Formy ze stali kwasoodpornej są najlepszym wyborem dla branży piekarniczej.
Biorąc pod uwagę to, że:
● formy i zestawy wypiekowe ze stali nierdzewnej nie posiadającej w składzie niklu są niedopuszczone do kontaktu z żywnością
● formy i zespoły piekarnicze aluminiowe nie mogą być stosowane do przygotowywania pieczywa które ma pH<4,5
● formy i zestawy form wypiekowych z AluSteel tak samo jak formy aluminiowe, są niedopuszczone do kontaktu z żywnością o charakterze mocno kwaśnym o pH<4,5
● formy i zestawy form z powłokami nieprzywieralnymi w wielu przypadkach należy dodatkowo natłuszczać a powłoki w bardzo łatwy sposób ulegają uszkodzeniom
Najlepszym wyborem są formy wypiekowe ze stali kwasoodpornej, ponieważ:
● w formach ze stali kwasoodpornej można wypiekać każdy rodzaj pieczywa
● formy kwasoodporne można myć każdym sposobem bez narażania na korozję
● chleb wypiekany jest w sposób naturalny bez konieczności używania dodatkowych powłok, które łatwo ulegają uszkodzeniom
● stal kwasoodporna nie przenosi niepożądanych smaków i zapachów oraz nie wchodzi w reakcje chemiczną z produktami o pH<4,5
● formy i zestawy form kwasoodpornych gwarantują długotrwałą niezawodną jakość bez korozji
Formy i zestawy piekarnicze produkujemy wg indywidualnych potrzeb Klientów w dwóch wariantach:
● wariant „prosty” – wersja ekonomiczna – formy z prostym paskiem bocznym bez możliwości sztaplowania
● wariant „do sztaplowania” – wersja ze specjalnymi wcięciami i wzmocnieniami – zajmują dużo mniej miejsca
Piekarzu używając form ze stali kwasoodpornej możesz spokojnie powiedzieć swoim Klientom, że nie narażasz ich na utratę zdrowia!