Czekolada z fiołkiem i geranium, pokrzywa w cieście oraz chlebie, rzeźbienie tortów i ich przewożenie, lody z watą cukrową, ale też bez cukru. A na naszej okładce laureaci I Mistrzostw Polski na Pralinę - Lesia Moroz i Krystian Sak. Zapraszamy do rozkwitającego ogrodu wiedzy i inspiracji w nowym Mistrzu Branży.
Życzymy smacznej lektury! Dajcie sobie rozkwitnąć tej wiosny!
SPIS TREŚCI
Rozmowa Mistrza Branży
Jaskółki wiosny polskiego cukiernictwa – rozmowa z Lesią Moroz i Krystianem Sakiem
Idealne miejsce do spełniania matrzeń – rozmową z Idą Jeżółkowską
Makaroniki Monsieur Armanda – rozmowa z Armandem Chaillotem
Konkursowe motywacje, mitologiczne inspiracje – rozmowa z Łukaszem Roguskim
Mistrz produkcji Inspiracje torty i dekoracje
Koronkowa robota Moniki Konieczny
Jadalne dzieła sztuki – torty 3D
Jak bezpiecznie przewieźć tort?
Tort chałwowy z musem czekoladowym
Przegląd rynkowy dekoracji i akcesoriów
Mistrz produkcji Trendy lodowe
Lody okiem Szymona
Bazy lodowe – magia, która nie istnieje
Czego pragna lodozercy – trendy
Tluszcze w lodach
Za drzwiami Piekarni
Smakowite ziarna
Wiosenny superfood
Mistrz zarzadzania
Niewymuszona elegancja
Planowanie produkcji
Flash News
ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY