...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Ciastecznik. Przepisy na sezonowe ciasta i desery

    Ciastecznik. Przepisy na sezonowe ciasta i desery

    Wykorzystaj bogactwo produktów charakterystycznych dla poszczególnych pór roku, a także dla danego regionu i zachwyć siebie oraz swoich gości wyjątkowymi wypiekami przygotowanymi w twojej kuchni.

    Dziś stoły w supermarketach uginają się od najróżniejszych produktów przez cały rok i wydawać by się mogło, że warzywa i owoce utraciły swoją sezonowość. Tylko czy truskawki kupione w styczniu smakują tak jak te przyniesione do domu w czerwcu? Odpowiedź na to pytanie znamy wszyscy. Finalista programu Bake Off – Ale Ciacho!, Daniel Coceancig, namawia do korzystania z tego, co w danym czasie najlepsze – z bogactwa owoców, ziół, orzechów. Wybierz składniki dostępne w różnych porach roku i stwórz prawdziwe arcydzieła cukiernicze w domowym zapleczu. Autor pokaże ci, jak wykonać je krok po kroku, uzyskać wspaniały i widowiskowy efekt, przy okazji oszczędzając czas i energię.

     

     

    Ciastecznik to zbiór oryginalnych przepisów opierających się na produktach sezonowych. Nieważne, czy goście zdecydują się wpaść do ciebie wiosną, latem, jesienią czy zimą – dzięki tej książce zawsze będziesz mieć w zanadrzu pomysł na pyszny deser. Przepisy w niej zawarte są proste i sprawdzone – przy ich użyciu nie tylko ciasto kruche i biszkopt, ale także te trudniejsze, parzone i francuskie, zawsze się udają. Pierwsze strony skrywają tajniki na podstawę wypieków, czyli różne rodzaje ciast. Kolejne są początkiem rocznej wędrówki przez coraz oryginalniejsze przepisy. Każdy z nich jest dla autora jak własne dziecko – owocem pasji i doświadczenia. Dlatego też przy wszystkich przepisach znajdziemy osobne wskazówki i rady, które pomogą wydobyć z wypieku to, co najlepsze.

    Wiosną daj się ponieść owocowej fantazji i spróbuj tarty z truskawkami i kremem earl grey, makaroników poziomkowych czy lawendowej panny cotty.

    Latem zachwyć gości kruchymi pierogami z morelami oraz lodami pistacjowymi. A jeśli zrobi się za słodko, przełam smak owocową tartą z kremem cytrynowym.  

    Jesienią dodaj sobie energii batonikami muesli, przygotuj własne powidła śliwkowe, a na wynos zabierz zawijańce drożdżowe z rodzynkami.  

    Zimą wprowadź się w świąteczny nastrój i przygotuj pachnący domek z piernika czy korzenny wieniec z bezy. Później zaskocz gości sorbetem szampańskim, tortem bezowym i widowiskowymi gruszkami w karmelowej glazurze. 

    Oprócz czterech głównych pór roku Daniel Coceancig wyróżnia także przedwiośnie oraz przedzimie – dwa przejściowe okresy, które również obfitują w wyjątkowe składniki nadające wypiekom niepowtarzalny charakter. Pasja oraz lata eksperymentów w kuchni zaowocowały oryginalnymi przepisami, które cieszą zarówno oko, jak i podniebienie. To właśnie nimi autor dzieli się z nami w swoim Ciasteczniku.  

     

    Daniel Coceancig
    Ciastecznik. Przepisy na sezonowe ciasta i desery
    196 stron, oprawa twarda, cena 44,90 zł, Wydawnictwo Laurum
    Premiera 11 maja 2018 r.


    Ze wstępu:

    SEZONOWOŚĆ
    Często się zdarza, że pieczemy wtedy, gdy nadchodzą urodziny, imieniny lub z innej okazji zaprosiliśmy gości. Ja dobieram składniki do ciasta według pór roku i z jednej strony staram się korzystać z naszych polskich produktów sezonowych, lecz z drugiej strony bazuję na tym, co znajdę w sklepie. Truskawki dostaniecie teraz przez cały rok, ale czy zimą będą miały taki smak jak w maju? No i przede wszystkim, czy cena tych owoców będzie taka sama?

    W programie nauczyłem się tego, że zawsze warto korzystać z lokalnych składników i produktów. Nie chodzi tutaj o reprymendę od Michała Brysia za wykorzystanie suszonych ziół, lecz o smak. Nie boję się korzystać z mrożonych owoców, jednak musicie pamiętać, że jeżeli korzystacie z takiego produktu, musicie potraktować go po królewsku, by wydobyć każdą drobinkę aromatu.

    Styczeń: jabłka, gruszki, dynie, marchew, melon
    Luty: jabłka, gruszki, dynie, marchew
    Marzec: jabłka, gruszki, dynie, marchew
    Kwiecień: jabłka, gruszki, marchew, rabarbar
    Maj: rabarbar, truskawki
    Czerwiec: cukinia, agrest, czereśnie, wiśnie
    Lipiec: arbuz, maliny, porzeczka czerwona i czarna, morele, czarny bez
    Sierpień: brzoskwinie, nektarynki, poziomki, jagody, winogrona
    Wrzesień: śliwki, jeżyny, pigwa, żurawina, figi, orzechy
    Październik: gruszki, jabłka, śliwki, pigwa, granat
    Listopad: gruszki, jabłka, banany, pigwa, dynia
    Grudzień: gruszki, jabłka, śliwki, suszone owoce

    więcej >>

     

    Więcej
  • Mistrz Branży pełny numer maj 2018 (Katalog reklam)

    Mistrz Branży pełny numer maj 2018 (Katalog reklam)

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Jak rozkręca się Planeta Tortów – o sukcesach, codziennej pracy i marzeniach Agnieszki Paczóskiej
    Poszukiwacz czarnego złota – rozmowa z Patrickiem Aubrion
    Kawiarniana oaza w centrum Wrocławia

    Edukacja
    Kim jest Twój piekarz? Lekcja tolerancji w piekarni
    Przyjaciele Akademii Mistrza – Mieczysław Chojnowski

    Efektywne zarządzanie
    Zachowek

    W świecie dekoracji
    Wirująca czekolada
    Czekoladowe korpusy w stylu modern
    Mirror glaze z pajęczynką
    Foremki do tworzenia faktur
    Kolorowe wzory jak w kalejdoskopie
    Malowane przy użyciu kakao
    Kwiaty w galaretce
    Quilling – lekka forma dekoracji
    Perfekcyjne torty geometryczne
    Struktura spękania
    Na bogato! O modnych kolorach w cukiernictwie
    Stylowe dekorowanie – przegląd produktów
    Dla Klientów, którzy oczekują i wymagają więcej

    Kulisy produkcji
    Ale my chcemy słodycze!
    Cukiernia na diecie roślinnej
    Wózki – idealne w cukierni i piekarni
    Szkoła piekarstwa Wiesława Kuci Lekcja 2. Ciabatta na zaczynie biga
    Polepszacze – zło konieczne?

    Sprzedaż i ekspozycja
    Piekarnia BIO od podstaw, cz. 3 Zadbaj o EKOmarkę
    Polska lodziarnia jedną z najpiękniejszych na świecie

    Flash News

     

     Indeks reklam
    Ambasador 92
    Bakels Polska
    Barbara Luijckx
    Barry Callebaut
    bekuplast
    Cake Festival Poland
    CSM Polska
    Dekor Pol1
    Guiilin Polska
    Hipoalergiczni
    Jabex
    Kandy
    Kruszwica
    Komornik sądowy obwieszczenie
    Lesaffre Polska
    Master Martini Polska
    Magorex
    PAN Centrum Słodkiej Dekoracji
    Pfahnl Polska
    Sempre Group
    Targi Polagra-Tech
    Torcik.net
    Uniferm Polska
    Zeelandia

     

    Numer do zobaczenia online na platformie ISSUU (okienko poniżej)
    lub do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Uwaga! Z uwagi na wielkość pliku pdf (33MB), pobieranie może zająć dłuższą chwilę .

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Maszyny do produkcji lodów Gel Matic - seria Automatic

    Maszyny do produkcji lodów Gel Matic - seria Automatic

    Ekskluzywna „UP” technologia, która dzięki swoim ustawieniom pozwala na zaprogramowaniekształtu oraz rozmiaru wydawanego loda dopasowanego idealnie do wielkości kubka bądź wafla.

    Inteligentny system operacyjny precyzyjnie instruuje nas w kierowaniu maszyną oraz informuje obłędach i możliwościach funkcyjnych.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Gel Matic
    sprzedawca
    Gel Matic
  • Maszyny do produkcji lodów GelMatic - Pastry Gel

    Maszyny do produkcji lodów GelMatic - Pastry Gel

    To urządzenie spełnia wyobrażenia tych najbardziej aktywnych w kwestii produkcji lodowych. Przypomocy Pastry Gel tworzymy wymyślone produkty na wynos czy też imprezy okolicznościowe.Maszyna tworzy pojedyncze porcje lodowe będące ogromnym zapotrzebowanie lokalnych orazdużych sklepów.

    Zaprojektowany tak, aby mikstura mogła gładko i sprawnie przemieszczać się podozowniku węża i wypełniać specjalne dedykowane temu formy lodowe.

    Ostatni proces mrożeniapozwala na wykreowanie niezliczanej ilości różnych produktów, ciasteczek, ciast, pojedynczych porcjilodowych i rozmaitych deserów. Produkty są kremowe i delikatne dzięki wysokiej proporcji łączonegopowietrza. Nawet w temperaturze -18oC finalny produkt będzie pieścił nasze podniebienia swoimsmakiem.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Gel Matic
    sprzedawca
    Gel Matic
  • Maszyny GelMatic - Standard Line

    Maszyny GelMatic - Standard Line

    Maszyny do produkcji lodów. Wszechstronność i kompaktowa konstrukcja, którą proponujemy występuje w trzech różnych rozmiarach cylindra (1,7-2,6-3,5 litrów) w celu dotarcia do wszelakich potrzeb produkcyjnych.Idealnie zmieści i spełni się w każdym lokalu o niewielkiej powierzchni.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Gel Matic
    sprzedawca
    Gel Matic
  • Magazyn Hipoalergiczni

    Magazyn Hipoalergiczni

    Lekko o alergii, poważnie o alergenach

    Magazyn Hipoalergiczni od 5 lat dostarcza niespotykaną dawkę wiedzy i porad, jak nie wpaść w pułapkę alergennych zakupów i wskazuje najskuteczniejszą drogę do zdrowia. Pokazuje, jak opanować zjawisko alergii, a także z różnych dolegliwości pokarmowych i skórnych, wynikających z osłabionej odporności. Redaktor naczelna, Żaneta Geltz, zachęca do redukcji zakupów, eliminacji toksyn i alergenów, a także zbędnej chemii w przetworzonej żywności. Zapoznaje na nowo z tradycyjnymi warzywami, dawnymi potrawami, domowymi sposobami na czystość, które przez ostatnie 30 lat zostały niepostrzeżenie zastąpione kolorowymi produktami, naszpikowanymi barwnikami, sztucznymi zapachami i szkodliwymi dodatkami. Istnieje możliwość zakupu prenumeraty, a także wydań koneserskich.

    redakcja@hipoalergiczni.pl

    www.hipoalergiczni.pl/prenumerata

     

    Happy Evolution 
    Happy Evolution to globalny ruch społeczny, który udowadnia, że dotarliśmy do punktu, gdzie nie potrzebujemy już modnych marek, drogich wakacji, szybkich aut i setek znajomych, by osiągnąć szczęście w życiu. Uczymy się na nowo czerpać radość i równowagę płynącą z minimalistycznego stylu życia, podróży z plecakiem, prawdziwych relacji z ciekawymi ludźmi i delektowania się żywnością zebraną z własnego ogrodu, a nie ze styropianowego pudełka czy z półki w sklepie. Happy Evolution Global Association jest propozycją dla tych, którzy szukają skutecznego sposobu na zdrowie i balans w życiu, dla tych, których znużył lub zmęczył wyścig szczurów i wolą „żyć” niż „mieć”. 

    Stowarzyszenie prowadzi globalną telewizję internetową: #HappyEvolutionTV

    „10 kroków do zdrowia, szczęścia i równowagi” to krótki poradnik zachęcający do organicznej żywności, naturalnej pielęgnacji, uważności podczas zakupów, a także dbania o swoje ciało. Idea porwała już za sobą wielu naukowców, lekarzy, ludzi biznesu i sztuki. Gwiazdy, które patronują kampanii to: Bartłomiej Topa, Agnieszka Cegielska, Kamila Szczawińska i Beata Sadowska. Zdobądź bezpłatny poradnik autorstwa Żanety Geltz, założycielki stowarzyszenia i znajdź coś dla siebie lub dołącz do społeczności, by wesprzeć innych swoją cenną wiedzą, a także rozwiązaniami na lepsze życie. 

    stowarzyszenie@happyevolution.eu   |   www.happyevolution.org

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Happy Evolution
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 60,00 zł

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe