Spis treści
Rozmowa Mistrza Branży
Mr. Perfect Antonio Bachour – co ukształtowało jednego z najlepszych cukierników świata
Tajniki francuskiego mistrza i ciasta francuskiego – rozmowa z Thierrym Ayel
Polska Ekologia otwiera piekarstwo na ekologię – rozmowa z mistrzem piekarstwa Czesławem Meusem ze Stowarzyszenia Polska Ekologia
Chleb EKO ma przyszłość, ale są problemy z surowcami – rozmowa z Jerzym Buczkiem, właścicielem piekarni Buczek
Edukacja
Laureaci IV edycji konkursu Bake&Play – przyszłość polskiego cukiernictwa
Żywienie w odpowiednim rytmie – rozmowa ze specjalistką psychodietetyki Anną Januszewicz
Warto czytać
10 lat Akademii Mistrza, cukiernik to brzmi dumnie
Inwestycje w firmie – ekologia
Inwestycje w OZE w sektorze piekarniczo-cukierniczym
Możliwości finansowania instalacji fotowoltaicznej dla województwa śląskiego
Jak zaoszczędzić na energii elektrycznej
W poszukiwaniu oszczędności, odzysk ciepła z pieców i urządzeń chłodniczych w piekarni
Kulisy produkcji
Obowiązek kontrolowania akryloamidu
P(różność) pączka
Pączek okiem konsumenta
Tłusty czwartek 2018 – prosto z rynku
Produkcja pieczywa pszennego z dodatkiem przefermentowanego ciasta
Sprzedaż i ekspozycja
Produkcja i konsumpcja pieczywa w Polsce
Plan marketingowy 2018
Flash News
Zachęcamy do wykupienia prenumeraty lub numerów archiwalnych.
Indeks reklam
BakerLink
Csm Polska
Elektro Masters
Eltrix
Geth
Hurtownie Partnerskie
Kandy
Komplet Polska
Kruszwica
Libra Polska
Magorex
Mankiewicz
Targi Mazury Horeca
Targi Expo Sweet
Targi SweetTargi
Targi WorldFood
Uniferm Polska
do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>