynfekcji.

    EVOPASTO 60 zbudowany jest z wysokiej jakości materiałów i podzespołów, pasteryzator TELME zabezpiecza właściwości organoleptyczne pasteryzowanego produktu.

    Użycie płynnego czynnika grzewczego zabezpiecza produkt przed przypaleniem i zapewnia równomierny rozkład temperatury na powierzchni cylindra. Pasteryzatory TELME zapewniają zwiększoną aromatyczność produktów, uwodnienie środków stabilizujących i części stałych, rozpuszczanie cukrów, rozpuszczanie tłuszczów w mieszance i utworzenie jednorodnej zawiesiny, zwiększenie stabilności spasteryzowanej emulsji.

    Obróbka termiczna obejmuje ogrzewanie mieszaniny do 85°C, a następnie schłodzenie do 4°C. Pasteryzatory zapewniają szybkie przeprowadzenie procesu.

    Pokrywa wykonana z stali nierdzewnej może być otwarta celem dozowania składników w dowolnym momencie. Wszystkie części mające kontakt z żywnością mogą być kompletnie zdemontowane celem przeprowadzenia ich czyszczenia i dezynfekcji.

    Proste, funkcjonalne sterowanie elektroniczne posiada "inteligentną" pamięć, która automatycznie powtarza cykl pasteryzacji, gdy zasilanie zostało przerwane.

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Telme
    sprzedawca
    Polmarkus
  • Mistrz Branży pełny numer marzec 2018 (Katalog reklam)

    Mistrz Branży pełny numer marzec 2018 (Katalog reklam)

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Piwoński. Piekarnia vintage – rozmowa z mistrzem piekarskim Robertem Piwońskim oraz jego córką Małgorzatą
    Chleb jest kobietą – rozmowa z Zosią Barto, właścicielką piekarni Zaczyn
    Nocna sesja z chlebem – kulisy powstania albumu fotograficznego Dariusza Szubińskiego pt. „Bezsenna”

    Edukacja
    Od lat działamy dla młodzieży. 10-lecie MAMZ-u
    Przyjaciele Akademii Mistrza – Ewa Drzewicka  

    Efektywne zarządzanie
    Ludzki pierwiastek życzliwości

    Moda na monoporcje
    Monoporcja w małym mieście, czyli Pani Foremka w Mysłowicach – rozmowa z Sylwią Grodzką-Habą
    Apetyt na luksus
    Monoporcje od kuchni. Jak stworzyć małe dzieło sztuki?

    Wielkanoc z pasją
    Receptury na monodesery

    Jajka sadzone na słodko
    Deser ab ovo i ananasowy insert
    Ciastko pistacjowo-porzeczkowe
    Nowa pascha
    Stefanka, czyli mazurek mojej Mamy
    Czekolada z maliną
    Lodowe snacki – czarny bez i biała czekolada
    Cytryna, marcepan i czekolada

    Receptury
    Puszyste wielkanocne muffiny
    Wielkanocny poranek
    Tort wielkanocny
    Muffiny wielkanocne
    Babka piaskowa bez pszenicy
    Kostka pomarańczowa
    Wielkanocny mazurek stefankowy z percepanowym kremem

    Kulisy produkcji
    Piekarnia BIO od podstaw Cz. 1 certyfikat
    Blachy bagietkowe
    Jak minimalizować akryloamid w chlebie?
    Zagrożenia diety bezglutenowej
    Czy można upiec pieczywo bez drożdży (piekarskich)?
    Fritsch Multicut
    Łuskarki do lodu Ziegra – optymalna, powtarzalna jakość wypieków

    Sprzedaż i ekspozycja
    Kulinarna pornografia
    ABC fotografii: Foodporn w praktyce

    Flash News

       Poniżej pełne wydanie „Mistrza Branży” do pobrania lub przejrzenia online

     

    Indeks reklam
    Agart
    bekuplast
    BioStar
    Comprital Polska
    CSM Polska
    Fritsch Polska
    Geth
    Ibis
    Kandy
    Komplet Polska
    Kruszwica
    Lebo
    Lesaffre Polska
    Libra Polska
    Magorex
    Martin Braun
    Master Martini Polska
    Młyny Szczepanki
    Polmarkus
    Semix
    Targi Polagra-Tech
    Targi Sweettargi
    Uldo Polska
    Uniferm Polska
    Wiesheu Polska
    Zeelandia

    Numer do zobaczenia na ISSUU (okienko poniżej) lub do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>
    Uwaga! Z uwagi na wielkość pliku pdf (37MB), pobieranie może zająć dłuższą chwilę .

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • KOMPLET Rumba Soft

    KOMPLET Rumba Soft

    100% mieszanka do produkcji kakaowych, ciemnych ciast o smaku czekoladowym i mocno czekoladowej barwie, dająca wiele możliwości i zastosowań. To doskonała alternatywa dla tradycyjnych ciast biszkoptowo-tłuszczowych, idealnie sprawdzająca się przy produkcji blatów deserowych, babek oraz ciast przekładanych. Dobrze komponuje się z dodatkami typu kremy. Dzięki zastosowaniu odpowiednich składników, w tym kakao, w gotowym produkcie udało się uzyskać wyrazisty smak gorzkiej, ciemnej czekolady.

    Więcej
  • KOMPLET Kokosówka

    KOMPLET Kokosówka

    Mieszanka do produkcji wilgotnych ciast kokosowych, 30% zawartość wiórków kokosowych. KOMPLET Kokosówka sprawdzi się zarówno jako ciasto „samodzielne”, jak i ciasto deserowe, a także jako warstwa do serników i blatów kruchych. Świetnym dopełnieniem KOMPLET Kokosówki mogą być owoce, szczególnie te egzotyczne. Dobrze komponuje się także ze smakami lekko kwaśnymi oraz z całą gamą smaków maślanych i śmietankowych.

    Więcej
  • KOMPLET CzekoBella Soft

    KOMPLET CzekoBella Soft

    Mieszanka do produkcji ciast biszkoptowo-tłuszczowych z 20% zawartością czekolady i wieloma możliwościami modyfikacji recepturowych (rolady, torty, ciastka kruche, ciastka typu cookies, muffiny). KOMPLET CzekoBella Soft doskonale łączy się zarówno z kremami, jak i z owocami, a gotowe wyroby mają kolor mlecznej czekolady oraz intensywny mleczno-orzechowy aromat „Gianduja”.

    Więcej
  • KOMPLET Batata 35

    KOMPLET Batata 35

    Mieszanka do wyrobu pieczywa pszennego z dodatkiem słodkich ziemniaków. Ogromną zaletą mieszanki KOMPLET Batata 35 jest różnorodność zastosowań: chleby, bułki, pity, pierścienie, ringi, podpłomyki oraz wiele wariantów smakowych możliwych do uzyskania dzięki takim dodatkom, jak: ostre papryczki, kalarepa, marchew czy kukurydza. Słodkie ziemniaki to jedyny w swoim rodzaju dodatek, który sprawia, że pieczywo uzyskane z KOMPLET Batata 35 ma niepowtarzalny słodki smak i lekki miękisz.

    Więcej

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe