...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Ciasto Miodowe

autor: Paulina Walasek, uczennica klasy I w zawodzie piekarz, ZSZ Izby Rzemieślniczej w Rybniku

Czas Przygotowania: 1 godzina

Składniki:
15 dag masła lub margaryny
4 i 1/2 szklanki mąki
szklanka cukru
2 łyżeczki sody
3 jajka
5 łyżek mleka
3 łyżki miodu

Masa:
2 szklanki mleka
szklanka cukru
cukier waniliowy
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
20 dag masła lub margaryny

Etapy przygotowania:
Ciasto: masło siekamy z mąką, sodą i cukrem. Następnie dodajemy jajka, mleko i miód. Wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy, a następnie dzielimy na 3 równe placki. Piec po kolei w 180°C, na rumiano.

Masa:
1 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka roztrzepujemy z obiema rodzajami mąki, mieszamy i wlewamy powoli do gotującego się mleka. Zagotować razem i ostudzić. Margarynę lub masło należy utrzeć, dodając powoli ostudzoną masę. Masę należy wlać na powierzchnię ciasta, a następnie przykryć następnym ciastem i powtórzyć czynność, aż powstanie tytułowe ciasto miodowe.

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe