Opis produktu
Tradycyjna pomada wodna do wykańczania produktów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego, niezastąpiona przy produkcji glazur kolorowych i ciast z posypkami. Fondat APC to biała, drobnokrystaliczna pomada wodna bez dodatku środków konserwujących, regulatorów kwasowości i aromatów. Stanowi gęstą, jednolitą masę o dużej lepkości. Jej struktura gwarantuje zachowanie plastyczności w trakcie obróbki technologicznej w dodatnim zakresie temperatur.
Zastosowanie
Fondat APC przed zastosowaniem wymaga podgrzania do temperatury 44-45°C. W celu uzyskania pożądanej konsystencji może zostać rozcieńczony wodą do 50 ml/kg produktu
Zalety
Dzięki dużej wydajności i wyjątkowej gęstości Fondat APC jest jedną z najbardziej poszukiwanych pomad na rynku.
Łatwy i uniwersalny w zastosowaniu – praktycznie w każdym rodzaju produkcji cukierniczej.