Glazura mirror Ascanio (czasem określana również jako glazura na zimno) po nałożeniu na produkt tworzy na wierzchu przezroczystą warstwę, zabezpieczając produkt przed wyschnięciem. Nie trzeba podgrzewać ani dodawać żadnych składników - wystarczy nałożyć i gotowe. Uwaga: produkt nie zastyga, pozostaje podatny na nacisk.
- Gotowa do użycia - wystarczy nałożyć na produkt, nie trzeba podgrzewać. Można zamoczyć świeży owoc, np. truskawkę - pokryje się glazurą.
- Nabłyszcza i zabezpiecza wierzch produktu
- Idealna na opłatki, tarty i torty
- Dobrze się rozprowadza
- Nie ciągnie się przy krojeniu
- Można mieszać z barwnikami, aromatami i owocami. Świetny w połączeniu z nadzieniami z kawałkami owoców Lauretta.
Smak neutralny. Opakowania: wiadra plastikowe 6kg oraz gotowy do użycia rękaw cukierniczy Rengo 1 kg.