WYSOCE WYDAJNA I EFEKTYWNA KOSZTOWO
wszechstronna w zastosowaniu, gwarantuje 2x dłuższy czas smażenia w porównaniu do frytur palmowych i 4x dłuższy w porównaniu do smażenia na oleju rzepakowym
ZAPEWNIA NAJWYŻSZY KOMFORT PRACY
płynna forma, wytrzymała na wysokie temperatury z punktem dymienia >230oC, bezwonna
STWORZONA ZE SZCZEGÓLNĄ DBAŁOŚCIĄ O WALORY ŻYWIENIOWE
wyjątkowa kompozycja oleju z rzepaku i słonecznika wysokooleinowego, bez tłuszczów uwodornionych i GMO, bogata w kwasy omega
ZASTOSOWANIE:
Do głębokiego smażenia: mięs, drobiu, ryb, owoców morza, frytek, panierowanych warzyw, pączków, faworków.
EFEKT:
Efektywna kosztowo, odpowiedzialna i nowoczesna kuchnia, która sprosta oczekiwaniom wymagających Klientów i zapewni komfort, bezpieczeństwo i wydajność pracy.
- Minimum 2x dłuższy czas smażenia względem frytur palmowych i 4x dłuższy czas smażenia względem oleju rzepakowego.
- Powyżej 70% korzystnych dla zdrowia i odpornych na wysokie temperatury jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, bez tłuszczy uwodornionych i GMO.
- Wysoki punkt dymienia – powyżej 230°C.
- Obojętny smak i zapach frytury wydobywa naturalne bogactwo smaku i aromatu smażonych potraw.
- Płynna forma obniża koszty użytkowania przyspieszając gotowość do pracy produktu, jednocześnie ułatwia bezpieczne filtrowanie tłuszczu.
- Niska absorpcja tłuszczu przez smażone potrawy.