...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Kostka serowo - makowa

Blacha 60/40 cm

Pyszne ciasto makowe połączone z delikatną masą serową , wykończone cukrem gronowym

Ciasto

380 g „Bimix standard” AKO              
290 g Jaja                      
80 g Woda                        
-------------------------------
750 g Razem                                 

Masa makowa

2000 g „Masa makowa” AKO             
200 g Okruchy (bułka tarta )                 
1200 g Woda                     
-------------------------------
3400 g Razem                 

Masa serowa

200 g Margaryna                  
180 g Cukier kryształ                 
2100 g Twaróg mielony             
200 g Żółtka                      
200 g Białko                                
200 g Cukier do białka             
110 g „Fantazja waniliowa” AKO         
-------------------------------
3190 g Razem                 

Wykończenie

70 g cukier nietopniejący                

-------------------------------
7410 g Razem                   
810 g Ubytki Produkcyjne          
6600 g Wydajność

Sposób wykonania:

- Ciasto: składniki ciasta na blat biszkoptowy wg receptury wymieszać w ubijarce cukierniczej na wolnych obrotach do połączenia składników, następnie ubijać przy pomocy rózgi na wysokich obrotach ok. 5 min. Masę biszkoptową wyłożyć na blachę 60\40 cm uprzednio wyłożoną papierem pergaminowym i piec w temp 220-230°C przez ok.7 min.
- Masa makowa: wszystkie składniki na masę makową połączyć razem i odstawić na 15 min. Tak  przygotowaną  masę  rozłożyć na spód biszkoptowy.
- Masa twarogowa: w celu przygotowania masy twarogowej margarynę napowietrzyć z cukrem kryształem, dodając stopniowo żółtka. Do tak przygotowanej masy dodać mielony twaróg i połączyć z „Fantazją waniliową”. Białko ubić z cukrem kryształem na sztywną pianę, a następnie połączyć je z masą twarogową. Całość rozłożyć na masę makową, piec w temperaturze 170-180°C przez ok. 80 min. Po wypieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem nietopniejącym.

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe