...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Lody bez cukru z bazami "G" MEC3

Lody na bazach "G" – bez cukru
Innowacyjne bazy bez cukrów i aromatów. Bazy zawierają naturalny słodzik , 270 razy slodszy
od sacharozy, który w odróżnieniu od innych tego rodzaju środków nie powoduje żadnych skutków ubocznych. Stevia jest używana od stuleci w krajach Ameryki Południowej, lecz dopiero niedawno zauważyła ją reszta świata.

Lody mleczne bez cukru robi się z Bazy "G" do lodów mlecznych (k past bez
cukru, z których wydobywa pełny aromat.
Proces zimny, jednak zaleca się użycie ciepłego mleka, by uławić rozpuszczanie bazy.

Zalecana receptura:
0,9 kg (1 op.) bazy G
2,85 litra mleka 3,2%
150 g świeżej śmietanki 30%
z dodatkiem jednej z poniższych past MEC3

  • 480 g pasty ORZECH LA-LASKOWY - 165 kcal/100 g lodów,
  • 480 g pasty PISTACJA 100% lub PREMIUM - 165 kcal/100 g lodów
  • 70 g proszku KAWA LIOFILIZOWANA - 107 kcal/100 g lodów
  • 390 g pasty KAKAO KREM - 142 kcal/100 g lodów
  • 390 g pasty GIANDUIA AMARA - 147 kcal/100 g lodów.

Jeśli dodamy do mieszanki 3 świeże żółtka, ilość kalorii nieco wzrośnie, ale lody będą bardziej kremowe, z nutą smakową, jaką niektórzy z nas pamiętają z dawnych lat.

Lody owocowe bez cukru robi się z Bazy "G" do lodów owocowych (kod 02482) oraz wyłącznie
świeżych lub mrożonych owoców.

Proces zimny, jednak zaleca się użycie ciepłej wody, by uławić rozpuszczanie bazy.

Przykładowe receptury:

lody truskawkowe
(75 kcal/100 g)
1,05 kg (1 op.) bazy G
2 kg zmiksowanych owoców
- świeżych lub mrożonych
1 litr wody.

lody cytrynowe
(65 kcal/100 g)
1,05 kg (1 op.) bazy G
1 kg soku z cytryn
(wyciskanego)
2 litry wody

lody pomarańczowe
(88 kcal/100 g)
1,05 kg (1 op.) bazy G
2,55 kg soku z pomarańczy
(wyciskanego)
0,45 litra wody.

oferta
sprzedaż
producent
MEC3
sprzedawca
Kames
stan
nowy

Cena do negocjacji

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe