...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Mazurkowa Marzanna

autor: ZPEW Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Lwówku Śląskim - uczennica klasy II ZSZ kier. cukiernik: Daria Sosnowska

Surowce:
mąka pszenna typ 450  255 g
cukier drobny kryształ  154 g
wiórki kokosowe  94 g
masło  150g
żółtko jaja  45 g
sól
jabłka  500 g
miód naturalny  360 g
galaretka owocowa  2 szt.
migdały cięte( do dekoracji)  5 g
---------------------------------
wydajność  1000 g


Wykonanie:

  1. Mąkę napowietrzyć i wymieszać z cukrem, szczyptą soli i wiórkami kokosowymi.

  2. Masło utrzeć z żółtkami i połączyć z wymieszaną mąką, wszystko posiekać nożem na stolnicy i szybko zagnieść  kruche ciasto . Półprodukt odstawić do leżakowania w lodówce na ok 30min.

  3. Po wyjęciu ciasta z lodówki rozwałkować i przełożyć na blachę za pomocą wałka

  4. Pieczenie: temp 200°C czas 20 min

  5. Jabłka umyć starannie, obrać i pokroić w półplasterki i wysmażyć z dodatkiem miodu na małym ogniu w czasie od 5-7min

  6. Usmażone jabłka układać dekoracyjnie w róże i zalać tężejącą galaretką

  7. Wstawić do lodówki do stężenia, ozdobić płatkami migdałowymi

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe