Sprint przeznaczony jest dla wszystkich, którzy aktywnie żyją: uprawiają sport i prowadzą intensywny tryb życia. Sprint to pieczywo żytnie, które zawiera proso, słonecznik, siemię lniane oraz dodatek żeń-szenia. Produkt ma obniżoną zawartość soli wspierając zdrowy styl życia. Cechy wyróżniające produkt: - duża zawartość ziaren i płatków: słonecznik, siemię lniane, proso, płatki owsiane - z dodatkiem ekstraktu z żeń-szenia - z dodatkiem mąki żytniej w przewadze - wilgotny miękisz - bezpieczny w produkcji - oryginalna forma chleba - atrakcyjny zestaw materiałów promocyjnych.
Opakowania:
2 kg - worek
25 kg - worek
Wartościowy skład to podstawa
Zeelandia wzięła to pod uwagę, tworząc Sprint. Sprint to 100% mieszanka do produkcji pieczywa wieloziarnistego. Charakteryzuje ją czysta etykieta produktu gotowego i bogaty skład, w którym znajdziemy: mąkę żytnią, słonecznik, siemię lniane, płatki owsiane, kaszę jaglaną oraz dodatek ekstraktu z żeń-szenia. Taki zestaw składników gwarantuje wysokie walory odżywcze. Sprint jest źródłem wielu substancji ważnych w diecie: magnezu, fosforu, manganu, a także witamin B1, E i kwasu foliowego. Ma także wysoką zawartość błonnika pokarmowego. To czyni go idealnym elementem diety osób aktywnych i zwracających uwagę na zdrowe odżywianie. Oprócz oczywistych walorów prozdrowotnych Sprint doskonale odpowiada także na oczekiwania smakoszy pieczywa. Charakteryzuje się przyjemnym smakiem i aromatem pochodzącym z naturalnego kwasu żytniego i bogatego składu mieszanki.
Dobra forma ma znaczenie
Dobra forma to pojęcie kluczowe dla osób aktywnych. Zeelandia, tworząc chleb Sprint, wzięła to pod uwagę. Dzięki swojej nietuzinkowej, karbowanej formie, jest on produktem atrakcyjnym wizualnie, skutecznie wyróżniającym się spośród innych artykułów w swojej kategorii.
Karbowany kształt wypieczonego bochenka przyciąga uwagę i zapada w pamięć znacznie skuteczniej niż używane w podobnym celu opakowania czy banderole. Dodatkowo ułatwia on porcjowanie, chleb staje się bazą do komponowania kanapek o szczególnych walorach wizualnych. Choć mieszankę Sprint można z powodzeniem wypiekać w innych foremkach, gorąco rekomendujemy foremkę dedykowaną – dobra forma ma znaczenie!