Pieczywo z przewagą mąki żytniej, całymi ziarnami żyta oraz udziałem zakwasu żytniego, który dopełnia tradycyjny smak i świeżość aromatu pieczywa. Nietuzinkowy kształt - doskonale okrągły chleb.
Chleb "Rondo" o nietypowym, doskonale okrągłym kształcie - równym rancie, dzięki któremu kromka uzyskuje, regularny lekko zaokrąglony kształt.
Pieczywo prezentowane premierowo na targach Bakepol 2017, wpisało się w tradycję smakową chleba żytniego na zakwasie oraz pozytywnie zaskoczyło doskonale owalnym, nowym kształtem.
Chleb "Rondo" to niezwykle prosta receptura, na chleb żytnio - pszenny z 40 % udziałem Produktu UNIFERM FermFresh® Roggen, całych ziaren żyta w zakwasie żytnim. Dzięki niemu pieczywo ma wyraźny smak i aromat zakwasu oraz ziarnisty charakter jednakże z przewagą, typowego żytniego miękiszu.