SPIS TREŚCI
Rozmowa Mistrza Branży
Mistrz i czekolada – rozmowa z pastry chefem Michałem Iwaniukiem, laureatem World Chocolate Masters 2018
Wawerska współcześnie – rozmowa z Tomaszem Błaszczakiem, współwłaścicielem Piekarni Wawerska
Efektywne zarządzanie
Zmiany szyte na miarę, cz. II
Nie lada Czekolada
Raport o czekoladzie bean-to-bar, cz. I
Przerwa na czekoladę – rozmowa z Agnieszką i Jankiem Woźniakami ze Słodkiego Przystanku
Zdrowy czekoholik – rozmowa z Olgą Ivanovą
Kilka gramów masła kakaowego, odrobina barwnika i szczypta magii
Magia świąt, magia czekolady – receptury
Melodia adwentu – Leonardo di Carlo
Praliny kawowo-cynamonowe – Elias Laderach
Świąteczna szarlotka czekoladowa – Florent Cheveau
Tort brownie z pomarańczowo-orzechową nutą – Michał Iwaniuk
Czekoladowe ciasto z pigwą – Jurgen Baert
Brazylijskie Buche de Noel – Diego Lozano
Entremet Irlande – kruche ciasto sablee breton z kawą – Sławomir Korczak
Tort czekoladowy z musem czekoladowo-imbirowym, z galaretką z owoców kumkwata – Michał Doroszkiewicz
Rolada bożonarodzeniowa – czerwony las – Konrad Tota
Black Santa Claus – Maciej Wiśniewski
Pralina karmel czerwone jabłuszko z cynamonem – Katarzyna Joanna Wrzesińska
Ciasto czekoladowe z kardamonem – Samar Khanafer
Trufle czekoladowe z kiszoną dynią, kajmakiem i konopiami – Michał Kępiński
Receptury świąteczne firm
Ciastka świąteczne
Ciasto pomarańczowe
Kostka piernikowa z powidłami
Kulisy produkcji
Zasmakuj w wielkiej uczcie – promocja najnowszej książki szefa kuchni Roberta Sowy
Ferment w cukiernictwie
Kulinarny front z Północy – rozmowa z Magdaleną Tomaszewską-Bolałek, autorką książki Tradycje kulinarne Finlandii
Piekarstwo fińskie – fuzja nowoczesnych trendów i tradycyjnych technologii
Szkoła piekarstwa Wiesława Kuci, lekcja 7. Gingerbread, czyli chleb korzenny
Centrum techniki i technologii MIWE LBC już otwarte
Formy i zestawy form wypiekowych
Najsłynniejszy syrop na świecie
Flash News
m.in.: Paryskie impresje
Nowa odsłona Targów branżowych BMS-G
Przyszłość czekolady po szwajcarsku – wyniki World Chocolate Masters 2018
Arena pełna branżowych atrakcji (targi Savpol 2018)
Polskie cukiernictwo na wagę złota w Luksemburgu
Zachęcamy do wykupienia prenumeraty lub numerów archiwalnych.
-----
do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>