Uczniowie: Agnieszka Domań, Stefan Okuła. Uczniowie klasy III ZD o profilu cukiernik. Wybrali ten zawód ze względu na zainteresowania. Od najmłodszych lat interesują się pieczeniem ciast i dekorowaniem tortów. Pasjonaci tworzenia z masy cukrowej, czekolady i karmelu.Uczestniczyli w kursie zorganizowanym w szkole- „Sporządzanie elementów dekoracyjnych z czekolady".
Osiągnięcia: Uczniowie nie posiadają jeszcze żadnych osiągnięć. Satysfakcji dostarcza im sam fakt uczestnictwa w zajęciach praktycznych, możliwość pogłębiania wiedzy i doskonalenia umiejętności.
Temat pracy: Scena uwieczniona na torcie przedstawia wycieńczonego psa leżącego na plaży. Tort był przeznaczony koleżankom i kolegom z przedszkola, w którym propaguje się akcję „Mamo, tato, wolę wodę!”
Nazwa szkoły: Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku przy ul. Knyszyńskiej 12
Zakłady pracy: -
Nauczyciel, opiekun: Alicja Dębicka
Firma sponsorska:
Kruszwica oferuje wsparcie merytoryczne i praktyczne w pracowni Akademii Mistrza. Zapewnia surowce oraz niezbędny sprzęt. Opiekunowie: Jacek Zięba i Mieczysław Chojnowski