...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Kolorowa Mix Babka

autor: Mateusz Puzyno, uczeń Zespołu Szkół nr 1 w Żorach

Składniki:
250 g masła
6 jajek
1 - 1,5 szklanki cukru
2 szklanki mąki pszennej
1 cukier wanilinowy (16 g)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki oleju słonecznikowego
1 kisiel wiśniowy (można dodać niewiele soku z buraków dla wyraźniejszego koloru, z kiślem wychodzi kolor różowy), lub można użyć barwników spożywczych
1 łyżka kakao lub masa kakaowa
1/2 szklanki suchego maku
 
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

  • Masło utrzeć w misie miksera do białości 
  • Dodawać 6 żółtek (stopniowo, jedno po drugim) i ucierać
  • Następnie dodać cukier, cukier wanilinowy i ucierać
  • Pod koniec ucierania dodać olej i dalej ucierać.
  • Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z ciastem.
  • Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z ciastem
     

Podzielić na 4 równe części. Do każdej z osobna dodać:
kisiel wiśniowy, kakao, mak. Delikatnie wymieszać.
 
Formę o średnicy 23 cm z kominkiem wysmarować masłem, wysypać kaszą manną lub bułką tartą. Ciasto wykładać łyżką do formy (ciasto jest dość gęste) jedną warstwę na drugą, w dowolnej kolejności. Piec około 50 minut w temperaturze 170-180°C (sprawdzić patyczkiem).

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe