Uczniowie: Agnieszka Stanisz i Paulina Stygar
Zakłady pracy, w których praktykują uczniowie:
-
Osiągnięcia:
• Uczennice nie posiadają jeszcze większych osiągnięć w tym zakresie, ale satysfakcji dostarcza im udział w tegorocznym finale MPUSC. Agnieszka Stanisz zajęła III miejsce w Konkursie „ Wszystko dla kobiet” w kategorii „Kreator dobrego smaku”, jest członkiem Młodzieżowej Rady Powiatu w Jaśle, działa w Samorządzie Szkolnym – w Sekcji Kultury.
Nauczyciel, opiekun:
Ewa Zawilińska i Magdalena Rogowska
Firma sponsorska: Cukiernia „Keks” Sławęcin - oferuje wsparcie merytoryczne, udziela pomocy w uzyskaniu surowców.
Krótki opis szkoły:
Historia Szkoły sięga XIX w. Zawsze pełniła rolę Szkoły Zawodowej. Zniszczona w wyniku działań wojennych II wojny światowej ,odbudowana w 1949r.
Dzięki dobrej opinii środowiska lokalnego oraz kierunkom kształcenia potrzebnym w okolicznych zakładach pracy i rzemiośle Szkoła ciągle się rozwija, unowocześnia bazę dydaktyczną, odnosi liczne sukcesyw Olimpiadach i Konkursach.Z dniem 1.09.2011r.Szkoła zmieniła nazwę na Zespół Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle oraz przyjęła imię patrona Generała Józefa Hallera.
Obecnie, odpowiadając na zapotrzebowanie rynku, we współpracy z rzemieślnikami, Zespół Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle kształci młodzież w kierunkach spożywczych i usługowych, tj.:
Technikum:
· technik technologii żywności – z elementami dietetyki
· technik technologii odzieży – ze stylizacją i kreowaniem wizerunku
· technik usług fryzjerskich
Zasadnicza Szkoła Zawodowa:
· cukiernik
· piekarz
· wędliniarz
· krawiec
· fryzjer
· klasa wielozawodowa - kształci młodzież we wszystkich możliwych zawodach również unikatowym- kowalstwo artystyczne, złotnik- jubiler, fotograf, ślusarz z elementami spawania, mechanik urządzeń precyzyjnych, tapicer, zegarmistrz, i wiele innych.
· ZSZ specjalna w zawodzie cukiernik, kucharz