...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Czapka Gwiazdora

Ciastka drożdżowo - kruche nadziewane masą percepanową

 

Ciasto drożdżowe

5,00 kg Mąka pszenna 550
1,00 kg Mieszanka do ciasta drożdżowego UNIFERM HefeFein
0,50 kg Masło / Margaryna
0,30 kg Drożdże UNI Aktiva
2,75 kg Woda

Ciasto kruche*

4,54 kg Mąka pszenna 550
2,54 kg Masło / Margaryna
1,82 kg Cukier kryształ
0,05 kg Sól
0,55 kg Jaja
0,05 kg Proszek do pieczenia
*możliwość zastosowania własnej receptury na ciasto kruche

Nadzienie

12,50 kg Gotowa masa nadzieniowa UNIFERM Persipan

Glazura

1,60 kg Żel morelowy UNIFERM Gel-Aprikose
0,80 kg Woda

Dekorowanie

1,30 kg Czekolada
--------------------------------
35,30 kg  Razem
 

Wytwarzanie:

1. Mieszanie / drożdżowe: intensywne 
2. Mieszanie / kruche: zwyczajowo
Temp.ciasta: 24°C
Spoczynek: ok. 15 min
Temp.wypieku: ok. 200°C
Czas wypieku: ok. 15 min

Przerób:

Wytworzyć ciasto drożdżowo – kruche (50/50) i po krótkim spoczynku rozwałkować na grubość 2,5 mm. Wycinać kwadraty 12 na 12 cm oraz wypełnić masą Percepanową - UNIFERM Persipan. Ranty zwilżyć wodą i składać w trójkąt. Wypiekać bez gary w temp. 200°C ok. 15 min. Jeszcze ciepłe wypieki pokryć podgotowanym żelem UNIFERM Gel - Aprikose. Po wystudzeniu zamaczać rogi w czekoladzie.

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe