Berliner 2500 to mieszanka do produkcji pączków i innych ciast drożdżowych
Zalecenia technologiczne:
- wszechstronne zastosowanie – sprawdza się doskonale do produkcji pączków jak i drożdżówek, pieczywa półcukierniczego i ciast drożdżowych
- bogata receptura zawierająca jaja w proszku, cukier i dodatki smakowe decydujące o wygodzie produkcji
- bezpieczeństwo mikrobiologiczne
- poprzez wyeliminowanie odważania składników pozwala skrócić czas przygotowania ciasta i zwiększyć wydajność produkcji
- zapewnia bezpieczną produkcję dając dobrą stabilność ciasta, szczególnie istotną podczas przekładnia kęsów ciasta do smażenia
- pączek na bazie Berlinera 2500 jest kruchy, o drobnej strukturze i delikatnym miękiszu
- skórka ładnie wybarwiona, gładka, nie jest pomarszczona
- nie nasiąka tłuszczem podczas smażenia, jego skórka jest pozostaje sucha
- pączek ma bardzo dobrą objętość, utrzymuje wysoką obrączkę tuż po wysmażeniu i podczas przechowywania