Muffiny – amerykańskie ciastka pieczone w charakterystycznych papilotkach na stałe zagościły na naszych stołach. Stanowią doskonałą i smaczną przekąskę nie tylko dla dzieci, ale również dla dorosłych np. podczas przerwy w pracy, klimatycznego spotkania towarzyskiego, jak również wielkich przyjęć.
Muffiny od Lesaffre są delikatne, puszyste w środku, a co najważniejsze miękisz jest długo wilgotny, przez co produkt gotowy utrzymuje świeżość znacznie dłużej.
Muffiny nigdy się nie nudzą, może dlatego, że można do nich dodawać kremy, owoce, bakalie czy po prostu bitą śmietanę.
Receptura
Mieszanka Czeko-muffin
|
1 000 g
|
Jaja
|
400 g
|
Olej
|
300 g
|
Woda
|
200 g
|
Mieszanie
|
4‘
|
WYTWARZANIE:
Wszystkie składniki ciasta wymieszać do jednolitej konsystencji mieszadłem płaskim ramowym przez około 4 minuty na wolnych obrotach. Następnie wykładać porcje ciasta do papilotek lub foremek i wypiekać.
* Sugerowana naważka do papilot typu tulipan to 90-100 g
TEMPERATURA WYPIEKU: 190-200°C
CZAS WYPIEKU: 30-35 minut
Dostępne opakowania 25 kg