...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego - "Ciasto piernikowe"

Koncentrat  "Ciasto piernikowe" przeznaczony jest do produkcji ciast o wspaniałym  korzennym smaku i aromacie.

Wypieki przygotowane z koncentratu charakteryzują się delikatnym i wilgotnym miękiszem o brązowej barwie.

ZASTOSOWANIE
Do wytwarzania różnego typu ciast korzenno - piernikowych o niepowtarzalnym smaku do których zalicza się:

  • blaty piernikowe przekładane marmoladą lub marmoladą i kremem,
  • krajankę piernikową
  • babkę


ZALETY CIASTA Z KONCENTRATU ”CIASTO KORZENNE”:

  • Koncentrat umożliwia szybkie przygotowanie korzennego ciasta.
  • Ciasto z koncentratu jest stabilne, może być sporządzane na dłuższy czas przed wypiekiem.
  • Wyroby z koncentratu „ Ciasto korzenne” przez długi okres czasu zachowują świeżość i charakteryzują się wilgotnym miękiszem.


PRZYKŁADOWE  RECEPTURY  TECHNOLOGICZNE:
                                                   Blat piernikowy       Babka piernikowa
Koncentrat „Ciasto piernikowe”  1000 g                  1000 g
Jaja                                             350 g                    450 g
Olej                                             300 g                    400 g
Woda                                          100 g                    200 g
---------------------------------------------------------------------------
Razem ciasto                             1750 g                 2050 g



WSKAZÓWKI  TECHNOLOGICZNE:
Wszystkie składniki przewidziane recepturą wymieszać w ubijarce cukierniczej na wolnych obrotach do połączenia składników, a następnie ubijać przy pomocy mieszadła płaskiego na średnich obrotach przez ok. 3min. do uzyskania gładkiej masy.

CIASTO PIERNIKOWE PRZEKŁADANE
Ciasto na piernik wyłożyć do prostokątnych form i piec ok. 35 – 40 min. w temp. 180°C.
Naważka ciasta 900 g na formę prostokątną o wymiarach 300x250x45 mm.
Po wypieczeniu ciasto można przeciąć na dwie połowy, przełożyć marmoladą i posmarować  polewą czekoladową.   

BABKA  PIERNIKOWA
Ciasto rozłożyć do odpowiednich form, wypełniając je do ok. 2/3  wysokości. Po ostygnięciu babki wykończyć polewą czekoladową
Czas wypieku babek 50 min., temperatura wypieku 190°C

oferta
sprzedaż
producent
AKO S.A.
sprzedawca
AKO S.A.
stan
nowy

Cena do negocjacji

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe