...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Mak mielony i parzony

Mak mielony i parzony oraz biały mak mielony i parzony

Dzięki nowemu procesowi i unikalnemu sprzętowi przygotowaliśmy dla Was mak poddany termicznej stabilizacji. Jest to proces, który:
• podkreśla naturalny smak i aromat maku,
• zapobiega jełczeniu maku,
• niszczy formy wegetatywne pleśni,
• zmniejsza poziom wilgotności maku do 7,5%,
• przedłuża okres przydatności maku do 8 miesięcy w temperaturze przechowywania do 20°C.

Stabilizowany mak jest odpowiedni do stosowania w piekarniach przemysłowych i rzemieślniczych oraz wszędzie tam, gdzie piekarnie chcą przygotować własne, oryginalne nadzienia makowe lub posypki makowe.

Pakowanie:
20 kg papierowy worek z wkładką PE

Proces stabilizacji maku został opracowany we współpracy z Uniwersytetem Technologii Chemicznej w Pradze, na Wydziale Technologii Żywności i Biochemii.

Więcej w PDF >

 

W ubiegłym roku Unia Europejska wpisała czeski mak niebieski
na listę chronionych europejskich oznaczeń geograficznych
(CHZO). Konsumenci upodobali sobie ten mak ze względu na
smak, coraz częściej przypomina się także o jego walorach
odżywczych. Nasiona maku cenione są ze względu na wysoką
zawartość wapnia – na 100 g przypada w przybliżeniu
1400 mg tego pierwiastka. Mak przetwarzamy na linii ciągłej,
która dzięki swoim parametrom technicznym jest w stanie
ograniczyć zanieczyszczenia mikrobiologiczne i obniżyć zawartość
niepożądanych alkaloidów – morfiny. Dzięki połączeniu
wysokiej jakości maku i sprawdzonego sposobu stabilizacji
gwarantujemy piekarzom i pozostałym konsumentom wysoką
jakość oferowanego produktu.

 

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe