Uniwersalny system miesienia, duży atut: bezawaryjność; konstrukcja: stal nierdzewna. Dzieża wyjezdna unoszona i blokowana przez szczęki (spokojny rytm pracy), pojemność: 240 kg ciasta (150 kg mąki), możliwość zastosowania zgarniaczy.
Spirala wykonana ze stali nierdzewnej zapewnia dużą powierzchnię roboczą, zasięg od ściany dzieży aż po jej środek, efekt: równomierne napowietrzenie i intensywne miesienie.
Ciasto miesione w systemie spiralnym Diosny wyróżnia się wysoką jakością (wynik testów porównawczych). System miesienia wspierany jest przez odpowiedni stosunek liczby obrotów dzieży i spirali, dwie prędkości obrotowe. Funkcjonalność: już przy 5% napełnienia dzieży.
Z uwagi na UNIWERSALNY SYSTEM MIESIENIA najczęściej kupowane miesiarki w Polsce
Mieszadło: spiralna forma zapewnia dużą powierzchnię roboczą, zasięg od dzieży ściany aż po jej środek, dzięki czemu dba o równomierne napowietrzanie ciasta i jego intensywne miesienie. Spiralny system miesienia wspierany jest przez odpowiednio dobrany stosunek ilości obrotów dzieży i spirali.
Przeznaczenie: najpopularniejszy, uniwersalny system miesienia, sprawdza się w miesieniu wszystkich rodzajów ciasta (ciasta pszenne- trudne w miesieniu, ciasta mieszane, a nawet ciasta ciężkie z mąki żytniej)
Funkcjonalność: optymalne wyrobienie ciasta już przy 5 % napełnieniu dzieży
Pojemność dzież (stała i wyjezdna): dla SPV od 120 – 240 kg, dla SP od 24 – 200 kg
Komfort obsługi:
- Spokojny rytm pracy: dzieża wciągana, lekko unoszona i blokowana przez szczęki hydrauliczne
- Gładkie, łatwe w czyszczeniu powierzchnie, konstrukcja ustawiona na nóżkach – dostęp do podłogi
- Nieduże gabaryty (idealne dla małych i średnich zakładów)
- Szczęki hydrauliczne bez potrzeby regulacji współpracują również z innymi wielkościami dzież
- Korpus wykonany ze stali nierdzewnej
Więcej o miesiarkach spiralnych na: www.geth.pl