Ø 18 cm, 8 szt.
Blaty czekoladowe / 2 szt. 40 x 60 cm
1000 g KOMPLET Czekoladowe Soft
600 g olej roślinny
500 g jaja
300 g woda
------------
2400 g
Składniki ciasta połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera. Gotowe ciasto rozsmarować na 2 papiery do wypieku, upiec. Boki i spód foremek Ø 18 cm wyłożyć papierem i ciastem czekoladowym.
czas mieszania: 3 minuty
temp. pieczenia: 230 °C
czas pieczenia: 6 minut
Ciasto makowe:
1500 g KOMPLET Makówka
670 g jaja
450 g margaryna kremowa
300 g woda
1200 g jabłka prażone (kostka )
------------------------
4120 g
------------------------
6520 g łączna ilość
Wszystkie składniki z wyjątkiem jabłek połączyć i napowietrzyć na średnim biegu miksera. Pod koniec mieszania dodać jabłka. Gotowe ciasto nanieść do form z ciastem czekoladowym. Upiec.
czas mieszania: 8 minut
temp. pieczenia: 190 °C
czas pieczenia: 40 minut
Dekoracja:
Wierzch udekorować KOMPLET Neuschnee i elementami czekoladowymi.