Ogrzewany olejem piec wózkowy termo static przeznaczony jest do wypieku produktów od ciężkiego chleba żytniego po bułki pszenne (luźno zasadzane, w formach lub na blasze). Jest to piec, który łączy w sobie wygodę załadunku pieca obrotowego i spokojną atmosferę pieczenia pieca wsadowego. System ten gwarantuje ciągłość pracy, która przekłada się na oszczędność czasu i energii. Delikatne oddziaływanie temperatury od dołu i od góry na kęsy sprawia, że produkty uzyskują najwyższą jakość i równomierność wypieku. Dzięki opatentowanemu systemowi „cool down” istnieje duża elastyczność i płynność w zmianie wypiekanego asortymentu. Olej, ogrzewany w zewnętrznym kotle typu HKZ, gwarantuje wysoką stabilność termiczną.
Sterowanie: MIWE FP i MIWE TC
Dostępne w wersji 2 lub 3 wózkowej,
z 7, 8, 9 lub 10 poziomami wypiekowymi
Wykonane w całości ze stali nierdzewnej
Więcej o piecach MIWE thermo static na: www.geth.pl