Ciastka drożdżowo - kruche nadziewane masą percepanową
Ciasto drożdżowe
5,00 kg Mąka pszenna 550
1,00 kg Mieszanka do ciasta drożdżowego UNIFERM HefeFein
0,50 kg Masło / Margaryna
0,30 kg Drożdże UNI Aktiva
2,75 kg Woda
Ciasto kruche*
4,54 kg Mąka pszenna 550
2,54 kg Masło / Margaryna
1,82 kg Cukier kryształ
0,05 kg Sól
0,55 kg Jaja
0,05 kg Proszek do pieczenia
*możliwość zastosowania własnej receptury na ciasto kruche
Nadzienie
12,50 kg Gotowa masa nadzieniowa UNIFERM Persipan
Glazura
1,60 kg Żel morelowy UNIFERM Gel-Aprikose
0,80 kg Woda
Dekorowanie
1,30 kg Czekolada
--------------------------------
35,30 kg Razem
Wytwarzanie:
1. Mieszanie / drożdżowe: intensywne
2. Mieszanie / kruche: zwyczajowo
Temp.ciasta: 24°C
Spoczynek: ok. 15 min
Temp.wypieku: ok. 200°C
Czas wypieku: ok. 15 min
Przerób:
Wytworzyć ciasto drożdżowo – kruche (50/50) i po krótkim spoczynku rozwałkować na grubość 2,5 mm. Wycinać kwadraty 12 na 12 cm oraz wypełnić masą Percepanową - UNIFERM Persipan. Ranty zwilżyć wodą i składać w trójkąt. Wypiekać bez gary w temp. 200°C ok. 15 min. Jeszcze ciepłe wypieki pokryć podgotowanym żelem UNIFERM Gel - Aprikose. Po wystudzeniu zamaczać rogi w czekoladzie.