...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

"Słodki sposób na alergię. Wypieki i desery bez mleka i jajek, a czasem bez glutenu" autorstwa Małgorzaty Kalemby-Drożdż

"Słodki sposób na alergię. Wypieki i desery bez mleka i jajek, a czasem bez glutenu", to książka Małgorzaty Kalemby-Drożdż. Po "Pysznych chwastach" i „Kwiatowej uczcie” oraz podręczniku „Ocena stanu odżywienia organizmu” autorka tym razem stawia czoło alergiom pokarmowym. Ze względu na skazę białkową jej dzieci, musiała zrewolucjonizować swoją kuchnię. Przepisy zamieszczone w książce są wynikiem konieczności, a nie kaprysu modnych diet.

W książce znajduje się ponad 160 oryginalnych przepisów na domowe wypieki, desery i napoje przygotowane bez mleka, masła, śmietany, jogurtu i innych produktów nabiałowych oraz bez jajek. Dodatkowym atutem jest to, że duża część przepisów nie zawiera glutenu, a reszta łatwo daje się przerobić na bezglutenowe.
Apetycznymi przepisami autorka udowadnia, że ograniczenia dietetyczne wcale nie muszą przekładać się na ubytek smaku.

Książka opatrzona jest obszernym wstępem z praktycznymi informacjami, jak sobie radzić z alergią pokarmową.
Upiecz swojemu dziecku pyszne muffinki świętojańskie, szarlotkę bez ciasta i miodownik z kremem z kaszy jaglanej. Wypróbuj przepis na chlebek bananowy albo batoniki zbożowe. Dowiedz się, jak przyrządzić lody rabarbarowo-truskawkowe i ciasteczka chałwowe. Zainspiruj się!

Wiele składników możesz zamienić w zależności od indywidualnych upodobań i ograniczeń diety.

"Jestem mamą alergika. Wychowanie dziecka uczulonego na wiele pokarmów wymaga ograniczeń i restrykcyjnej diety. A przecież trudno wyobrazić sobie malucha, który nie miałby ochoty sięgnąć po ciastko z kremem... Oryginalne przepisy na desery bez mleka czy jajek to źródło inspiracji dla rodziców – życie z alergią, choć niełatwe, może być słodkie. Z przyjemnością skorzystam z wielu pomysłów, jakie daje ta książka. Polecam gorąco!" Halina Mlynkova

"Ta książka nie jest kolejną pozycją z serii: modne diety. Alergia to choroba cywilizacyjna, a jadłospis wykluczający mleko, jajka czy gluten to często konieczność, nie kaprys. Autorka proponuje łatwe przepisy na pyszne dania, dodając do tego sporą dawkę wiedzy, która pomoże zrozumieć, na czym polega problem i jak sobie z nim radzić. Prosto, skutecznie i smacznie." Renata Ciemięga, redaktor magazynów „Dobre Rady” i „Samo Zdrowie”

"Przejrzyste podejście do tematu uczuleń pokarmowych. Autorka zgrabnie łączy teorię z praktyką, czyli kuszącymi i słodkimi przepisami. Lektura obowiązkowa dla rodziców małych alergików!" dr n. med. Beata Adamczyk, specjalista alergolog

Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie dzikich roślin i jadalnych kwiatów. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.

oferta
sprzedaż
producent
Wydawnictwo Pascal
sprzedawca
Mistrz Branży
stan
nowy

Cena do negocjacji

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe