...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Koszyczek z Pisankami

autor: ZPEW Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Lwówku Śląskim - uczennica klasy I ZSZ: Katarzyna Jabłońska

Surowce:
kasza manna  170 g
kefir lub jogurt naturalny  250 g
miód naturalny  50 g
jaja (60-70g)  70 g
proszek do pieczenia  8 g
sól ( szczypta)
rodzynki  100 g
powidła  250 g
tłuszcz do formy  10 g
bułka tarta do formy  5 g
-----------------------------
wydajność  1000 g  

Wykonanie:

  1. Kaszę mannę wymieszać z kefirem, dodać miód i jajko. Odstawić na 2-3 godziny

  2. Po leżakowaniu do ciasta dodać rodzynki, sól i proszek do pieczenia i jeszcze raz wymieszać

  3. Ciasto-półprodukt wlać do niewielkiej formy.

  4. Piec w nagrzanym piekarniku o temp 170°C przez ok. 30min (nie dłużej, bo będzie suche)

  5. Po wypieczeniu ostudzić i przekroić płasko, posmarować powidłami i dekorować

Do wykonania wykorzystano formę silikonową

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe