Unikalna kombinacja zakwasu pszennego ze słodem jęczmiennym nadaje pieczywu wykonanemu na bazie mieszanki Carski oryginalny, wysublimowany smak. Zastosowanie płatków ziemniaczanych sprawia, że wypieki mają niezwykle delikatny aromat i ciekawą, gąbczastą strukturę miękiszu. Carski stanowi doskonałą bazę do kanapek i przekąsek dla całej rodziny na każdą porę dnia.
Carski idealnie komponuje się z posypką wieloziarnistą Multigrain - nową w portfolio firmy aromatyczną posypką o charakterze śródziemnomorskim, w której skład wchodzą: siemię lniane brązowe, siemię lniane złote, sezam, ziarna słonecznika, sól, czarnuszka, mieszanka przypraw. Dekor Multigrain wzbogaca pieczywo o cenne składniki odżywcze zawarte w pełnych ziarnach oraz znacząco podnosi aspekt wizualny wypieku.
CZYSTA ETYKIETA!
DOZOWANIE
50% w stosunku do mąki
ZALETY
- wysublimowany smak i delikatny aromat pieczywa
- wysoka jakość i wydajność produktu
- długotrwała świeżość wypiekanych produktów
RECEPTURA
Mąka pszenna typ 500 500 g
Mieszanka Carski 500 g
Drożdże 50 g
Woda (ok. 40°C) 900 g
Dekoracja - posypka Multigrain według uznania
-------------------
Razem 1950 g
WYTWARZANIE
Miesienie: 3’ + 12’
Temperatura ciasta: 30-35°C
1 fermentacja (na stole): 30’
2 fermentacja: 30’
Wypiek (piec trzonowy) 220°C/45-55’