...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Mazurek miodowo-jabłkowy

autor: ZPEW Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Lwówku Śląskim - uczniowie klasy I ZSZ: Kus Daniel, Oleńczuk Krystian

Surowce: 

Ciasto
mąka pszenna typ 500  500 g
masło  250 g
cukier drobny kryształ  150 g
jaja  140 g (2 szt)
miód naturalny  15 g
soda oczyszczana  4 g
mleko  8 ml

Masa jabłkowa
jabłka  1000 g
galaretki w proszku pomarańczowe  200 g

Wykonanie:

  1. Miód i sodę rozpuścić w 2 łyżeczkach mleka, pozostałe składniki połączyć ze sobą i zagnieść ciasto.

  2. Ciasto podzielić na trzy równe części i przełożyć do prostokątnych jednakowych form

  3. Upiec trzy placki miodowe Temp pieczenia 180°C czas ok. 20min

  4. Dokonać obróbki wstępnej jabłek, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, smażyć pod przykryciem ok 10 min

  5. Gorące prażone jabłka wymieszać z dwoma szt. galaretki o smaku pomarańczowym i dobrze wymieszać.

  6. Kiedy masa zaczyna gęstnieć, a ciasto jest ostudzone przekładać nią placki układając jeden na drugim, docisnąć

  7. Wierzchnią część ciasta wysmarować masą i świątecznie udekorować. Schłodzić

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe